bczyn Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 Mi się podoba. Najlepsza jest koszula i mankiet bez spinek, za to masz wielllllllllki plus. Sam myślę o czymś takim tylko czekam na cieplejsze dni, aby założyć tylko marynarkę na koszule Za mankiet ... czy za brak spinek? za brak spinek. Czy mankiet nie rozkłada się w czasie noszenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 4in - wrzuć większe zdjęcie bo mało co widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 Mi się podoba. Najlepsza jest koszula i mankiet bez spinek, za to masz wielllllllllki plus. Sam myślę o czymś takim tylko czekam na cieplejsze dni, aby założyć tylko marynarkę na koszule Za mankiet ... czy za brak spinek? za brak spinek. Czy mankiet nie rozkłada się w czasie noszenia? Nie rozklada sie! W koszulach TM Levin ma tendencje do rozkladania sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 4in - wrzuć większe zdjęcie bo mało co widać.Poprawilem w tym samym poscie. Thx za zwrocenie uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m.z. Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 4inhand - świetne skarpetki, fajne spodnie, ja zaryzykowałbym spokojniejszy sweter - granatowy lub czarny, ale ja lubię monochromatyczne zestawy ;D nawet buty, których zazwyczaj nie znoszę, wyglądają w tym zestawie całkiem nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 Skarpety super ... spodnie moglyby chyba byc troszeczke szersze u dolu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 22 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2011 Dzisiaj taki zestaw. Mokasyny założyłem tylko do zdjęcia, skarpetki są w kolrze ciemobrązowym, bo pierwotnie miałem czarne buty do tego zestawu. W kwestii krawata i koszuli - ciężko było oddać ich kolory na zdjęciu, mogą wydawać się lekko zlewające, ale w rzeczywistości nie ma takiego problemu - koszula jest jasnoróżowa, krawat kawa z mlekiem i nie ma wielkiego konfliktu. Chętnie wybrałbym ciemniejszy krawat, ale ten idealnie mi pasował z tego względu, że jest wykonany z wełny z kaszmirem, co doskonale komponuje się z kaszmirową marynarką i tweedowymi spodniami... i wełnianą rękawiczką Bardzo podoba mi sie Twoja marynarla ... Gdybym zas byl Twoim "stylista" (ja wiem, ze nikt by mnie na niego nie wzial ) to przebralbym Cie od pasa w dol.... Co sadzisz o wlozeniu dzinsow i zawinieciu nogawek ...np takich oraz butach ...Grenson Fred? Dzinsy mozna kupic na http://www.sheplers.com/mens/jeans/ (jedne z najnizszych cen jakie udalo mi sie znalezc) Buty zas http://www.pediwear.co.uk/grenson/products/2613.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 22 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2011 Buty świetne, ale dżinsy koszmarne. Wygladają jakby były z butików Bird Plaza (czyli straganów Centrum Handlowe Ptak w Łodzi). Za szerokie, za długie, brzydko przecierane przy kieszeniach, kolor jakby celowo brudzony. I jeszcze ten pasek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 22 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2011 Te dżinsy są straszne, czemu mi to robisz? Buty w tym stylu mam - Loake. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 22 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2011 Buty świetne, ale dżinsy koszmarne. Wygladają jakby były z butików Bird Plaza (czyli straganów Centrum Handlowe Ptak w Łodzi). Za szerokie, za długie, brzydko przecierane przy kieszeniach, kolor jakby celowo brudzony. I jeszcze ten pasek... Pasek rzeczywiscie okropny ... reszta mi sie podoba ...gdyz szukalem czegos calkowicie kontrastujacego z marynarka kolegi eye- ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 22 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2011 Te dżinsy są straszne, czemu mi to robisz? Buty w tym stylu mam - Loake. One nie sa straszne ... ja myslalem o takich "podartych" na zasadzie kontrastu. I nie ma w tym zadnej zlosliwosci...wrecz przeciwnie ... wydaje mi sie, ze wygladalbys tak ubrany SWIETNIE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 22 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2011 Buty świetne, ale dżinsy koszmarne. Wygladają jakby były z butików Bird Plaza (czyli straganów Centrum Handlowe Ptak w Łodzi). Za szerokie, za długie, brzydko przecierane przy kieszeniach, kolor jakby celowo brudzony. I jeszcze ten pasek... Pasek rzeczywiscie okropny ... reszta mi sie podoba ...gdyz szukalem czegos calkowicie kontrastujacego z marynarka kolegi eye- ...Zakladajac trzewiki Loake i "podarte a wytarte" jeansy (a jestes osoba mloda) do bardzo formalnej gory bylbys ja "chlopak z obrazka" (jak mowila moja babcia nieboszczka) Ja wcale nie zartuje ...mowie to jak najbardziej na serio i w najlepszych zamiarach ...zdajac sobie sprawe, ze Twoj smak jest troche inny anizeli moj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
