pszemau Napisano 14 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2011 - "buty za kilka stów", rozumiem że nie chodzi Ci o to że Ty byś założył za kilka tysięcy Ale jeśli Immune nie ma tańszych? A przepraszam, jak sobie Koledzy wyobrażają "buty na grzyby" kolegi Immune'a? Bo ja właśnie tak Nie bardzo rozumiem o co się mnie zapytowywujesz O to, że ja gdybym wychodził do lasu, to mam kolejkę starych schodzonych butów trekkingowych, których w prawdziwy teren już nie wezmę, ale na wyjście na grzyby w sam raz byłyby. Ale ktoś tak wybiegany w sprawie butów musi mieć inny skład szafy nawet na takie okazje. KPW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 14 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2011 Bartku, mam nadzieję, że kółeczko na Twojej twarzy będzie coraz mniejsze, aż w końcu dokonasz comming outu. Masz duszę modela. Zestaw też fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 14 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2011 (ciach)A przepraszam, jak sobie Koledzy wyobrażają "buty na grzyby" kolegi Immune'a? Bo ja właśnie tak (duże ciach) O to, że ja gdybym wychodził do lasu, to mam kolejkę starych schodzonych butów trekkingowych, których w prawdziwy teren już nie wezmę, ale na wyjście na grzyby w sam raz byłyby. Ale ktoś tak wybiegany w sprawie butów musi mieć inny skład szafy nawet na takie okazje. KPW? Si, że KPW. Ale dalej nie wiem jak mam Ci opowiedzieć swoje wyobrażenia o leśnych butach Immune Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pszemau Napisano 14 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2011 (ciach)A przepraszam, jak sobie Koledzy wyobrażają "buty na grzyby" kolegi Immune'a? Bo ja właśnie tak (duże ciach) O to, że ja gdybym wychodził do lasu, to mam kolejkę starych schodzonych butów trekkingowych, których w prawdziwy teren już nie wezmę, ale na wyjście na grzyby w sam raz byłyby. Ale ktoś tak wybiegany w sprawie butów musi mieć inny skład szafy nawet na takie okazje. KPW? Si, że KPW. Ale dalej nie wiem jak mam Ci opowiedzieć swoje wyobrażenia o leśnych butach Immune Próbuj... o ile to nie nazbyt wstydliwa i intymna sprawa. Ale wiesz, nie nauczysz się pisać, dopóki nie zaczniesz, a z dobrym redaktorem zaczniesz łatwiej. (Ech, upiłem się rosołem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal. Napisano 14 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2011 Bartku, mam nadzieję, że kółeczko na Twojej twarzy będzie coraz mniejsze, aż w końcu dokonasz comming outu. Masz duszę modela. Zestaw też fajny. A czy Bartek nie prezentowal juz przypadkiem swojego oblicza na zdjeciach z jednego ze spotkan forumowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 14 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2011 @Immune zaprezentował świetny zestaw; kompletnie nie rozumiem wyskoku @Apatura Iris z "ja tam bym się tak nie ubrał na grzyby". O tym, jak byś się ubrał, będziemy debatować, gdy wstawisz swoje CMDS. Wracając do zestawu @Immune; bardzo intrygujący, w pozytywnym tego słowa znaczeniu, krawat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 14 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2011 - "buty za kilka stów", rozumiem że nie chodzi Ci o to że Ty byś założył za kilka tysięcy Ale jeśli Immune nie ma tańszych? A przepraszam, jak sobie Koledzy wyobrażają "buty na grzyby" kolegi Immune'a? Bo ja właśnie tak Ja bym sobie wyobrażał jakieś wellingtony - klasyczne i praktyczne. Moim zdaniem, żadne półbuty nie są praktyczne w lesie na grzybach. Na spacer po ścieżkach ok, ale nie na grzyby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 14 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2011 Kurtka - Barbour (100% poliester) Kaszkiet - Barbour Kardigan - Façonnable (wełna/kaszmir) Koszula - Charles Tyrwhitt (bawełniano-wełniana) Krawat - Hugo Boss (wełniany) Rękawiczki (Luigi Borrelli) Spodnie - Treadmill (95% wełna, 5% moher) Buty - MTM Calzoleria Silvestro Bardzo fajny zestaw. Kurtka jest brązowa ? Myślę, że ze zgniłozielonymi sztruksami zestaw prezentowałby się jeszcze lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 14 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2011 Ile forumowiczow tyle opinii, Panowie dajcie na luz z tym obruszaniem sie w przypadku odmiennej opinii, bo sie po raz kolejny robi offtop na 4 strony, gdzie jeden mowi: 'nie pasuje mi to', a inni krzycza 'jak moze Ci sie nie podobac, my Ci pokazemy!!!' @proceleusmatyk: wydaje mi sie, ze szerokie spodnie oraz wolno 'latajacy' plaszcz zbyt obciazaja dol i optycznie tworza sylwetke trojkatna, co nie dziala dobrze przy Twojej smuklej budowie. @Immune: kolorystycznie bardzo jesiennie i ogolnie bardzo ciekawie. Mozna spytac o szerokosc spodni (ot tak z czystej ciekawosci)? Technicznie zasugeruje robic zdjecia nie pod slonce i z wiekszym zblizeniem na glowny temat zdjecia. Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trybek Napisano 14 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2011 Nie przypuszczałem, że będę mógł się tutaj 'pochwalić' swoimi butami na grzyby (drugie zdjęcie nie jest moje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 14 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2011 Tak poza wszystkim to chylę kapelusza przed Immune - to jest prawdziwa elegancja jeśli tak starannie dobierasz strój na grzyby. Myślę, że nie pomylę się jeśli napiszę, że większość mężczyzn nawet ubierających się na codzień elegancko, nie idzie tak daleko i na grzyby, ryby, czy inne okołoweekendowe zajęcia ubiera polara itp. Stąd też wydaje się szokujące ubieranie półbutów na płaskiej podeszwie (co dla mnie już jest pewną ekstrawagancją) do przedzierania przez chaszcze. Tak więc po pierwsze gratuluję zestawu (bardzo w mój gust) i dodatkowo podejścia do eleganckiego ubioru. Naprawdę mi to zaimponowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apatura Iris Napisano 14 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2011 Edit: Skoro nie mam butów za 500 zł, marynarki za 1000 zł, paska za 200 stówy, koszuli za 300, to nie będę się wypowiadał. Do widzenia Państwu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal. Napisano 14 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2011 Tak więc proszę o subiektywne komentarze i w razie co proszę mnie nakierunkować na właściwą drogę Jeśli chcesz ukierunkowania, to nie tędy droga. A z pewnością nie na tym forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 14 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2011 Proszę, proszę - niby jesień, a temperatura w tym wątku jeszcze letnia Panowie, niech rozsądzi nas kapusta: Dsc, zgadzam się co do spodni - teraz to widzę po zdjęciach i gdy porównam z innymi. Co do płaszcza - dla mnie jest ok nawet rozpięty. Przede wszystkim jest dobrze wytaliowany - kiedyś zapewne pokażę w tymtemacie zapięty. Tymczasem zamętu część dalsza, czyli CMDNS w piątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 14 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2011 @proceleusmatyk: plaszcz jest ok, chodzilo mi tylko o to, ze rozpiety potęguje efekt wywolany szerokimi spodniami. Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 15 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2011 proceleusmatyk Pokaż może zdjęcie całej kurtki, stójka wygląda jak z kurtki motocyklowej - wtedy fuluar mi się zupełnie nie komponuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 15 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2011 Dziękuję wszystkim za komentarze. edit: a co do butów to na grzyby w oxfordach?To odnośnie naszej ostatniej rozmowy o doborze odpowiednich butów w zależności od rodzaju aktywności oraz komplementarności w stosunku do reszty stroju. Chciałem zobaczyć jak sprawdzą się inne buty niż klasyczne country brogues, które normalnie zakładam na takie okazje. Było ok, ale będę się jednak trzymał swoich preferencji. Poza tym kilka osób dopytywało się w innym temacie o tego producenta, więc postanowiłem zaprezentować własne buty z tego zakładu. Bardzo fajny zestaw. Czy jest to proba generalna przed niedzielnymi wyscigami? Na wyścigi mam coś specjalnego, ale podobna konwencja. Mozna spytac o szerokosc spodni (ot tak z czystej ciekawosci)? Technicznie zasugeruje robic zdjecia nie pod slonce i z wiekszym zblizeniem na glowny temat zdjecia.Spodnie są dość szerokie (najszersze moje spodnie, wyłączając pumpy) - szerokość nogawki to 22,5 cm. Moim zdaniem takie właśnie powinny być. Materiał jest bardzo ciężki i świetnie układa się w przypadku krojonych prawie prosto nogawek. Jeżeli chodzi o zdjęcie, to nigdy nie przykładam do tego większej wagi, po prostu powiesiłem aparat na gałęzi drzewa i zrobiłem kilka zdjęć samowyzwalaczem. Nie będę ze sobą nikogo ciągał po polach na sesję. Stąd też wydaje się szokujące ubieranie półbutów na płaskiej podeszwie (co dla mnie już jest pewną ekstrawagancją) do przedzierania przez chaszcze.To moje jedyne oxfordy na podwójnej podeszwie o zwiększonej grubości, dodatkowo utwardzonej metalową listwą. Podeszwa jest wykonana ze specjalnego, twardego kruponu typu heavy duty. Nic się tym butom nigdy nie stało. Poza tym jak już ktoś napisał, las jest o wiele bardziej przyjaznym terenem dla butów niż kostka Baum'a lub twarde płyty chodnikowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apatura Iris Napisano 15 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2011 Tak więc proszę o subiektywne komentarze i w razie co proszę mnie nakierunkować na właściwą drogę Jeśli chcesz ukierunkowania, to nie tędy droga. A z pewnością nie na tym forum. W takim razie dziękuje. Miło było was poznać, ale następnym razem wezmę ze sobą jakąś kopertę. Czy jest jakaś recepta, aby dostać się do waszego "grona wzajemnej adoracji"? Żegnam Państwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gravis Napisano 15 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2011 Tak więc proszę o subiektywne komentarze i w razie co proszę mnie nakierunkować na właściwą drogę Jeśli chcesz ukierunkowania, to nie tędy droga. A z pewnością nie na tym forum. W takim razie dziękuje. Miło było was poznać, ale następnym razem wezmę ze sobą jakąś kopertę. Czy jest jakaś recepta, aby dostać się do waszego "grona wzajemnej adoracji"? Żegnam Państwa. Drogi kolego, to nie jest forum o tym jak być fashion w nieudolny sposób i musisz nas zrozumieć. Nie ganimy Cię po to żeby Cię obrażać tylko edukować. Zachęcam do biernej lektury forum (zwłaszcza dział CMDNS), przywitaj się z blogami Macaroniego, Zakiego i MrVintage - na dobry początek. Znajdziesz tam wiele wskazówek i odpowiedzi, dlaczego tak a nie inaczej. Jeżeli wolisz bardziej casual style to zapoznaj się z preepy lub irish country look, które nie każą Ci biegać we fraku, czy też garniturze, a z pewnością nie przyniosą Ci wstydu na bs.pl. Mimo takiego debiutu cieszę sie Twoją obecnością, nie tylko dlatego, ze było momentami zabawnie, ale rowniez dlatego, że masz okazje zrozumieć i poczuć czym jest prawdziwa elegancja. "Nie bądz miętki!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemko Napisano 15 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2011 Czy jest jakaś recepta, aby dostać się do waszego "grona wzajemnej adoracji"? Jest, i to bardzo prosta... http://imageshack.us/photo/my-images/263/wilde2.jpg/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 15 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2011 Tak więc proszę o subiektywne komentarze i w razie co proszę mnie nakierunkować na właściwą drogę (ciach) Żegnam Państwa. no masz. ukierunkowania są w tym wątku: viewtopic.php?f=1&t=823&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apatura Iris Napisano 15 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2011 Już lepiej. W sumie to ok, jak narazie mam takie ciuchy w szafie. A co do formy forum, to cały czas dążę do tego by się do tego grona zaliczać, bo bardzo podobają mi się style jakie prezentujecie w dziale CMDNS. Być może stane się na jakiś czas biernym użytkownikiem forum, poedukuje się, wyciągnę wnioski i zobaczymy co będzie dalej. Wkurzyłem się nie dlatego, że mnie zganiliście, ale dlatego, że w życiu nie nawidzę ingoracji, i gdy ktoś coś ode mnie chce, lub mnie o coś prosi, to nigdy nie odmawiam. Po wstrawieniu zdjęcia, pojawił się dziwny komentarz i cisza, a nie o to chodziło. Nie chciałem wkleić fotki, aby pokazać co mam dziś na sobie, ale abyście napisali, co źle robie i jak mam dalej iść. Jeżeli tą fotką nie pasuje tutaj to muszę zmienić kierunek Pozdrawiam i tymczasem. Człowiek uczy sięcałe życie i tak umiera głupi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal. Napisano 15 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2011 Już lepiej. W sumie to ok, jak narazie mam takie ciuchy w szafie. A co do formy forum, to cały czas dążę do tego by się do tego grona zaliczać, bo bardzo podobają mi się style jakie prezentujecie w dziale CMDNS. Być może stane się na jakiś czas biernym użytkownikiem forum, poedukuje się, wyciągnę wnioski i zobaczymy co będzie dalej. Wkurzyłem się nie dlatego, że mnie zganiliście, ale dlatego, że w życiu nie nawidzę ingoracji, i gdy ktoś coś ode mnie chce, lub mnie o coś prosi, to nigdy nie odmawiam. Po wstrawieniu zdjęcia, pojawił się dziwny komentarz i cisza, a nie o to chodziło. Nie chciałem wkleić fotki, aby pokazać co mam dziś na sobie, ale abyście napisali, co źle robie i jak mam dalej iść. Jeżeli tą fotką nie pasuje tutaj to muszę zmienić kierunek Pozdrawiam i tymczasem. Człowiek uczy sięcałe życie i tak umiera głupi. Kolego, wydaje mi się, że zaczynasz swoją przygodę na tym forum od złej strony. Piszesz, że nienawidzisz ignorancji, a jednocześnie ją wykazujesz. Na Twoim miejscu, przed wrzuceniem zdjęcia i oczekiwaniem, że ktoś dokładnie powie Ci co jest nie tak, przejrzałbym to forum i blogi polecone Ci przez Gravisa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 15 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2011 To moje jedyne oxfordy na podwójnej podeszwie o zwiększonej grubości, dodatkowo utwardzonej metalową listwą. Podeszwa jest wykonana ze specjalnego, twardego kruponu typu heavy duty. Nic się tym butom nigdy nie stało. Poza tym jak już ktoś napisał, las jest o wiele bardziej przyjaznym terenem dla butów niż kostka Baum'a lub twarde płyty chodnikowe.Mi chodziło o to, że przy półbutach ciągle coś wpada do środka, gałęzie czy kolce czepiają się skarpetki a płaska podeszwa to ślizgawka na każdej odrobinie błota, mokrej trawie czy gałęzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_ Napisano 15 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2011 Kończcie offtopa i pogadajcie o tolerancji gdzie indziej. Admin proszę wyczyścić temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi