roland Napisano 30 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2012 Kieszenie w spodenkach psują cały efekt, bojówkom mówimy nie. Tak samo krawat - po jakiego uja on tam jest, skoro to ma być typowo sportowy ubiór? Do kosza z nim. Okulary - jeśli dobrze widzę że są to aviatorki, wymień na coś innego, wayfarery albo coś w ten deseń. Poszetkę bym bardziej wymiętolił, bo nie wiem czy to ma być formalny strój (krawat, prosto ułożona poszetka) czy sportowy (bojówki i buty). To krawat do zestawów sportowych nie pasuje? Ciekawa koncepcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 3 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2012 Nie no trochę przesada z tą moderacją. Nie udawajmy, że wszyscy musimy się zgadzać i lubić. Żadna wypowiedź nie była obraźliwa ani wulgarna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 3 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2012 Dyskusja została chyba przeniesiona w całości do osobnego wątku, nie usunięta. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 3 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2012 Racja. W takim razie przepraszam za sianie zamętu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karczmarz Napisano 5 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2012 Zestaw na dzisiejszy piękny dzień. Koszula ta sama co poprzednio, moim zdaniem nie specjalnie formalna (pojedynczy mankiet na spinki ciut łatwiej się podwija do takiej pogody). Skarpetki w rzeczywistości dużo bardziej "soczyście" żółte. Spodnie kupione w ten długi weekend czekają na skrócenie w przyszłym tygodniu (na razie podwinięte tylko) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 5 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2012 Fajny zestaw, moim zdaniem krawat jest zbyt szeroki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 5 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2012 Fajne połączenie kolorystyczne spodnie - skarpetki. Sam też się ostatnio bawię w kontrasty, ale żółtych skarpet jeszcze nie mam. Można wiedzieć gdzie kupiłeś ? A krawat faktycznie trochę za szeroki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 5 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2012 Jaka jest szerokość tego krawata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 5 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2012 Bardzo dobra szerokość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 5 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2012 Ja chce taka szerokosc z tym ze ja ogolnie jestem szerszy poprosze o dane ioperacyjne tego krawata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karczmarz Napisano 5 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2012 Fajne połączenie kolorystyczne spodnie - skarpetki. Sam też się ostatnio bawię w kontrasty, ale żółtych skarpet jeszcze nie mam. Można wiedzieć gdzie kupiłeś ? Dzięki, kolory też mi się bardzo podobają choć trochę szkoda, że w koszuli paski są biało-niebiesko-"złote" (taki ni to brąz ni to oliwkowy, ni to brudny żółty) a nie żółte, wtedy było by jeszcze przyjemniej Skarpetki to podkolanówki z H&M, które uważam za jeden z lepszych zakupów (można kupić czteropak z: ostrym żółtym, ostrym różowym, błękitny z wzorkami i granatem z wzorkami) - może nie leżą tak dobrze na łydce jak jakieś bardziej wyszukane podkolanówki (z czasem się z suwają i trzeba poprawiać) ale za tą cenę uważam, że jest bardzo dobrze. Jaka jest szerokość tego krawata? 9.5 cm w najszerszym miejscu i jest trochę za szeroki przez co, mimo iż bardzo mi się podoba, stosunkowo ciężko znaleźć zestaw do którego bym chciał go założyć. Wcześniej pasował pod swetry (gdzie szerokość nie ma znaczenia), ale po zakupie tych spodni myślę, że będzie częściej gościł pod moją szyją bo mimo iż mógłby być węższy to kolorystycznie świetnie z nimi współgra i nawet szerokość mi wtedy nie przeszkadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 5 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2012 No właśnie trochę szerokość krawata psuje proporcje - wszystko dobrze dobrane na slim i nagle krawat na pół torsu Jak go lubisz może warto to zwęzić w znanym na forum zakładzie (jeśli się da)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 5 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2012 A może zarzucić na to jakąś dwurzędówkę z szerokimi klapami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 5 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2012 No właśnie Karczmarz, nie wyrzucaj krawata tylko kup se dwurzędówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karczmarz Napisano 5 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2012 No właśnie Karczmarz, nie wyrzucaj krawata tylko kup se dwurzędówkę. Wyrzucać nie zamierzam, a co do dwurzedowki sam nie wiem. Wydaje mi sie ze taki kroj pasuje raczej do wysokich osob a ja jestem niski i bardzo szczuply. Widzialem pare zdjec azjatow o podobnej posturze do mojej w dwurzedowce ale zawsze mi to niegra. No i mam jeszcze pare innych zakupowych priorytetow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 5 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2012 9.5 cm w najszerszym miejscu To nie jest tak dużo, po prostu wygląda na duży na Tobie. Załóż do tego marynarke to pomyslimy - nie nosimy krawata bez marynarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 5 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2012 Skąd wiecie Panowie że krawat za szeroki? Nie pokazał marynarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karczmarz Napisano 5 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2012 Załóż do tego marynarke to pomyslimy - nie nosimy krawata bez marynarki. Ja nosze i tego nie zamierzam zmieniac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 5 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2012 Załóż do tego marynarke to pomyslimy - nie nosimy krawata bez marynarki. Ja nosze i tego nie zamierzam zmieniac Naprawdę? W takim razie uprawiasz groteskę. Już doniosłem na ciebie do Św. Inkwizycji Męskiej Elegancji, uciekaj z kraju! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hivonzooo Napisano 5 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2012 Znowuż ponarzekam - krawat bez marynarki? Zdecydowanie lepiej jest rozpiąć 2/3 górne guziki w koszuli, bez krawata. Uwielbiam zestawienie granatowych spodni z brązowymi butami, duży plus. A teraz mój zestaw, do your worst. Wszystko z lumpeksu. http://oi50.tinypic.com/35161xy.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sir Well Endowed Napisano 5 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2012 Nie lubię słowa lumpeks - jest nieadekwatne do skarbów jakie można tam znaleźć. Z czego jest marynarka? Jakiej szer. jest krawat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hivonzooo Napisano 5 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2012 Marynarka lniana, krawat ma 9.5 cm. Klapy marynarki powinny być chyba szerze, takie wróciły z pralni i prasowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sir Well Endowed Napisano 5 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2012 No to w sumie za szeroki krawat względem klap marynarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petrikauer Napisano 5 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2012 Nie lubię słowa lumpeks - jest nieadekwatne do skarbów jakie można tam znaleźć.Ale adekwatne do całej reszty asortymentu, czyli jakiegoś 99%. Choć sam mam sentyment do nazwy powojennej "ciuchy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hivonzooo Napisano 5 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2012 Słowo lumpeks jak najbardziej pasuje. Prawda, można trafić świetne rzeczy, ale są one rzadkością, i żeby kupić dla przykładu jakąś dobrą koszulę (i do tego jeszcze w swoim rozmiarze, pół biedy jak za duża w obwodzie, najwyżej się ją zwęzi, ale kołnierze są dużym problemem. Sam kupiłem ostatnio 3 koszule, dałem babci krawcowej do zwężania i są świetne, gdyby nie to że w kołnierzu za duże, przez co nie nadają się na krawat) trzeba się bardzo dużo nachodzić, i to najlepiej w dniu dostawy. Najlepsze są krawaty po 3 zł, kiedy ich realna cena w sklepie to ~70 funtów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi