Pan Janusz Napisano 15 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2012 Nie tyle bez zegarka nie byłoby to wygodne, co by się wyglądało jak Quasimodo z dość znacznie spadającym mankietem na rękaw lewy, przy dobrze dopasowanym prawym Ale nigdy nie zakładam koszuli bez zegarka, więc tutaj problem nie występuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 15 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2012 Niektóre moje koszule mają podobne mankiety ale sam je doprowadziłem do takiego stanu a nie szedłem na łatwiznę kupując gotowe Przykro mi ze tak dlugo musisz w nich chodzić ,ale zawsze można przerobić na z krótkim rekawem. Pozdrawiam Ech, coś żartów nie łapiesz Nie muszę tylko lubię Zużyte koszule dożywają resztek swoich dni jako ubranie do lasu, stajni czy prac domowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 15 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2012 Niektóre moje koszule mają podobne mankiety ale sam je doprowadziłem do takiego stanu a nie szedłem na łatwiznę kupując gotowe Przykro mi ze tak dlugo musisz w nich chodzić ,ale zawsze można przerobić na z krótkim rekawem. Pozdrawiam Ech, coś żartów nie łapiesz Nie muszę tylko lubię Zużyte koszule dożywają resztek swoich dni jako ubranie do lasu, stajni czy prac domowych. I vice versa to tez był żart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 15 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Czerwiec 2012 I vice versa to tez był żart zmylił mnie brak emotikonek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 16 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2012 Moim zdaniem zegarek powinien wystawac,a Markiem koszuli sie na nim opierać . wg mnie powinien zawsze się mieścić pod mankietem. Może trochę wystawać, a przy ruchach ramieniem w całości wysuwać, ale generalnie powinien się chować. Inaczej mankiem opierając się na zegarku nie ma szans wyjrzeć spod rękawa marynarki a że zegarek jest masywny, to trudno oczekiwać, żeby ciuchutko "zerkał" spod mankietu jak garniturowiec Jw. Grubasów nie noszę do zestawów, które mają się mieścić w kanonie "męskiej klasycznej elegancji" (vide przedmiot tegoż forum) Kyle, 700+ postów wydaje się jakby daje możliwość lepszej oceny dopasowania i oceny "wchodzenia palców" niż może ocenić sam noszący Mam 100, już powoli zaczynam czuć 1/7 z tego co Ty czujesz. ??? Chyba mam prawo do własnej oceny, a dokonałem jej na podstawie relacji mankietu do zegarka, jestem jak najdalej od wkładania Styleman'owi palców w mankiety czy gdziekolwiek indziej. Być może mankiety są względnie OK (niemniej na niektórych zdjęciach wydają się niemal opinać nadgarstek). U mnie zegarek ma swobodnie pod mankietem, kiedy wchodzą ze trzy palce (noszę mechaniczne zegarki w miarę niegrube o średnicy max 40mm, najczęściej 37mm). Być może zdjęcia dają mylący efekt, a szkopuł jest w doborze zegarka (niemniej chyba przedwczoraj Rafał Patyra w TV miał dość gruby zegarek, chyba na bransolecie, a bardzo ładnie mieścił się pod mankietem francuskim) aha - na forach zegarkowych mam łącznie ładnych kilka tysięcy postów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 16 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2012 Dzień dobry Klubowo-sportowo . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 16 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2012 Wreszcie normalne buty. Świetna stylizacja, gratulacje. Zapięty kołnierzyk koszulki bardzo pasuje do tego zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 16 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2012 Wreszcie normalne buty. Świetna stylizacja, gratulacje. Zapięty kołnierzyk koszulki bardzo pasuje do tego zestawu.Dziękuje,Uważam ze wszystkie buty mam normalne nie jest to specjalna stylizacja ,dzisiaj tak ułożyłem swój strój Zniknę z forum na co najmniej tydzień ,w planach ma krotka wizytę we Florencji ,mam nadzieje przywieźć sporo materiału zdjęciowego . Pozdrawiam i do zobaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 16 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2012 Co to za buty Panowie? I gdzie do kupienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NastyKanasta Napisano 16 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2012 świetny zestaw, usunąłbym tylko logo z piersi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 16 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2012 świetny zestaw, usunąłbym tylko logo z piersiLogo na marynarce klubowej jest jak węzeł przy krawacie . To logo jest klubu tenisowego Wimbledon ,dlatego założyłem do tego zestawu koszulkę polo Fred Perry. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 16 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2012 Świetnie. Buty robią wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el-biczel Napisano 16 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Czerwiec 2012 Dzień dobry Klubowo-sportowo . Pozdrawiam Jesteś członkiem AELTC?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R0bert Napisano 17 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Czerwiec 2012 Nie wiem czy Styleman jest członkiem AELTC ale takie marynarki byly w kolekcji Ralpha Laurena na Wimbledon i można było je normalnie kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.em Napisano 19 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2012 Dzisiaj bez marynarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.em Napisano 19 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2012 Retrouzupełnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 19 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2012 Świetnie! Jedyna wątpliwość, to krawat bez marynarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.em Napisano 19 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2012 Wiem, nie uchodzi, ale przy takiej pogodzie wymiękam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 19 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2012 No właśnie, ciekawa rzecz. Co w sytuacji, gdy nie mamy bardzo przewiewnej marynarki np fresco, a temp, jak dziś? Lepiej koszula/krawat bez marynarki, czy sama koszula? Zakładam, że apaszki i fulary odpadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.em Napisano 19 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2012 Apaszka to za dużo jak dla mnie, ale fular czemu nie. W samej koszuli, bez niczego pod szyją, to jednak nie to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karczmarz Napisano 19 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2012 No właśnie, ciekawa rzecz. Co w sytuacji, gdy nie mamy bardzo przewiewnej marynarki np fresco, a temp, jak dziś? Lepiej koszula/krawat bez marynarki, czy sama koszula? Zakładam, że apaszki i fulary odpadają. Osobiście noszę bardzo często (prawie codziennie) krawat do koszuli, ale bez marynarki. Główny powod jest taki, że rozpięty kołnierzyk bez krawata wygląda zazwyczaj fatalnie, rozchodzi się na boki, nie układa, wygląda niechlujnie. Może to i niezgodne z kanonem, ale mi wizualnie odpowiada. Za to krawat z zestawu kamila moim zdaniem jest potwornie szpetny (w taki troche weselno-jarmarczny sposó, ale to już kwestia gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 19 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2012 Praktycznie wszystkie moje koszule mają kołnierzyki button-down albo button-under. Rozpięty kołnierzyk dobrze się układa, a button-under w razie czego można spokojnie połączyć z krawatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 19 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2012 Kiedyś nosiłem krawaty bez marynarek, ale chyba się starzeję, bo obecnie takie zestawienia bardzo rzadko akceptuję. Gdyby i koszula, i reszta były na absolutny tip-top to być może z samym krawatem wyglądałoby ok. W przypadku zestawu Kamila krawat jednak wygląda na "ciało obce" - sama koszula (podwinięte rękawy itp.) oraz spodnie i buty są bardzo nieformalne. Może z innym/inaczej noszonym krawatem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 19 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2012 Wczoraj cały dzień jeździłem w garniturze naszymi miejskimi konserwami i jakoś dałem radę Choć nie było łatwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NastyKanasta Napisano 19 Czerwiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 19 Czerwiec 2012 @kamil.em w końcu zestaw, który mi się osobiście spodobał, świetne kolory. Poza tym wielkie brawa za ścięcie brody, widzę że przyjmujesz godnie konstruktywną krytykę. Tak trzymać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi