Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jeżeli to nie jest oferta wyprzedażowa, to muszę przyznać, że kupujemy je w wyższej cenie, niż na powyższej stronie i nasza cena detaliczna została ustawiona zgodnie z ceną sugerowaną dostawcy ... ale widzę, że trzeba rozejrzeć się za nowym źródłem!

Opublikowano

Znalazłem trochę więcej podobnych ofert, tylko w tych dwóch wysyłka do PL wychodziła najkorzystniej, więc myślę, że nie jest to jakaś czasowa wyprzedaż. No, ale nie żebym marudził, bo chyba pierwsi w Polsce wprowadziliście do oferty to cudo. :) 

Opublikowano

Absolutnie nie marudzisz :) Raczej motywujesz! Nie widzę powodu dla którego mielibyśmy być dużo drożsi niż sklepy na zachód od Odry, chociaż i tam rozbieżności występują spore, bo w tym momencie niektóre oferują to samo za 25 Euro, a w momencie w którym temat badaliśmy i za 30 można było trafić ... Tak czy inaczej u nas cena właśnie spadła (na tyle na ile mogła) i albo znajdziemy inne źródło, albo "Szajnik" z czasem zniknie z naszej oferty.

• Oceniam pozytywnie 7
Opublikowano

Gordon and bros Levet 2318 Brown, a w przyszłości też jaśniejsze w stylu ich modelu Tan, ale niekoniecznie tej samej firmy (marzy mi się i pewnie padnie na Yanko). Wolę trochę na wyrost wziąć coś dobrego do tańszych butów i by w przyszłości używać tego z droższymi niż ładować się w zakup x2 wpierw tańszych, a później droższych akcesoriów.  

Co do takich butów do czyszczenia i pielęgnacji z oferty Saphire?  

Opublikowano

Zapytania o kolory bardzo proszę kierować na e-mail sklepowy wraz z fotografiami butów lub linkami do nich. Tak się porobiło, że "kolorystyczni (najlepsi na świecie) konsultanci" zabronili mi się wcinać ;) Może słusznie, bo ich sugestie są niemal bezbłędne, a mnie zawsze ciągnie w stronę przyciemnienia/rozjaśnienia/efektów ... ;)

Opublikowano

Szczotki jak najbardziej pomagają. Kilka zawsze mieć warto pod ręką.

Co do tłuszczu, to proponuję 1/2 razy do roku na skórzane spody. Niewielkie ilości, by nie doprowadzić do nadmiernego zmiękczenia. Choć są i tacy, którzy nie stosują nic, więc sam w trakcie użytkowania musisz ocenić, po której stronie barykady będziesz Ty :)

Polecam lekturę na dobry początek:

http://pastadobutow.pl

Sporo powinno się rozjaśnić.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Dzięki The Blue Boy i Saphir.pl Widziałem wcześniej i cośtam przejrzałem, ale im więcej czytam tego typu rzeczy tym się bardziej ściemnia (przykładowo przewija się tam cleaning soap - jak rozumiem jest zbyteczny?) ;).

Dlatego liczyłem na jakiś gotowy zestaw, do którego ktoś z forumowej braci już doszedł i może polecić, tym bardziej, że Gordony są chyba raczej standardowymi butami "startowymi".  

Opublikowano

Dzięki The Blue Boy i Saphir.pl Widziałem wcześniej i cośtam przejrzałem, ale Im więcej czytam tego typu rzeczy tym się bardziej ściemnia (przykładowo przewija się tam cleaning soap - jak rozumiem jest zbyteczny?) ;).

Dlatego liczyłem na jakiś gotowy zestaw, do którego ktoś z forumowej braci już doszedł i może polecić, tym bardziej, że Gordony są chyba raczej standardowymi butami "startowymi".  

Są też bardzo wdzięcznym obiektem zabiegów pielęgnacyjnych i  - nazwijmy to - upiększających, Byłem zaskoczony efektem, jaki mi się udało osiągnąć przy użyciu produktów o któych wyżej, szczególnie na jasnych skórach " tan".

Opublikowano

A nie ma sprawy :)

Cleaning Soap nie jest zbyteczny, ale to dość mocny preparat, a na początek przygody zazwyczaj staram się takich nie polecać, by początkujący w temacie nie narobili sobie bałaganu, zniechęcając się jednocześnie do dalszej zabawy. Nie ma też jednego uniwersalnego patentu. Sprawa generalnie jest banalnie prosta, ale każdy z nas może mieć inne oczekiwania, wymagania, przyzwyczajenia, buty ... dlatego do swoich optymalnych zestawów dochodzi się na drodze doświadczenia i prób praktycznych. To co dla jednego jest idealne, dla drugiego być nie musi. Dlatego proponuję zacząć od łagodniejszych środków i jak złapiesz bakcyla, stopniowo podnosić sobie poprzeczkę, przechodząc do środków mocniejszych oraz szukając ciekawych efektów, zabawy z farbami, robiąc małe renowacje ... uwaga wciąga :)

Sporo czytasz, pytasz ... zdiagnozowałem pierwszą fazę uzależnienia ... zastanów się jeszcze ;)