Skocz do zawartości

Co mam dziś na sobie

Korneliuss

Rekomendowane odpowiedzi

Problemem dla mnie jest to, że choć ten Barbour mnie po prostu zachwyca (i nie zrezygnuję z noszenia go, o nie!), to boję się, że mogę wyglądać, posługując się określeniem Krakusa, jak "muzeum". A tego nie chcę. Chciałbym to czymś skompensować.

Myślę, że takie zagrożenie nie występuje bo marynarka jest dość wąska i myślę, że krój kompensuje ewentualne wrażenie tkaniny. Określenie "muzeum" nie odnosiło się do marynarki samodzielnie a raczej do dżinsów. Nadal myślę, że ciężr tkanin to za mało. Mimo, że i tweed i dżins to niejako robocze tkaniny to dla mnie gryzą się.

Dopiero co początkuję na forum, ale nie lubię zdjęć zakrywających twarz (jak rzezimieszek ;) ), więc widać wszystko.

Kardigan: Lyle&Scott

T-shirt: H&M

Spodnie: Outletowe Reserved

Buty: Nord Elite

Skarpety: Argyle coś (nie pamiętam, z anglii)

Pasek: Levi's

Zegarek: Athos

bielizna i wszystko kosmetyki: nie ważne :)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Potwierdzam powyższe. Za jakiś czas zamieszczę moją szczegółową opinię o produktach z CT.

A spodnie wcale nie takie super, choć może na zdjęciu wygląda ok. 100% bawełniane, poprawiane RTW - na dole więc jest całkiem nieźle, lecz w okolicach pasa nie najlepiej i tego nie da się poprawić.

Akurat mi się te spodnie bardzo podobają.

Przejrzałem cały wątek (ponad 3600 postów, pomijając off-topy, które zajmują około 30% dyskusji), zajęło mi to ponad 17 godzin. Do czego zmierzam.

Otóż na początku roku Dr.killroy, obiecał, że niedługo pokaże się w swoim zestawie (obiecał, że jak będzie gotowy). To już prawie koniec roku, a Dra. nie widzieliśmy jeszcze jak się nosi.

Chodzi o to, że udziela wiele konstrukcyjnych uwag, trafnie ocenia, zatem tym bardziej chciałbym zobaczyć go w jakimś zestawie, a może to cisza przed burzą:) Jak na razie to jesteś jedyny "ze stałych bywalców", którzy się jeszcze nie zaprezentowali w CMDS.

Zatem, czy w tym roku doczekamy się ujrzeć męską elegancję w Twoim wydaniu, nie teoretycznym, lecz praktycznym?? :)

Pozdrawiam

Chodzi o to, że udziela wiele konstrukcyjnych uwag, trafnie ocenia, zatem tym bardziej chciałbym zobaczyć go w jakimś zestawie, a może to cisza przed burzą:) Jak na razie to jesteś jedyny "ze stałych bywalców", którzy się jeszcze nie zaprezentowali w CMDS.

Zatem, czy w tym roku doczekamy się ujrzeć męską elegancję w Twoim wydaniu, nie teoretycznym, lecz praktycznym?? :)

Akurat Doktor jest do tego stopnia ekspertem od klasycznych strojów, że wie, kiedy ich nie nosić. Kiedy Killroy wreszcie trafi na bal w Operze Wiedeńskiej, z pewnością zdjęcia jego CMDNS zobaczymy, i to nie na forum, a w lajfstajlowych czasopismach. Tymczasem do decorum tego miejsca należy niedomaganie się od Dr. prezentacji.

Akurat mi się te spodnie bardzo podobają.

Przejrzałem cały wątek (ponad 3600 postów, pomijając off-topy, które zajmują około 30% dyskusji),

z dokładnoscią do? ;)

zajęło mi to ponad 17 godzin.

Gratuluję.

Do czego zmierzam.

Otóż na początku roku Dr.killroy, obiecał, że niedługo

to pojęcie względne

pokaże się w swoim zestawie (obiecał, że jak będzie gotowy).

widać gotowy nie jest...

To już prawie koniec roku, a Dra. nie widzieliśmy jeszcze jak się nosi.

Chodzi o to, że udziela wiele konstrukcyjnych uwag, trafnie ocenia, zatem tym bardziej chciałbym zobaczyć go w jakimś zestawie,

Kto by nie chciał :!::?:

a może to cisza przed burzą:) Jak na razie to jesteś jedyny "ze stałych bywalców", którzy się jeszcze nie zaprezentowali w CMDS.

Odpowiem ze Doktora, nie.

Pozdrawiam

Doktor wielokrotnie wyjaśniał, że obecnie nie może ubierać się tak jakby chciał. Podczas tych 17 godzin oglądania CMDNS wzrok mógł się zmęczyć i tego nie zauważyłeś, ewentualnie potraktowałeś to jako OT. :D

Pozdrawiam serdecznie

edit: literówki

W każdym razie uwagi Doktora są bardzo cenne, wielu z nas z pewnością sporo z nich wyniosło i o formalnych strojach wiele się dowiedziało ;). Doktor ma olbrzymią wiedzę o strojach formalnych, widać że w tym długo siedzi i zna się na rzeczy.

Nie warto marudzić, iż się nie pokazuje, tylko trzeba cieszyć się że jest chętny do udzielania rad i dzielenia się swoją wiedzą.

Ja nie marudzę, tylko jestem bardzo ciekawy jak osoba o tak wszechstronnej i doskonałej wiedzy przekształcą ją w czyny:)

@pirat. Z dokładnością do ~2%

17 godzin rozłożone na kilka dni

@sergiusz. Właśnie ta jego wiedza powoduje moją ciekawość do strojów formalnych, które z pewnością przyodziewa.

@proceleusmatyk. Wiem wiem. Tylko ja się pospieszyłem w tym wątku, no ale dżentelmeństwa też się trzeba nauczyć.

@Bartek. Myślę, że wywołałem Dra. do tablicy w możliwie subtelny i delikatny sposób. Mogłem bardziej szorstko się odezwać, ale moja ilość postów i stan posiadanej wiedzy w tej materii nie przystoi. Pewnie zostałbym tym zachowaniem źle odebrany i następny posty byłyby kwestią kilku minut:) A po robić zbędny OT.

Proponuje EOT :)

Też się zastanowiłem, dlaczego raz poszetka jest, a potem jej nie ma ;), ale pomijając to, zestaw świetny, bardzo klasyczny! Takie lubię ;). Bardzo dobrze dobrana koszula i krawat.

Poszetkę wyjąłem żeby lepiej pokazać dopasowanie kratki na brustaszy, ale niestety nie widać go dobrze ze względu na kiepską jakość zdjęć.