youngkoellner Napisano 22 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2011 Rzeczywiście, jeansy chyba najstraszniejsze z możliwych. Ale może gdyby połączyć je z papieskimi albert slippers? pozdrawiam, T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 22 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2011 Rzeczywiście, jeansy chyba najstraszniejsze z możliwych. Ale może gdyby połączyć je z papieskimi albert slippers? pozdrawiam, T. Odlot w bialy dzien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 22 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2011 Dzisiejszy wygląd: marynarka. Franko Ferrara, 70 %wełna 30 jedwab ciemnogranatowa Koszula z miękkim kołnierzykiem więc bez krawata poszetka autorstwa Kolegi BCzyna Buty Ryłko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 22 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2011 Dzisiejszy wygląd: marynarka. Franko Ferrara, 70 %wełna 30 jedwab ciemnogranatowa Koszula z miękkim kołnierzykiem więc bez krawata poszetka autorstwa Kolegi BCzyna Buty Ryłko Prezentuje sie b. ladnie ...a jakie masz na sobie spodnie ...mnie sie podobaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 22 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2011 koszula claudio campione, spodnie Reserved et Corp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 23 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2011 Panie Arkadyjczyk, co masz Pan przypięte do butonierki? Zestaw mi się podoba tylko jakoś dziwnie się wygiołeś do zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadyjczyk Napisano 23 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2011 @Monsieur Brzydallo, sam robię zdjęcia, i jakoś nie wiem jak się ustawić, żeby dobrze złapało ostrość i dobrze wyglądało. (poćwiczyć muszę czy jak? ) w klapie mam małą muszlę św. Jakuba, (była o niej mowa w temacie: znaczek w butonierce jakiś czas temu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Francuz Napisano 23 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2011 Zestaw do pracy: Garnitur - Pierre Cardin Koszula - Kastor Slim Fit Krawat - Pierre Cardin Buty - Bata (niestety --> patrz wątek 'Buty trochę taniej' - viewtopic.php?f=1&t=94&start=350) Skarpetki - Calzedonia Zdjęcia niestety nie obejmują całości. Dla usprawiedliwienia powiem, że i tak nie było czego pokazywać Co do krytyki - proszę o wyrozumiałość, jako że jest to mój pierwszy zestaw na forum. Sam przyznam, że o ile nogawki udało się dobrze skrócić (tu niestety musicie wierzyć na słowo), o tyle nie byłem pewien co do rękawów, z którymi miałem zawsze problem. Postanowiłem lekko skrócić zgodnie z zasadą 'z większego da się zrobić zawsze mniejszy, ale nie na odwrót', a potem po dopasowaniu i przekonaniu samego siebie dokonać kolejnej korekty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 23 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2011 Marynarka jest za duża (spójrz gdzie jest guzik w stosunku do pasa), a co za tym idzie, rękawy nadal są za długie. No i krawat - powinien być krótszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trybek Napisano 23 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2011 Zestaw do pracy.Ładna koszula i krawat (mógłby trochę krócej zawiązany). Marynarka chyba jest za długa. Podobna historia z rękawami. Jeszcze mała uwaga dotycząca paska. Jest zdecydowanie za wąski w stosunku do szlufek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Francuz Napisano 23 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2011 Marynarka jest za duża (spójrz gdzie jest guzik w stosunku do pasa), a co za tym idzie, rękawy nadal są za długie. No i krawat - powinien być krótszy. Zgodzę się, co do zawiązania krawata - zorientowałem się już po wysłaniu wiadomości na forum (niestety robiąc zdjęć tego nie zauważyłem - nawiasem mówiąc oglądając się na zdjęciach widzimy chyba więcej niż w lustrze). Natomiast co do marynarki myślę, że lekko może i jest za duża, ale większą rolę gra tutaj niekorzystne ujęcie. Niestety nie dysponuje teraz zdjęciami całej sylwetki - postaram się nadrobić w najbliższym czasie - ale na kolejnym zdjęciu widać jak jest marynarka zapięta (przynajmniej tak wygląda - nie pamiętam jak było). Ładna koszula i krawat (mógłby trochę krócej zawiązany).Marynarka chyba jest za długa. Podobna historia z rękawami.Jeszcze mała uwaga dotycząca paska. Jest zdecydowanie za wąski w stosunku do szlufek. Dziękuję za koszulę - ogólnie nie jest zła, choć i tak za obszerna w klatce piersiowej. Przerabiałem już jedną, ale z miernym efektem - muszę znaleźć jakiegoś dobrego krawca w okolicy Wrocławia. Rękawy i krawat - zgoda. Marynarka - duży znak zapytania?! Poprzedni garnitur był podobny w kroju. Jestem osobą niską, ew. średniego wzrostu - 172 cm i może stąd to wynika. Zobaczę jak to będzie w całości jak tylko będę miał zdjęcia. Co do paska to trafna uwaga, zauważyłem to przy ubieraniu się. Tylko, że mam dylemat - bo pasek jest garniturowy i szerokość raczej mi odpowiada (może mógłby być parę mm szerszy ale nie aż tak....). Po co więc tak szerokie szlufki - przecież to chyba nie wyglądałoby elegancko?! Zapomniałem dodać/spytać - może też takie wrażenie przez lekko wyższy stan spodni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość jarek_ Napisano 24 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2011 Ja chciałem się dowiedzieć, czy ta marynarka nie jest przyduża na mnie. Straszne ze mnie chuchro i trudno mi cokolwiek znaleźć jeśli chodzi o marynarki: Tu bez marynarki: PS. tak, wiem, buty wymagają szczotkowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reamon13 Napisano 24 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2011 Marynarka jest za duża (spójrz gdzie jest guzik w stosunku do pasa), a co za tym idzie, rękawy nadal są za długie. No i krawat - powinien być krótszy. Do tego uwaga ogólna - szerokość krawata powinna być dobrana do szerokości klap. Dlatego w tym przypadku krawat mógłby być szerszy. Na ostatnim (póżniejszym zdjęciu) przy zapiętej marynarce wygląda to lepiej. Plus za dobór kolorów. No i przecież wszyscy się uczymy na błędach. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi