Skocz do zawartości

Co mam dziś na sobie

Korneliuss

Rekomendowane odpowiedzi

Zdjęcia robione jak zwykle w pośpiechu, w związku z czym przepraszam za tragiczną jakość. Drugie musiałem przekolorować na czarno-białe, bo w przeciwnym wypadku nic nie byłoby na nim widać. Ponad 30-letni już prezentowany na zdjęciach garnitur to spadek po dziadku. Gruba, ponad 300g wełna - uszyty na zamówienie w naszym rodzimym Bytomiu.

post-3399-13658922659476_thumb.jpg

post-3399-13658922659836_thumb.jpg

W moim odczuciu rękawy marynarki są za krótkie i nie podoba mi się to marszczenie przy guziku "funkcyjnym". Być może jest to spowodowane przyjętą pozycją. Bardzo podoba mi się długość marynarki i krój spodni chociaż nie wiem czy do tej długości nie powinny byc jeszcze bardziej zwężone u dołu. Poza tymi malutkimi mankamentami podoba mi się.

@ Constantin wszystkiego najlepszego.

Ad rem. Ja nie wiem czy jest sens oceniać jakość dopasowania, podczas gdy sam użytkownik zaznacza, że to marynarka po dziadku. Skupiłbym się na ocenie zestawu jako takiego: kolorów, faktur, a przy tych zdjęciach to jest to wyzwanie. Poprosiłbym o: lepsze zdjęcie krawata, tkaniny marynarki i butów.

.... uszyty na zamówienie w naszym rodzimym Bytomiu.

Chciałbym jeszcze zapytać czy miałeś na myśli miasto Bytom czy może przedsiębiorstwo Bytom?
W Bytomiu przez Bytom.

Garnitur świetnie się prezentuje. Coś dziwnego dzieje się jednak na prawym rękawie, od pachy do, mniej więcej wysokości łokcia. Może za dużo materiału? Dużo wymagał poprawek, żeby dostosować go do nowego właściciela?

Garnitur nie wymagał poprawek, ale z uwagi na fakt, iż dziadek był co najmniej o 6 cm niższy ode mnie, miał krótsze nogi i ręce to naturalnie dopasowanie nie może być idealne. Nie mniej jednak, żadnych poprawek nie planuję, również z tego względu iż większość jest niemożliwych do wykonania (poszerzenie wymiarów). Z fajnych rzeczy - marynarka ma bardzo wąsko i wysoko krojoną pachę czego na zdjęciach nie widać.

Ad rem. Ja nie wiem czy jest sens oceniać jakość dopasowania, podczas gdy sam użytkownik zaznacza, że to marynarka po dziadku. Skupiłbym się na ocenie zestawu jako takiego: kolorów, faktur, a przy tych zdjęciach to jest to wyzwanie. Poprosiłbym o: lepsze zdjęcie krawata, tkaniny marynarki i butów.

Buty już kiedyś wrzucałem do wątku JBMDNS, pozostałe elementy to be updated..