Skocz do zawartości

Co mam dziś na sobie

Korneliuss

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Zestaw roboczy z wczoraj. Marynarka uszyta przez krawca Jana Kubczaka Łodzi, spodnie zwężone i skrócone, poszetkę "uszyłem". W resztę części zestawu nie ingerowałem. Pozdrawiam.

Powiem szczerze - dzięki pozie nie sposób ocenić czy marynarka jest dobrze odszyta czy też nie.

Spodnie mają moim zdaniem zdecydowanie za niski krok, przez co nogi wyglądają dość śmiesznie.

Witam. Zestaw roboczy z wczoraj. Marynarka uszyta przez krawca Jana Kubczaka Łodzi, spodnie zwężone i skrócone, poszetkę "uszyłem". W resztę części zestawu nie ingerowałem. Pozdrawiam.

Imho jak zwykle na poziomie groteski i żartu.
Przynajmniej jestem konsekwentny. Niedługo pokaże kolejny hit stylizacyjny.

@Parmigiano,

chyba przyszedł czas na zmianę monitora, krawat jest żółty, a nie złoty.

Dziękuję za opinie.

@Parmigiano,

chyba przyszedł czas na zmianę monitora, krawat jest żółty, a nie złoty.

grzeczniej może trochę, jak przystało na byłego "współpracownika" bespoke.pl :lol: U mnie krawat też wygląda na zdecydowanie złoty, co zresztą nie wzbudza moich kontrowersji, sam mam też przynajmniej jeden w takim kolorze, w sumie Parmigiano mógłbyś wyjaśnić, skąd Twoja uwaga w przedmiocie kolorystyki krawatów?

a co do zestawu phantoma, to wystająca spod kamizelki koszula i zbyt potężny pasek powodują, że wygląda to niechlujnie. Do tego marynarka wygląda na bardzo krótką (co do spasowania to nie da się wypowiedzieć). Miało być chyba naraz elegancko (kamizelka, biała koszula) i luźno (krótka marynarka, wąskie krótkie spodnie, buty) a wyszło ani tak ani tak

@Kyle,

nawiązując do fabuły znanej bajki, sugeruję, żebyś zszedł czasem z "ziarenka grochu", bo wyraźnie Cię uwiera i jesteś wtedy zbyt delikatny i wrażliwy. Odpowiedziałem Parmigiano zgodnie z prawdą i nie sądzę, żeby się na mnie o to obraził. Wymagając "grzeczności", wymagaj jej najpierw od siebie.

Pasek rzeczywiście błąd, widzę to teraz po zdjęciach, powinien być ciemnobrązowy i lżejszy. Zgadzam się również, jeśli chodzi o niechlujny wygląd koszuli, ale nie sposób prowadzić 8-godzinnej imprezy w krystalicznie poprawnym wizerunku, choć staram się do tego dążyć. Pozdrawiam.

@Kyle,

nawiązując do fabuły znanej bajki, sugeruję, żebyś zszedł czasem z "ziarenka grochu", bo wyraźnie Cię uwiera i jesteś wtedy zbyt delikatny i wrażliwy. Odpowiedziałem Parmigiano zgodnie z prawdą i nie sądzę, żeby się na mnie o to obraził. Wymagając "grzeczności", wymagaj jej najpierw od siebie.

miałem coś odpisać, ale poziom metaforyki przerósł mnie

Shifty - w zasadzie to poza kolorami dużo nie widać, napisz coś więcej o marynarce, szyta, sam zaprasowałeś klapy czy kupiłeś 2,5 guzika z wieszaka?

Mysle ,ze to nie jakosc monitora spowodowala moja pomylke kolorystyczna tylko kiepska jakosc fotografii.

Wracajac do kolorow krawatow,nie pisalem zlosliwie o tej specyficznej milosci Polakow do kolorow zlotych,srebnych itp.Mieszkalem juz w kilku krajach Europy zachodniej i nie spotkalem nikogo w takiej kolorystyce.

Darowalbym sobie poszetke w kamizelce, o pasku juz wiadomo, spodnie faktycznie mocno zwezone, chociaz ja jakos nie moge sie doszukac kaczego kupra. Zgadzam sie tez, ze trudno ocenic marynarke, ale to samo mozna powiedziec o pozach MT na jego blogu, mimo tego wszyscy pisza, ze jest super. Krawat wyglada na zloty, nawet na moim kalibrowanym kilka dni temu monitorze (via Spyder 3).

Pozdrawiam,

dsc.

@Kyle

Marynarka jest nieznanej mi firmy "Stones", wykonana w 60% z wełny, 20% z lnu oraz z 20% domieszką poliamidu. Kupiłem ją w sh jako 3 guzikową, jednakże za pomocą żelazka ukróciłem ją o pół guzika ;)

No i przy okazji może opiszę resztę ubioru, co powinienem w zasadzie zrobić od razu.

Koszula - Charles Tyrwhitt ze spinkami w kształcie supełków

Spodnie - Chinosy z H&M'u

Buty - Tailor & Son

Płaszcz - Kolejna nieznana mi firma "Comment" - ot urok kupowania w sh, materiał to wełna z domieszką nylonu (80/20)

Szalik - Dziedziczny, wygląda mi na wełniany

Zaprezentowane połączenie daje efekt "kaczego kupra".

Imho jak zwykle na poziomie groteski i żartu.

chyba przyszedł czas na zmianę monitora

nawiązując do fabuły znanej bajki, sugeruję, żebyś zszedł czasem z "ziarenka grochu", bo wyraźnie Cię uwiera i jesteś wtedy zbyt delikatny i wrażliwy

(i być może coś jeszcze)

Panowie, bardzo proszę o trzymanie poziomu dyskusji i powstrzymanie się od sformułowań, po których może się komuś z nas zrobić przykro. Zależy nam chyba na tym, aby forumowicze prezentowali tutaj swoje zestawy, prawda? Nie jesteśmy szafiarkami, aby zachwycać się wszystkim, krytykę należy po męsku wziąć na klatę, ale powinna to byc krytyka bazująca na określeniach wyważonych i nie obrażających innych forumowiczów. Sformułowanie "tyłek jak stodoła" może być ok w stosunku do anonimowego modela, ale w tym wątku i na forum, oceniając nasze zestawy, lepiej wspomnieć np. o niekorzystnym efekcie poszerzonych bioder.

Proszę dbać o elegancję, zarówno ubioru, jak i wypowiedzi.

@4inhand,

Przyznam szczerze, że mnie również się podoba. Dzięki.

@Uxkull,

O gwieździe pomyślę, kiedy dane mi będzie poprowadzić jakiś piknik country. Poszetkę włożyłem do kieszonki kamizelki, po tym jak zdjąłem marynarkę - innymi słowy nie nosiłem 2 poszetek jednocześnie.

@mosze,

Jeśli uwaga dotyczy również kolegi Kyle'a, to oczywiście podpisuję się pod tym apelem.

Co do dopasowania uszytej marynarki:

post-1053-1365892095106_thumb.jpg

post-1053-13658920951282_thumb.jpg

Marynarka kilka cm za krótka, ale dobrze na Tobie leży i nie odnosi się wrażenia, iż jest troszkę krótka.

To jak jest w końcu?

Phantom widzę tu pewien mankament, chętnie bym zobaczył tył marynarki. Ogólnie to bym chciał większe zdjęcia. Ale podsumowując marynarkę napisze wstępnie że jest naprawdę dobra jak na uszytą przez budżetowego krawca.

Brzydallo, ja bym się nie przyczepił, bo leży ładnie, tylko przejrzawszy niniejszy wątek od deski do deski, zauważam takie detale, jak kilka cm za krótka marynarka. Wiele razy wcześniej było to zauważane (ot może trochę udzieliło mi się).

Chodziło mi o to, że jest ładnie wytaliowana oraz wąska, co ją wydłuża i nie odnosi się wrażenia, iż marynarka jest te 2-3 cm za krótka.