Krakus ;) Napisano 19 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2011 Problemem dla mnie jest to, że choć ten Barbour mnie po prostu zachwyca (i nie zrezygnuję z noszenia go, o nie!), to boję się, że mogę wyglądać, posługując się określeniem Krakusa, jak "muzeum". A tego nie chcę. Chciałbym to czymś skompensować.Myślę, że takie zagrożenie nie występuje bo marynarka jest dość wąska i myślę, że krój kompensuje ewentualne wrażenie tkaniny. Określenie "muzeum" nie odnosiło się do marynarki samodzielnie a raczej do dżinsów. Nadal myślę, że ciężr tkanin to za mało. Mimo, że i tweed i dżins to niejako robocze tkaniny to dla mnie gryzą się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 19 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2011 Dopiero co początkuję na forum, ale nie lubię zdjęć zakrywających twarz (jak rzezimieszek ), więc widać wszystko. Kardigan: Lyle&Scott T-shirt: H&M Spodnie: Outletowe Reserved Buty: Nord Elite Skarpety: Argyle coś (nie pamiętam, z anglii) Pasek: Levi's Zegarek: Athos bielizna i wszystko kosmetyki: nie ważne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
youngkoellner Napisano 19 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2011 Mnie się bardzo podoba, zwłaszcza zestawienie buty-spodnie-skarpetki. Co do reszty, zmieniłbym pasek, bo ten jest z nieco innej bajki. Rozpiąłbym też ostatni od dołu guzik swetra. Może jakaś koszula zamiast t-shirtu? Pozdrawiam, T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 20 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2011 Kompilacja z dwóch dni. Na nogach ostatnia Włoszczyzna (wiedenki na kopycie 804), na głowie fedora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 20 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2011 Fajny zestaw. To piórko w fedorze jest w standardzie czy sam je dodałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 20 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2011 W standardzie. Fedora bardzo budżetowa (porównałem kilka sklepów stacjonarnych w W.), ale jak na początek obiecującej przygody z klasycznym nakryciem głowy - daje radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal. Napisano 20 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2011 Świetny krawat na pierwszym zdjęciu. Z CT? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apatura Iris Napisano 20 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2011 Spodnie są bardzo dobre, poluje na takie. Bespoke, czy kupione? Jeżeli to drugie to gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meqoq Napisano 20 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2011 Świetny krawat na pierwszym zdjęciu. Z CT?Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 20 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2011 Potwierdzam powyższe. Za jakiś czas zamieszczę moją szczegółową opinię o produktach z CT. A spodnie wcale nie takie super, choć może na zdjęciu wygląda ok. 100% bawełniane, poprawiane RTW - na dole więc jest całkiem nieźle, lecz w okolicach pasa nie najlepiej i tego nie da się poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apatura Iris Napisano 21 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2011 Akurat mi się te spodnie bardzo podobają. Przejrzałem cały wątek (ponad 3600 postów, pomijając off-topy, które zajmują około 30% dyskusji), zajęło mi to ponad 17 godzin. Do czego zmierzam. Otóż na początku roku Dr.killroy, obiecał, że niedługo pokaże się w swoim zestawie (obiecał, że jak będzie gotowy). To już prawie koniec roku, a Dra. nie widzieliśmy jeszcze jak się nosi. Chodzi o to, że udziela wiele konstrukcyjnych uwag, trafnie ocenia, zatem tym bardziej chciałbym zobaczyć go w jakimś zestawie, a może to cisza przed burzą Jak na razie to jesteś jedyny "ze stałych bywalców", którzy się jeszcze nie zaprezentowali w CMDS. Zatem, czy w tym roku doczekamy się ujrzeć męską elegancję w Twoim wydaniu, nie teoretycznym, lecz praktycznym?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 21 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2011 Chodzi o to, że udziela wiele konstrukcyjnych uwag, trafnie ocenia, zatem tym bardziej chciałbym zobaczyć go w jakimś zestawie, a może to cisza przed burzą Jak na razie to jesteś jedyny "ze stałych bywalców", którzy się jeszcze nie zaprezentowali w CMDS. Zatem, czy w tym roku doczekamy się ujrzeć męską elegancję w Twoim wydaniu, nie teoretycznym, lecz praktycznym?? Akurat Doktor jest do tego stopnia ekspertem od klasycznych strojów, że wie, kiedy ich nie nosić. Kiedy Killroy wreszcie trafi na bal w Operze Wiedeńskiej, z pewnością zdjęcia jego CMDNS zobaczymy, i to nie na forum, a w lajfstajlowych czasopismach. Tymczasem do decorum tego miejsca należy niedomaganie się od Dr. prezentacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 21 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2011 Akurat mi się te spodnie bardzo podobają. Przejrzałem cały wątek (ponad 3600 postów, pomijając off-topy, które zajmują około 30% dyskusji), z dokładnoscią do? zajęło mi to ponad 17 godzin.Gratuluję. Do czego zmierzam. Otóż na początku roku Dr.killroy, obiecał, że niedługo to pojęcie względnepokaże się w swoim zestawie (obiecał, że jak będzie gotowy).widać gotowy nie jest... To już prawie koniec roku, a Dra. nie widzieliśmy jeszcze jak się nosi. Chodzi o to, że udziela wiele konstrukcyjnych uwag, trafnie ocenia, zatem tym bardziej chciałbym zobaczyć go w jakimś zestawie, Kto by nie chciał a może to cisza przed burzą Jak na razie to jesteś jedyny "ze stałych bywalców", którzy się jeszcze nie zaprezentowali w CMDS. Zatem, czy w tym roku doczekamy się ujrzeć męską elegancję w Twoim wydaniu, nie teoretycznym, lecz praktycznym?? Odpowiem ze Doktora, nie. PozdrawiamDoktor wielokrotnie wyjaśniał, że obecnie nie może ubierać się tak jakby chciał. Podczas tych 17 godzin oglądania CMDNS wzrok mógł się zmęczyć i tego nie zauważyłeś, ewentualnie potraktowałeś to jako OT. Pozdrawiam serdecznie edit: literówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 21 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2011 W każdym razie uwagi Doktora są bardzo cenne, wielu z nas z pewnością sporo z nich wyniosło i o formalnych strojach wiele się dowiedziało . Doktor ma olbrzymią wiedzę o strojach formalnych, widać że w tym długo siedzi i zna się na rzeczy. Nie warto marudzić, iż się nie pokazuje, tylko trzeba cieszyć się że jest chętny do udzielania rad i dzielenia się swoją wiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 21 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2011 I wywoływanie Doktora do tablicy w 50 poście (z czego 90% to Poradnia) jest trochę nie na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 21 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2011 Apatura Iris, dżentelmen się nigdy nie spieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apatura Iris Napisano 21 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2011 Ja nie marudzę, tylko jestem bardzo ciekawy jak osoba o tak wszechstronnej i doskonałej wiedzy przekształcą ją w czyny:) @pirat. Z dokładnością do ~2% 17 godzin rozłożone na kilka dni @sergiusz. Właśnie ta jego wiedza powoduje moją ciekawość do strojów formalnych, które z pewnością przyodziewa. @proceleusmatyk. Wiem wiem. Tylko ja się pospieszyłem w tym wątku, no ale dżentelmeństwa też się trzeba nauczyć. @Bartek. Myślę, że wywołałem Dra. do tablicy w możliwie subtelny i delikatny sposób. Mogłem bardziej szorstko się odezwać, ale moja ilość postów i stan posiadanej wiedzy w tej materii nie przystoi. Pewnie zostałbym tym zachowaniem źle odebrany i następny posty byłyby kwestią kilku minut:) A po robić zbędny OT. Proponuje EOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 21 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2011 4inHand MDNS garnitur w kratkę z kamizelką i podszewką w groszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 21 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2011 4inHand MDNS garnitur w kratkę z kamizelką i podszewką w groszki. Bardzo fajny garnitur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apatura Iris Napisano 21 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2011 1 zdjęcie trochę ciemne, choć z tego wnioskuje, iż leży dobrze. Kolorystycznie podoba mi się zestawienie krawatu z koszulą. Całość bardzo klasyczna Czemu wyciągnąłeś poszetkę na drugim zdjęciu? Chciałem się jej przyjrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 21 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2011 Też się zastanowiłem, dlaczego raz poszetka jest, a potem jej nie ma , ale pomijając to, zestaw świetny, bardzo klasyczny! Takie lubię . Bardzo dobrze dobrana koszula i krawat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 21 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2011 Też się zastanowiłem, dlaczego raz poszetka jest, a potem jej nie ma , ale pomijając to, zestaw świetny, bardzo klasyczny! Takie lubię . Bardzo dobrze dobrana koszula i krawat. Poszetkę wyjąłem żeby lepiej pokazać dopasowanie kratki na brustaszy, ale niestety nie widać go dobrze ze względu na kiepską jakość zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apatura Iris Napisano 21 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2011 A ja chciałem przyjrzeć się poszetce, w związku z nawiązaniem poszetki z krawatem, bądź koszulą, bo resztę masz w ciemnej tonacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 21 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2011 Poszetka jest zdaje się po prostu biała (tak mi się wydaje), zatem nie ma możliwości by nie pasowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 21 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Październik 2011 Kompilacja z dwóch dni. Na nogach ostatnia Włoszczyzna (wiedenki na kopycie 804), na głowie fedora Kapelusz wygląda b. ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi