Skocz do zawartości

Co mam dziś na sobie

Korneliuss

Rekomendowane odpowiedzi

Przykladem jest marynarka firmy Scuderi 100% kaszmir przeceniona z 900euro na 30euro!!!

Co pokazuje (nie po raz pierwszy), że by wyglądać naprawdę dobrze nie trzeba majątku, wystarczy mieć dużo cierpliwości i czasu (na poszukiwanie okazji, wyprzedaży itd.).

Osobiście, śledząc ten temat, uważam zestawy Parmigiano za najlepsze i najbardziej konsekwentne. Pokazują dobrze wypracowany styl, który sprawia, że ubiór staje się niejako częścią tożsamości, a nie tylko zmiennym okryciem ciała.

ja bardziej w formie pytania - jak uważacie, czy rękawy marynarki nie są jednak zbyt krótkie czy mankiety koszuli nie powinny być mniej wyeksponowane (akurat rękawy koszuli wydają się być dobrej długości)? Osobiście nie jestem pewien - do biznesowego garnituru moim zdaniem takie rękawy byłyby zbyt krótkie, jednak do sportowej marynarki, hm... sam mam marynarkę z rękawami mniej więcej takiej długości i zastanawiam się, czy ich nie wydłużyć

ja bardziej w formie pytania - jak uważacie, czy rękawy marynarki nie są jednak zbyt krótkie czy mankiety koszuli nie powinny być mniej wyeksponowane (akurat rękawy koszuli wydają się być dobrej długości)?

Prawy faktycznie wydaje się być trochę przykrótki - niby cm, półtorej rożnicy, ale w takiej tonacji kolorystycznej rzuca się w oczy.

Cały zestaw bardzo zmyślny. Ładne włącznie wzorów. Mimo wszystko podpisuję sie pod tym co napisał Roland :)

Na jakieś 2 miesiące odpuściłem sobie forum z uwagi na natłok innych zajęć, niestety. Powracając chciałbym wrzucić zestaw formalny do pracy. Zdjęcia co prawda zrobiłem już w poniedziałek, ale nie miałem kabla usb we Wrocławiu. Wada, to na pewno niska jakość (galaxy s nie ma najlepszego aparatu), ale za to (co widać po dacie zdjęć) bardzo uczciwe. Tzn. jest to ubranie, które miałem na sobie cały dzień, a "sesja" robiona była na szybko przed wyjściem do pracy :).

Garnitur - Scabal MTM

Koszula - Thomas Pink (lubię je i zamawiam po kilka sztuk, chociaż classic-fit to "żagle")

Krawat - 7fold kupiony w Londynie, zapomniałem marki, a odczepiłem metkę, bo utrudniała rozwiązywnie

Poszetka - Dior

pasek - Joop

Buty - Crockett & Jones - nowe, jeszcze nie udało się osiągnąć "lustra"

post-1510-13658920967026_thumb.jpg

post-1510-13658920967386_thumb.jpg

post-1510-13658920967781_thumb.jpg

Przepraszam za jakość, ale nigdy nie byłem apologeta fotografii. Sądziłem, że mimo wszystko można w miarę ozenić dopasowanie.

Musze zaopatrzyć się w jakąś lustrzankę z samowyzwalaczem - jakieś sugestie?

Czy te sznurówki są granatowe?
- nie, są oczywiście czarne (ale tak sobie myślę, że mogłoby nieźle to wyglądać)

@phantom, sparafrazuję "ceelbe", pozwoli to w sposób niezbyt niegrzeczny przemycić złośliwość - czy te obszycia dziurek są pomarańczowe? :)