kolekcjoner21 Napisano 3 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2015 A czym ktoś może ostrzy sobie zęby na ten model http://www.sklep.klasycznebuty.pl/278,berwick-242-derby-boot.htmli dowiadywał się o jego dostępnośći i czy cena przy sprowadzeniu pozostaje taka sama jak na stronie sklepu? I czy sprowadzenie go to 1msc czy 3 Bo to jest bardzo zasadniczna różnica,a takie rozbieżność z zakresie mnie nie przekonuje...miesiąc mógłbym poczekać,ale w 3 to się zima zdąży skończyć. Dzisiejszy wpis na fb klasycznebuty.pl: Śledźcie stronę naszego sklepu, bo już niedługo pojawi się długo wyczekiwana dostawa trzewików marki Berwick. Wśród nich m.in. model 242 derby boots, które widzicie na zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 3 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2015 Udało się wywalczyć najlepsze ceny - jak do tej pory, i są one następujące - wstępnie zamówionych butów: Charles II & Edward II Hannover Armfield, Hunt, Ramsey Moore Herring Scott & Drake Dodatkowo dodatkowe modele w rozm: 5.5 - Ramsey, Wilson and Herrick- wszystkie czarne 6 - 6.5 - proszę o zapytanie na priv jakie konkretnie modele 7 - Wilson czarne 8.5 - proszę o kokkretne modele kt was interesują 10.5 - proszę o konkretne modelel W cenniku wcześniej załączonym są loafersy w rozm 7 z Cordovany - ( regularna cena 800 GBP) - błędu nie widać Dodatkowo są na stanie trzewiki, kt AS wyprodukował dla J.Crew - większość rozmiarów dostępna. Regularna cena 375 - seconds z amniej niz połowę Model 1 Model 2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 3 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2015 PO zapoznaniu się z cenami proszę o ponowne potwierdzanie zamówień - na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 3 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2015 Kiedy zapadną ostateczne decyzje w sprawie zamówienia w Klasycznych Butach? Ps. Dwa zamówienia w jednym wątku, strach pomyśleć co by było gdyby było ich pięć :v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 3 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2015 Przez omyłke wpisałem błędną cenę na Model 1 trzewików dla J. Crew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piquille Napisano 3 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2015 Widziałem ze yanko tez wprowadziło zakupy , konkurencja panie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 3 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2015 Konkurencja dla mnie, to wydawnictwa naukowe, dla kt w chwili obecnej nie pracuję. Zakup butów to dla mnie zabawa połączona z przyjemnością. A przy okazji możliwość dla kolegów z forum kupienia fajnych butów dużo taniej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 3 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2015 P.S. A Yanko ma świetna inicjatywę - również planuję skorzystać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 4 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2015 Dziś otrzymałem email z AS że model 2 trzewików tak jak No 1 To jest świetna cena, szczególnie że cena przed rabatem 375 GBP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 4 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2015 Witam, w chwili obcnaj otrzymałem potwierdzenie zamówienia od następujących osób: Lorenz - Charles II Oak Whale Armfield UK7 + prawidła Marcin L - Hunt Mahogany UK8 Tanatos - trzewiki z gładkim noskiem UK 8.5 Musa Drake 7.5 Proki Ramsey Oak UK8 - czekam na potwierdzenie Zenek Hannover UK 9 Jeżeli coś zapisałem błędnie, lub nie ma kogoś na liście a powinien być to proszę o kontakt. Otrzymałem również info co jest jeszcze na stanie, czego jeszcze nie wymieniałem we wcześniejszych wpisach: rozm 5.5 - ramsey, wilson and herrick - czarne rozm 6 - Moore w espresso, czarnym, rozm 6.5 - More cherry, czarne, hunt mahogany, Radwell (sienna /hatch grain), rozm 7 - wilson - czarne rozm 8 Cambridge rozm 8.5 - Radwell rozm 10.5 Cambridge oraz Radwell trzewiki w kolorze mahogany (zdjęcie poniżej) za 155 GBP (seconds) lub 180 GBP pierwszy gatunek w rozm 7, 7.5, 8.5, 9, 9.5, 10.5, 11 Potwierdzenia na priv proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 4 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2015 Witam, w chwili obcnaj otrzymałem potwierdzenie zamówienia od następujących osób: Marcin L - Hunt Mahogany UK8 To ja domawiam jeszcze prawidła do tych Huntów - choć czytałem w necie, że zdarza się, że AS dostarcza prawidła z tym modelem...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 4 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2015 Pewnie że są dostarcza jak się za nie zapłaci 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 4 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2015 Sprawdzę czy mają prawidła do 109 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 4 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2015 To ja domawiam jeszcze prawidła do tych Huntów - choć czytałem w necie, że zdarza się, że AS dostarcza prawidła z tym modelem...? Tak Marcinie, prawidła dedykowane do kopyta dostaniesz w cenie i za przesyłkę nie zapłacisz (taka wieczna (?) promocja na buty AS ). Niestety jest jeden warunek: musisz kupić buty za "pełną" cenę w którymś ze sklepów np. pediwear. Tutaj, dzięki uprzejmości Marcina (F_D_ B, dostajemy buty za pół ceny lub lepiej, więc....nie wybrzydzajmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 4 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2015 Ja nigdy nie kupuje za 100% ceny, więc o tym nie wiedziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 4 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2015 Nie wybrzydzam, po prostu potrzebuje tych prawidel i tak - chetnie doplace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 4 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2015 Zwróciłem na to uwagę, gdy kupowałem na pediwear swoje C & J Islay. Na moje nieśmiałe pytanie, czy mogę liczyć jako nowy klient na jakiś mały rabat ew. dedykowane prawidła w gratisie, dostałem odpowiedź, że owszem- 10 % plus prawidła gratis do każdej pary butów z wyjątkiem... C & J (restrykcyjna polityka producenta). Grzecznie więc zapłaciłem cenę pełną ciesząc się, że mają mój rozmiar "na stanie" (w przypadku butów C & J nie jest to regułą). Na AS mają dodatkową "promocję" na wysyłkę (jest gratisowa). http://www.pediwear.co.uk/alfred-sargent.php Czasami więc warto sobie dokładnie wszystko poobliczać, ponieważ uwzględniając wysoką cenę sklepową (80 GBP) dedykowanych prawideł może się okazać, że warto kupić buty "normalną drogą" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 4 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2015 Wszystkim zainteresowanym butami AS polecam przejrzeć wpisy na str 3 i 4 oraz załącznik na stronie 3, tak mam nadzieję wymieniłem wszystkie modele i rozmiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 4 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2015 Zadza się - to zależy od promocji i możliwości. W fabryce prawidła kosztują 50 GBP, jednak nie zawsze mają rozmiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 4 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2015 Wszystkim zainteresowanym butami AS polecam przejrzeć wpisy na str 3 i 4 oraz załącznik na stronie 3, tak mam nadzieję wymieniłem wszystkie modele i rozmiary Ja zareklamuję te "swoje plain- toe" piękne w swej "trzewikowej" prostocie (wykonane przez AS dla J Crew): W tej cenie (155 GBP) na pewno WARTO !!!!: https://www.jcrew.com/pl/mens_category/shoes/boots/PRDOVR~B3008/B3008.jsp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 4 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2015 Ja zareklamuję te "swoje plain- toe" piękne w swej "trzewikowej" prostocie (wykonane przez AS dla J Crew): W tej cenie (155 GBP) na pewno WARTO !!!!: https://www.jcrew.com/pl/mens_category/shoes/boots/PRDOVR~B3008/B3008.jsp Coś więcej o tym kopycie możesz powiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tanatos70 Napisano 4 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2015 Coś więcej o tym kopycie możesz powiedzieć? Nic, a nic, kupuję w "ciemno", pod wpływem impulsu wywołanego wpatrywaniem się w ich wizerunek uwieczniony na fotografii, która wyświetliła się wczoraj na moim monitorze . Mniejsza więc o kopyto. Zresztą wychodzę z założenia, że jak na długość dobre to reszta prędzej, czy później się dopasuje A serio: Marcin (organizator akcji) chyba zna dobrze to kopyto, więc może się wypowie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 4 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2015 Jest to kopyto 87, na kt sa robione AS Cambridge, Hannover oraz trzewiki z linku podanego przez Tanatos70 oraz ze zdjęcia wyżej. Jest to całkiem obszerne kopyto, patrząc na kopyta AS, jednak nadal całkiem smukłe. Trzewiki AS na tym kopycie wyglądają bardzo zgrabnie. Rozmiarowo podobnie do tzrewików Yanko, Loake, Cheaney Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratdominik Napisano 4 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2015 Jest to kopyto 87, na kt sa robione AS Cambridge, Hannover oraz trzewiki z linku podanego przez Tanatos70 oraz ze zdjęcia wyżej. Jest to całkiem obszerne kopyto, patrząc na kopyta AS, jednak nadal całkiem smukłe. Trzewiki AS na tym kopycie wyglądają bardzo zgrabnie. Rozmiarowo podobnie do tzrewików Yanko, Loake, Cheaney ponieważ poważnie zastanawiam się nad kupnem trzewików 2 na kopycie 87, a nie miałem z nim jeszcze do czynienia, dziękuję za te informacje. Starałem się także znaleźć w necie dalsze dane na temat konkretnych wymiarów tego kopyta. Czy któryś z kolegów mógłby tu pomóc? Google staje okoniem. Drugie pytanie już konkretnie do p.Marcina: czy jest Panu wiadomo coś bliżej o secondowej naturze tych trzewików, tzn. w czym tkwi ich 'urok', zwany także ułomnością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 5 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2015 @bratdominik - odnośnie kopyta 87 jest sporo info w necie, jednak często będą to porównania do innych producentów i ich kopyt. Jeżeli masz inne buty np Yanko, Loake, Barker itd - postaram się pomóc. Butów nie widziałem na żywo, jednak z uzyskanej info, wynika, że są sklasyfikowane jako seconds, gdyż mają widoczną wadę na języku. Jest to przeszycie kt osłabiło skórę, i należy unikać ciągnięcia za jęzor przy wkładaniu butów, gdyż można go urwać. Coś takiego się zdarzyło w sklepie J.Crew i całą partię im cofneli. Ta partia nigdy nie opuściła fabryki. Mój kontakt a AS sprzedał sporo tych butów i wszyscy są b zadowoleni - nikt jęzora nie urwał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi