Skocz do zawartości

Co mam dziś na sobie

Korneliuss

Rekomendowane odpowiedzi

Jak na moje oko:

1. Marynarka jest za szeroka w ramionach

2. Dolny guzik jest zapięty.

3. Kolor spodni i marynarki jest zbyt słabo rozgraniczony. Różnica powinna być widoczna na pierwszy rzut oka. Teraz jest "dress-wannabe.

4. Co do butów to jak na mój gust, zbyt mocno odznaczają się w tym ubiorze. Biała barwa nie ma do czego się "przykleić" i wychodzi na pierwszy plan zamiast dopełniać całość.

5. Fajnie jakby fotka była robiona na wysokości klatki piersiowej. Aktualne zdjęcie bardzo mocno wypacza rzeczywistość.

Phantom bardzo fajny zestaw. Dobre dopasowanie (może dla mnie za krótkie trochę spodnie), fajne połączenie kolorów i wzorów. Ogólnie ten zestaw u Ciebie podoba mi się najbardziej. Zdecydowanie moje klimaty.

Edyta: teraz się przyglądam tak dokładniej, czy krawat jest koloru czarnego? .... :?

@phantom

Bardzo ładnie; sprawdzona i "pewna" kolorystyka (granat/niebieski - jasny beż), doapsowanie też jak najbardziej ok (choć, jak sobie przypominam, marynarki nie należy zapinać :) ).

@proceleusmatyk

Bardzo lubię takie zestawy (z granatową dwurzędówką). Niestety, marynarka wygląda na zbyt dużą (przerabiana z większego rozmiaru?), co nieco psuje wrażenie. Znam ten ból, sam eksperymentuję z dwurzędówkami, z powodzeniem w okolicach średniego.

Zgadzam się, że białe guziki nie pasują do reszty - mocno eleganckiej.

@proceleusmatyk- Moim zdniem bardzo udnay zestaw.

Sam marzę o takiej marynarce właśnie z białymi guzikami. Jedynie, ja kolor marynarki preferowałbym ciut jaśniejszy. Spodnie do tego założyłbym typu "flat front", wyszłoby trochę mniej formalnie. Widzę , że dwurzędówki wchodzą na nasze ulice coraz śmielej. Co mnie bardzo cieszy.

@phantom

Wszystko bardzo mi się podoba (wreszcie spodnie wyglądają nieźle, co do tej pory było rzadkością). Jedyne co bym zmienił to skarpetki na cieńsze (i np. granatowe), bo te jakoś tak nie wiem, zbyt "zimowo" dla mnie wyglądają zwłaszcza, że przy takich butach i krótkich spodniach dość sporo tych skarpetek widać.

@proceleusmatyk

Klasa sama w sobie :) Super

@proceleusmatyk- Moim zdniem bardzo udnay zestaw.

Sam marzę o takiej marynarce właśnie z białymi guzikami. Jedynie, ja kolor marynarki preferowałbym ciut jaśniejszy. Spodnie do tego założyłbym typu "flat front", wyszłoby trochę mniej formalnie. Widzę , że dwurzędówki wchodzą na nasze ulice coraz śmielej. Co mnie bardzo cieszy.

Nie wiadomo czy Nestor ma 'flat-fronts' czy nie, bo flat-fronts to spodnie z kantem, ale bez zakładek, w przeciwieństwie to 'pleated pants', które zakładki mają.

4inHand Dziękuję, że mnie poprawiłeś. Pomyliłem pojęcia. :oops: Czy w takim razie spodnie nie zaprasowane na kant to poprostu 5pocket albo chino ?

Zawsze sądziłem, ze na to wpływ ma także materiał, czyli welniane zawsze sie prasuje w kant, a chino i 5 pocket są z bawełny. Mogę sie mylić.

Myślę, że każde spodnie możemy sobie prasować bez kantu, a 5 pocket i chino to rodzaj spodni, który równie dobrze może być z kantem i bez kantu.

edit: oczywiście co do prasowania wełnianych spodni z kantem, w porównaniu do np. chino, różnica jest taka, że te drugie są mniej formalne i po prostu częściej się je spotyka bez kantów