Skocz do zawartości

Co mam dziś na sobie

Korneliuss

Rekomendowane odpowiedzi

Mr Vintage - czy marynarka jest z materiału letniego, tropiku? Jaka gramatura? Myślę pod kątem stadionu i lata.

Niestety nie jest to tkanina typowo letnia. Na stadionie bez wątpienia bym się w tym zapocił, ale wczoraj w Kielcach było dość chłodno wieczorem, więc na mecz w ogródku piwnym było w sam raz.

Panowie, naprawdę z tymi poszetkami i w marynarkach klubowych na mecze chodzicie?

Oczywiście. Trzeba być konsekwentnym w swoich wyborach.

Konsekwencja nie wyklucza dywersyfikacji. Poza tym nie ma jednolitego dress code'u na stadionach i w pubach, więc nie mamy za bardzo o czym dyskutować, a każdy oczywiście ma pełne prawo ubierać się tak jak chce. Ja w każdym razie widzę pewną cienką granicę pomiędzy wiernością ideałom, a przebieraniem.

Byłem w Strefie Kibola na meczu z Rosją i z premedytacją nie zadbałem o żaden przejaw elegancji. Od dzikiej tłuszczy nie oczekiwałem żadnego w zamian.

Co miałem na sobie? Przede wszystkim pot i piwo ocierających się o mnie kibiców. I glany - nieocenione, jak zawsze w tłumie.

Pełna saszeta, relaks full, napieram solo!

Na dolnym zdjęciu widać moje najszersze spodnie. Mają 22 cm dołem, ale ich uda są dużo obszerniejsze niż w innych, które mam i muszę powiedzieć, że są zdecydowanie najwygodniejsze ze wszystkich. Nie wiem czy niedługo nie odejdę od zwyczajów 'tej parafii' na rzecz czegoś bardziej łamiącego konwenanse. Powoli staje się na to gotowy, a wczoraj na FB Szarmanta, jeden user podsunął mi to zdjęcie :)

https://lh4.googleusercontent.com/-wcTu ... chwell.jpg

Ajajaaaaaj!

post-403-13658922144287_thumb.jpg

post-403-13658922144596_thumb.jpg

4inHand - przy Twojej sylwetce spodnie niezbyt wąskie to świetne rozwiązanie. Szersza nogawka dobrze będzie korespondować z szerokimi barami. Wąska i krótka nogawka najlepiej pasuje na szczupłych i wysokich. O tym jakoś na forum się nie mówi ;)

Roman zwróć uwagę, że te szerokie nogawki są krótkie i ledwo muskają cholewkę. IMO niewiele osób umiałoby to nosić/odważyłoby się założyć.

Nogawki szersze niż 22 cm, które opierają się na cholewce IMO wyglądają dziadkowo.

Zimno dzisiaj, stąd marynarka z grubszej wełny.

pozdrawiam

Zestaw bardzo dobry. Nie ma się do czego przyczepić. Super marynarka. No chociaż...jako osoba, która ma za sobą wiele "brodowych" przygód mogę Ci polecić jedno. Masz bardzo słaby zarost na policzkach a idziesz w zaparte w "full beard" zamiast eksponować to co masz najlepsze, mowa tu o np. bródce (goatee) czy typowym van dyke. Twój wybór, ale uważam, że pełna broda pasuje ludziom z na prawdę gęstym pokryciem. U Ciebie tego brakuje.

Bardzo fajny zestaw, ja jedynie bym zamieniał osobiście krawat na apaszkę :)

Dwa zapięte guziki? Nowy trend? :)

To co napisał kolega w poście który skasowal,marynarka ma bardzo wysoko dolny guzik ,dlatego zapialem ja na dwa guziki ,jest jeszcze trzeci guzik ukryty pod klapa i być może z tego ustawienia to wynika . Sporo projektantów wraca w tym roku do trzech guzikow .Zobaczymy co będzie za pare dni na Pitti ?

Pozdrawiam