Skocz do zawartości

Co mam dziś na sobie

Korneliuss

Rekomendowane odpowiedzi

Niektóre moje koszule mają podobne mankiety ale sam je doprowadziłem do takiego stanu a nie szedłem na łatwiznę kupując gotowe ;)

Przykro mi ze tak dlugo musisz w nich chodzić ,ale zawsze można przerobić na z krótkim rekawem.

Pozdrawiam

Ech, coś żartów nie łapiesz :roll:

Nie muszę tylko lubię :) Zużyte koszule dożywają resztek swoich dni jako ubranie do lasu, stajni czy prac domowych.

Niektóre moje koszule mają podobne mankiety ale sam je doprowadziłem do takiego stanu a nie szedłem na łatwiznę kupując gotowe ;)

Przykro mi ze tak dlugo musisz w nich chodzić ,ale zawsze można przerobić na z krótkim rekawem.

Pozdrawiam

Ech, coś żartów nie łapiesz :roll:

Nie muszę tylko lubię :) Zużyte koszule dożywają resztek swoich dni jako ubranie do lasu, stajni czy prac domowych.

I vice versa to tez był żart

Moim zdaniem zegarek powinien wystawac,a Markiem koszuli sie na nim opierać .

wg mnie powinien zawsze się mieścić pod mankietem. Może trochę wystawać, a przy ruchach ramieniem w całości wysuwać, ale generalnie powinien się chować. Inaczej mankiem opierając się na zegarku nie ma szans wyjrzeć spod rękawa marynarki

a że zegarek jest masywny, to trudno oczekiwać, żeby ciuchutko "zerkał" spod mankietu jak garniturowiec ;)

Jw. Grubasów nie noszę do zestawów, które mają się mieścić w kanonie "męskiej klasycznej elegancji" (vide przedmiot tegoż forum)

Kyle, 700+ postów wydaje się jakby daje możliwość lepszej oceny dopasowania i oceny "wchodzenia palców" niż może ocenić sam noszący ;) Mam 100, już powoli zaczynam czuć 1/7 z tego co Ty czujesz.

???

Chyba mam prawo do własnej oceny, a dokonałem jej na podstawie relacji mankietu do zegarka, jestem jak najdalej od wkładania Styleman'owi palców w mankiety czy gdziekolwiek indziej. Być może mankiety są względnie OK (niemniej na niektórych zdjęciach wydają się niemal opinać nadgarstek). U mnie zegarek ma swobodnie pod mankietem, kiedy wchodzą ze trzy palce (noszę mechaniczne zegarki w miarę niegrube o średnicy max 40mm, najczęściej 37mm). Być może zdjęcia dają mylący efekt, a szkopuł jest w doborze zegarka (niemniej chyba przedwczoraj Rafał Patyra w TV miał dość gruby zegarek, chyba na bransolecie, a bardzo ładnie mieścił się pod mankietem francuskim)

aha - na forach zegarkowych mam łącznie ładnych kilka tysięcy postów :P;)

Wreszcie normalne buty. Świetna stylizacja, gratulacje. Zapięty kołnierzyk koszulki bardzo pasuje do tego zestawu.

Dziękuje,Uważam ze wszystkie buty mam normalne nie jest to specjalna stylizacja ,dzisiaj tak ułożyłem swój strój

Zniknę z forum na co najmniej tydzień ,w planach ma krotka wizytę we Florencji ,mam nadzieje przywieźć sporo materiału zdjęciowego .

Pozdrawiam i do zobaczenia

No właśnie, ciekawa rzecz. Co w sytuacji, gdy nie mamy bardzo przewiewnej marynarki np fresco, a temp, jak dziś? Lepiej koszula/krawat bez marynarki, czy sama koszula? Zakładam, że apaszki i fulary odpadają.

Osobiście noszę bardzo często (prawie codziennie) krawat do koszuli, ale bez marynarki. Główny powod jest taki, że rozpięty kołnierzyk bez krawata wygląda zazwyczaj fatalnie, rozchodzi się na boki, nie układa, wygląda niechlujnie. Może to i niezgodne z kanonem, ale mi wizualnie odpowiada. Za to krawat z zestawu kamila moim zdaniem jest potwornie szpetny (w taki troche weselno-jarmarczny sposóB), ale to już kwestia gustu.

Kiedyś nosiłem krawaty bez marynarek, ale chyba się starzeję, bo obecnie takie zestawienia bardzo rzadko akceptuję. Gdyby i koszula, i reszta były na absolutny tip-top to być może z samym krawatem wyglądałoby ok. W przypadku zestawu Kamila krawat jednak wygląda na "ciało obce" - sama koszula (podwinięte rękawy itp.) oraz spodnie i buty są bardzo nieformalne. Może z innym/inaczej noszonym krawatem?