Skocz do zawartości

Co mam dziś na sobie

Korneliuss

Rekomendowane odpowiedzi

@Parmigiano: bardzo mi sie podoba (chce takie double strap monks'y!!), z jednym ale...wedlug mnie marynarka nie pasuje do reszty, a to ze wzgledu na fakt kolorystycznego zgrania cardigan'a ze spodniami. Wyglada jakbys mial na sobie spodnie i kamizelke od garnituru, ale marynarke z innego kompletu.

Pozdrawiam,

dsc.

Połączenie dwóch części tego samego koloru (bez względu na to, czy to będą marynarka i spodnie, marynarka i kamizelka czy kamizelka i spodnie) z jedną kontrastującą jest klasyczne i, moim zdaniem, bardzo eleganckie. ;) Ten zestaw mi się nawet spodobał, tylko skarpetki wyglądają na trochę zbyt pończochowate. :)

Pozdrawiam, Dr

Masz wyjatkowo dobre oko Dr Kilroy ;) ,skarpety rzeczywiscie sprawiaja takie wrazenie jak napisales.Swietnie nadaja sie na bardzo gorace dni -przedza filo di scozia-jednak teraz kiedy juz mamy jesien powinny wyladowac na dole szuflady ze skarpetami.

Odnosnie marynarki,niestety nie udalo mi sie wykonanc odpowiedniej fotografi-pomimo zmiany aparatu-aby w pelni pokazac piekny jej kolor,naprawde pasuje z granatem kardiganu i spodni.

Nie wiem czy zwrociliscie Panowie uwage na kozerke?

"Ta niedziela jest jak film/tani, klasy B,/facet się pałęta w nim/w nieciekawym tle"

Przy takich zdjęciach jak to chciałbym, żeby zasłanianie twarzy było normą na forum - ale cóż, powiedziałem A, więc muszę powiedzieć B. Nie zezwala się nabijać z głupiego wyrazu twarzy. Chcącym się nabijać polecam krótkie spodenki, tysiąc warstw ubrań i poszetkę w tej ohydnej zieleni :)

post-232-1365892087144_thumb.jpg

Witam

"Ta niedziela jest jak film/tani, klasy B,/facet się pałęta w nim/w nieciekawym tle"

Przy takich zdjęciach jak to chciałbym, żeby zasłanianie twarzy było normą na forum - ale cóż, powiedziałem A, więc muszę powiedzieć B. Nie zezwala się nabijać z głupiego wyrazu twarzy. Chcącym się nabijać polecam krótkie spodenki, tysiąc warstw ubrań i poszetkę w tej ohydnej zieleni :)

wreszcie powiało normalnością w spacerowym trybie po okolicznych wertepach. Bardzo fajny i niewymuszony zestaw na spacer o tej porze roku. Bardzo ładnie zgrana kolorystyka i wzorzystość. Warstwowość, jak najbardziej pożądana.

Gratuluje!!! Dla mnie No 1 od dawien, dawna w CMDNS.

Wyraz twarzy sympatyczny, zresztą wyjątkowo rzadko akceptujemy nasz własny wizerunek. Do tego trzeba się przyzwyczaić :-)

pozdrowienia Vislav

p.s. to cieliste pomiędzy cholewką buta, a krawędzią nogawki to skarpetki, czy ich brak?

Gratuluje!!! Dla mnie No 1 od dawien, dawna w CMDNS.

Dzięki za miłe słowa! Dopiero od niedawna walczę z monochromatyzmem w ubraniach, tutaj widać to tylko granatowym akcentem do ziemistej reszty (nawet spodnie mają lekki odcień pistacjowy, choć pewnie zdjęcie tego nie oddaje)

Wyraz twarzy sympatyczny, zresztą wyjątkowo rzadko akceptujemy nasz własny wizerunek. Do tego trzeba się przyzwyczaić :-)

Sympatii mi nie brakuje, wbrew pozorom, zresztą uśmiecham się do żony, która robiła zdjęcie. Tylko zawsze na fotkach wychodzę jak zza krzaka, a do tego było to już po pewnym czasie na dworze i pokraśniało me lico, co udało się na szczęście, kosztem pewnej żółtaczki, ściągnąć w photoshopie.

p.s. to cieliste pomiędzy cholewką buta, a krawędzią nogawki to skarpetki, czy ich brak?

Skarpetki są brązowe z motywem kratki argyle w różnych tonacjach beżu. Jeden z nich może mylić, ale tylko na zdjęciu.

Witam

Dopowiadając. Dla mnie ogólne i uniwersalne zestawy typu:

na grzyby/ na ryby/ do pubu/ do pracy/ na randkę/ na zakupy/ itd.... (niepotrzebne skreślić) nie są zbyt przemawiające.

Twoja fotka nie potrzebuje opisu. I to jest to...

Skarpetki - tak przypuszczałem, że to coś beżowego. Dla wielowarstwowej wyrazistej góry i butów przydałby się nie mniej wyrazisty łącznik.

Nie przeszkadza mi to jednak w wysokiej ocenie całości.

pozdr.Vslv

Co to za 'polarek' pod marynarka?

Pod marynarką jest dwustronny bezrękawnik (z jednej strony zgniłozielony ortalion (?), a z drugiej czarny z pikowaniem typu barbour), a pod spodem sweter (też burozielony) bawełna plus kaszmir, typu zipneck, kupiony w TK Maxx, ale z tej samej (pewnie chińskiej) szwalni sprzedawali też w Massimo Dutti (bezrękawnik stamtąd właśnie).