Fikaczynski Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2013 Haz - rewelacja Styleman - również aż ciężko mi się zdecydować który zestaw lepszy bo są doprawdy popisowe Cytuj
Vislav Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2013 Hej! Nie mam zbyt wielu okazji, aby występować w stroju nawiązującym do klasycznej męskiej elegancji. Zazwyczaj jest to casual, czasami dość ekstrawagancki. Jednak z okazji powrotu na łono forum chciałbym pokazać zestaw z połowy stycznia. W tym zestawie zazwyczaj pojawia się kapelusz, jednak tym razem była to smutna uroczystość odsłonięcia tablicy pamiątkowej. Wieniec składałem z odkrytą głową i wtedy kapelusz trochę przeszkadza, a beret można zwinąć i schować do kieszeni. Oczywiście jakakolwiek wełniana czapka dokerka odpada w przedbiegach. Absolutne NIE do tego płaszcza. Spacerowanie z gołą głową również. Więcej zdjęć na moim blogu http://vslvstyle.blogspot.com/2013/01/forma.html No i samo złożenie kwiatów pozdr.Vslv Cytuj
4inHand Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2013 @Haz Jeśli chodzi o styl, to czołówka! A komentarze o tym, że to przez ładne zdjęcie? ... chyba nie zdjęcie Cię ubrało Cytuj
Fikaczynski Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2013 Niekoniecznie najwyższej jakości Cytuj
Misza Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2013 Nieźle . Jakie to to buty? Wyglądają najsłabiej z całego zestawu, ale może przez fatalną jakość fotki. Poszedłbym w proste nogawki bez załamań. I ciekawi mnie znaczek w butonierce. Cytuj
Fikaczynski Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2013 Buty to Nordy kupione przypadkiem na allegro z serii Wall Street i wyglądają tak - jestem teraz na "wakacjach" dlatego je wziąłem bo są najlżejsze Znaczek z butonierki to spinka-węzełek z poszetka.com w kolorze niebiesko-czerwono-białym -> chciałem tym nawiązać i do krawata i do poszetki, mam nadzieję że się udało Marynarka jest granatowa w bardzo delikatny prążek (niewidoczny na zdj ale w takiej skali jak kratka na koszuli) Cytuj
David Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2013 Świetna marynarka, można poznać jej pochodzenie? Krawat wygląda na kaszmir. Cytuj
Styleman Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2013 Marynarka to Armani,krawat wełniany od Macaronitomato. Pozdrawiam Cytuj
trybek Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2013 Marynarka to Armani,krawat wełniany od Macaronitomato. Pozdrawiam Ile ten krawat ma cm w najszerszym miejscu? Wg mnie ciekawiej by było z trochę większym kołnierzykiem, szerszym krawatem i bez kamizelki (chociaż wiem, że jest zimno:). Cytuj
The-Bigwig Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2013 Fikaczynski, fajna koszula. Masz zbliżenie na krawat? Cytuj
kreseczek Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2013 oba zestawy powyzej swietne. styleman fajne zdj Cytuj
The-Bigwig Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2013 A ja dzisiaj byłem taki (http://the-bigwig.blogspot.com/2013/02/wochaty.html) Cytuj
+Immune+ Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2013 Buty kompletnie "od czapy". Reszta moim zdaniem super. Cytuj
Vislav Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2013 Buty kompletnie "od czapy". Reszta moim zdaniem super. też tak myślę. Ponadto zastanawia mnie poszetka. Czy przy tak głębokiej kieszeni z klapką nie byłyby ciekawsze cienkie skórzane rękawiczki bez podszewki? Cytuj
Styleman Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2013 Zarówno poszetka jak i rękawiczki maja dużo do kieszeni, cienkie rękawiczki byly by super w tej kieszeni,poszetka dziwnie wygląda. Buty zdecydowanie zawstydzają caly zestaw. Moze trochę od czapy ,ale usunięto post do którego jest cześć odpowiedzi. Cytuj
The-Bigwig Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2013 Usunąłem przez pomyłkę ostatni post. "Co mają rękawiczki do poszetki?" Eee, mnie się buty podobają i nie żałuję ich tutaj. Jakbym miał prawdziwe slippersy z monogramem, to bym je założył Poszetka również mi się podoba. Fajnie się komponuje. Cytuj
kreseczek Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2013 wg mnie swietne tak ubranie jak i zdjecia. do tego daze osobiscie. oby wiecej takich zestawow. nic bym tu nie zmienial jest w sam raz. Cytuj
Vislav Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2013 Usunąłem przez pomyłkę ostatni post. "Co mają rękawiczki do poszetki?" Eee, mnie się buty podobają i nie żałuję ich tutaj. Jakbym miał prawdziwe slippersy z monogramem, to bym je założył Poszetka również mi się podoba. Fajnie się komponuje. Moim skromnym zdaniem są co najmniej trzy "warstwy" komponowania zestawu: - kolorystyka i desenie elementów, - faktura i rodzaj użytych tekstyliów, materiałów - celowość użycia poszczególnych elementów, jak i całości zestawu. Te buty wg mnie nie spełniają żadnego z trzech kryteriów, stąd opinie powyżej. Poszetka to ostatnie kryterium. Rękawiczki nawiązałyby zarówno do skórzanego paska przy kołnierzu kolorem i fakturą, jak również do spaceru przy sugerowanej kiepskiej pogodzie: cieplejsza marynarka, szalik i sweter. pozdr.Vslv Cytuj
Zaweł Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2013 Jak dla mnie rękawiczki są po to, aby nosić je na dłoniach, nie w brustaszy Strój świetny, zwłaszcza w kontekście tego, co dzisiaj widać za oknem, przynajmniej w Warszawie. Osobiście zamiast tych butów, włożyłbym jakieś trzewiki. Cytuj
The-Bigwig Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2013 Moim skromnym zdaniem są co najmniej trzy "warstwy" komponowania zestawu: - kolorystyka i desenie elementów, - faktura i rodzaj użytych tekstyliów, materiałów - celowość użycia poszczególnych elementów, jak i całości zestawu. pozdr.Vslv Bez urazy Wiesław, ale nie mam zamiaru się stroić i wypełniać co rano ankiety z w/w aspektów. Mam zamiar się ubrać, a nie przebrać w kostium. Wybrałem te buty bo mi tutaj pasowały, efektem czego powstały zdjęcia. Są sprawy w niektórych zestawach, których użycia bądź nieużycia żałuję i kajam się nad nimi i zgadzam z negatywnymi opiniami. Tutaj - miałem wybór i dokonałem go z czystym sumieniem. Pasują mi te buty tutaj i cofając czas - wybrałbym je po raz n-ty. Co do poszetki/rękawiczek - o tym nie pomyślałem. To, co mi nie pasuje w tym zestawie to (może) nieco zbyt długie spodnie bo z reguły noszę sporo węższe i krótsze. Reszta jest "robiona" pode mnie i mój gust i trafia w punkt. Lubię krytykę, ale nie w kontekście zwykłego gustu. Immune, Zaweł dzięki. Cytuj
Vislav Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2013 Moim skromnym zdaniem są co najmniej trzy "warstwy" komponowania zestawu: - kolorystyka i desenie elementów, - faktura i rodzaj użytych tekstyliów, materiałów - celowość użycia poszczególnych elementów, jak i całości zestawu. pozdr.Vslv Bez urazy Wiesław, [...] Immune, Zaweł dzięki. Spoko Bigwig. To nie jest algorytm dla Ciebie, tylko wytłumaczenie mojej opinii Zaweł - rękawiczki nie zawsze i nie przez cały czas są na dłoniach. Czasami trzeba gdzieś je upchnąć. Ta górna kieszonka dość dobrze nadaje się do tego celu. pozdr.Vslv Cytuj
The-Bigwig Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2013 Vieslav, wolę upewnić niż bez sensu urażać o rękawiczkach pomyślę następnym razem, bo tutaj masz ciekawy pomysł. Cytuj
Vislav Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2013 Vieslav, wolę upewnić niż bez sensu urażać o rękawiczkach pomyślę następnym razem, bo tutaj masz ciekawy pomysł.Tak ulokowane rękawiczki widziałem już kilka razy w różnych miejscach. A potwierdziło się przy moim płaszczu viewtopic.php?p=95433#p95433 Górna kieszonka jest tak pojemna, że poszetka musiałaby mieć rozmiar ścierki do naczyń, natomiast rękawiczki mieszczą się w sam raz. Na tamtej fotce mam w użyciu dwie pary rękawiczek, ale w sam raz odczuwalna temperatura była około minus dwadzieścia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi