swordfishtrombone Napisano 13 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2017 Dobra, to stworzyłem formularz niby, o tutaj: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeTjoBq02wOfcjsGt2euvyWdo9EtBYteVhc78pvJsVf-j_SZw/viewform (nie wiem jeszcze do końca, czy i jak działa, ale wierzę, że działa). Ilości koszul deklarować nie trzeba, bo i tak będzie ponad 20, a to jest minimum dla Olgi. Pozostaje kwestia pogrupowania się do wysyłki - to najlepiej też załatwić na poziomie formularza i przypisać adres do grupy. Teraz musimy jakoś to w miarę ogarnąć. Ja chciałbym się podpiąć do jakiejkolwiek grupy warszawskiej, potem się dogadam z koordynatorem tej grupy (będę prosił o wysyłkę wewnątrz Warszawy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 13 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2017 Z koordynacją wysyłki proponuję zrobić tak: kto się podejmie takiej mikro-koordynacji na poziomie swojego miasta, niech się tutaj zadeklaruje, e.g.: Misio69: Ja wezmę na siebie wysyłkę do Dąbrowy Górniczej, kto chętny? Użytkownicy zainteresowani wysyłką do Dąbrowy Górniczej napiszą Misiowi69 PW, a Misio69 im odeśle swój adres, który zadeklarują w formularzu (no i wpiszą przy składaniu zamówienia w Oldze). Jak będzie gotowy formularz, to napiszę do Olgi i sprawdzę, czy wszystko gra i czy możemy zamawiać. Wtedy już ilość koszul jest drugorzędna, bo Olga zadeklarowała, że może nam w promocyjnej cenie uszyć od 20 do milijona koszul. @michal. weźmiesz na siebie (lub na adres 'pracy'), jak zadeklarowałeś, część wysyłki warszawskiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 13 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2017 To i ja się przyłącze z 1 sztuką jeśli płatności będą nie wcześniej niż w lutym . Mogę także wziąć na siebie dystrybucję na terenie Wrocławia . Natomiast, że nie mam doświadczenia w zamówieniach koszul MTM a wybór jak widzę na stronie Olgi jest ogromny to czy jest szansa na pomoc kolegów w wyborze wszelkich parametrów które trzeba będzie przy zamówieniu podać (niekoniecznie tu na forum ale ktoś uczynny na pw)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brazzi Napisano 13 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2017 Godzinę temu, FONos napisał: To i ja się przyłącze z 1 sztuką jeśli płatności będą nie wcześniej niż w lutym . Mogę także wziąć na siebie dystrybucję na terenie Wrocławia . Natomiast, że nie mam doświadczenia w zamówieniach koszul MTM a wybór jak widzę na stronie Olgi jest ogromny to czy jest szansa na pomoc kolegów w wyborze wszelkich parametrów które trzeba będzie przy zamówieniu podać (niekoniecznie tu na forum ale ktoś uczynny na pw)? CO ma swój wątek w dziale "bespoke". Sporo informacji można tam znaleźć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 13 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2017 Jakoś impet spadł nagle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ataman Napisano 13 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2017 Czytam i patrzę co zdecydujecie. Nie robię wpisów typu "nie wiem, nie znam się, więc się chętnie wypowiem". 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PantaRhei Napisano 13 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2017 Jak deklarowałem wcześniej, Warszawa lewobrzeżna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur S. Napisano 13 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2017 Proponowałbym podzielić się wysyłkami w zależności od preferowanej formy dostawy - kurier, poczta, paczkomaty odbiór osobisty. Jeśli miałbym wysłać kurierem lub paczkomatem, byłoby mi wszystko jedno czy będe wysyłał do Warszawy czy do Szczecina, to nie ma znaczenia. Jeśli zamówię dla siebie koszulę, mogę rozesłać kilka lub kilkanaście i też za te kilka lub kilkanaście osób mogę zapłacić za przesyłkę i podzielić koszty, jeśli sklep nie zgodzi się dzielić kosztów wysyłki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 13 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2017 25 minut temu, PantaRhei napisał: Jak deklarowałem wcześniej, Warszawa lewobrzeżna. Mają w planach rozszerzyć granicę Warszawy na prawy brzeg? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PantaRhei Napisano 13 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2017 Legendy miejskie dzielą Warszawę na prawo i lewobrzezna od ponad pół wieku... „Warszawę od Pragi dzieli Wisła, lecz nie łączą mosty” 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 13 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2017 No, ale chyba właśnie wszystko zdecydowaliśmy (w obliczu braku sprzeciwów). Czekamy na sugestie dobrych ludzi, którzy pozwolą nam podzielić się sensownie wysokimi kosztami wysyłki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszT. Napisano 13 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2017 Ja mogę pomóc w warszawskim zamówieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 13 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2017 Czy wiadomo ile będzie zamówień z danego miasta? Może warto zrobić jakieś podsumowanie "miasto-liczba osób" co wydaje mi się ułatwi podzielenie się w grupy i wybór organizatora na dany rejon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 13 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2017 Póki co Warszawa - 7 osób Kraków, Lublin i Wrocław - po 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 13 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2017 To może zróbmy tak, jak zrobiła spora część już: -w arkusz wpisujemy same miasta (lub dwa) -ja to potem ręcznie przejrzę i wyślę grupowe maile ("zadeklarowaliście wysyłkę do Krakowa, to się teraz między sobą umówcie, na jaki adres") -odpowiadacie mi, a ja w formularzu zmieniam "Kraków" na "ul. Ćwiartki 3/4, 00-700 Kraków" OK? Ci, co już wypełnili, niech nic nie zmieniają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friedman Napisano 13 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2017 Chyba najlepsza propozycja to podział ze względu na formę wysyłki (lub odbiór osobisty) - czyli przykładowo do osoby koordynującej we Wrocławiu wysyłają wszyscy, którzy chcą odebrać osobiście we Wrocławiu oraz Ci co np. chcą wysyłki paczkomatami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 13 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2017 słuszna uwaga. Póki co wygląda na to, że 80% koszul pojedzie do Warszawy, więc tam można to tak zorganizować (zwłaszcza, jeśli byłby punkt odbioru osobistego przy metrze). To raczej o pozostałe miasta, zwłaszcza mniejsze (Lublin) bym się martwił. Przypominam, że przesyłka z Olgi kosztuje 20 EUR, więc zachęcam do grupowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friedman Napisano 13 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2017 (edytowane) To teraz kwestia ile jest koszul spoza Warszawy. Edytowane 13 Styczeń 2017 przez Friedman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 13 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2017 Tylko że jak np. na Wrocław będzie 2 osoby tylko chętne to lepiej (taniej) nam się podłączyć np pod Warszawe i prosić o wysyłkę do paczkomatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friedman Napisano 13 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2017 Jeżeli faktycznie 80% koszul przyjdzie do Warszawy, to pozostałe mogłyby trafić do jednej osoby, która podjęłaby się rozsyłki po Polsce. Dla ułatwienia przyjęlibyśmy jedną formę wysyłki. Jeżeli wszystkim spoza Warszawy pasowałyby paczkomaty, to tą osobą mógłbym być ja. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 13 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2017 obecnie tak na szybko: Wrocław (2), Kraków, Lublin, Głogówek (po 1), reszta (11) Warszawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PantaRhei Napisano 13 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2017 1/2 razy w miesiącu jestem w Lublinie, mogę dostarczyć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 13 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2017 Trochę się zaczynam martwić, czy się te koszule nie pomieszają jakoś. Tu pewnie Olga zapropnuje jakieś rozwiązanie (najlepiej gdyby mogli indywidualnie dla każdego zapakować z nazwiskiem na kartce). Koszule z Olgi i tak przychodzą dość niestarannie zapakowane i pogniecione, ale przynajmniej nie mają jakichś nieporęcznych pudełek, tylko folię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 13 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2017 Zostaje poczekać aż wszyscy się wpiszą na listę ... ale wygląda na to, że chyba faktycznie najlepiej by było jak wszystko pojedzie do Warszawy i tam koledzy to rozdysponują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszT. Napisano 13 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2017 @swordfishtrombone Mam jeszcze jedno pytanie. Jeżeli będę zamawiał dwie koszule na różne wymiary (dla mnie i dla ojca), to w formularzu google wpisać się jako dwie osoby? Zamówienia z Olgi i tak będą musiały iść dwa, także nie wiem jak to najlepiej rozwiązać żeby nie było problemu z płatnością. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi