pablocito Napisano 1 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 80 % wilgotności względnej w temperaturze -10 do 0 stopni C to ok 2 g /m3 a w temperaturze 20 stopni to ok 20 g/m3 czyli 10 x tyle, więc bezwzględnie mróz jest suchy. W czymże nasz polski, ojczysty mróz (jeśli przyjdzie) ma być gorszy od jakiegoś kanadyjskiego?! Brakiem patriotyzmu mi tu pachnie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.spoke Napisano 3 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń To ja żeby zmienić drażliwy temat wrócę do swetrów krykietowych 😬 Postawiłem na dostawę z Futuro Fashion, więc trochę niestety czekałem. Ale dla poprawy nastroju @lubo69potwierdzam, że mają wspólną wymówkę dla wszystkich klientów o zepsuciu się ciężarówki i oczekiwaniu (przez 3 tygodnie?) na holowanie spod Hanoweru. Co do samego swetra - wykonanie super, Fox Brothers to nie lipa. Materiał to grubaśna, gryząca wełna o walorach zapachowych jak nasze patriotyczne swetry z Zakopanego. Na pewno jest to ciuch autentyczny, jeńców nie biorą. Bardzo się jednak zawiodłem rozmiarem, bo mimo że po świętach zwiększyłem trochę obwody, to w swetrze nadal tonę. Mają jakieś bardzo dziwne sposoby pomiarów - rękaw miał mieć 64 cm, ale chyba liczyli bez ściągacza który ma jeszcze 7. Do tego nie podali wymiarów ramion, który jest za duży łącznie o jakieś 10 cm. Moja rada - iść rozmiar niżej. Swój spróbuję zwrócić. Jeśli ktoś byłby zainteresowany odkupieniem przed zwrotem to wrzucę w weekend na bazarek, tam będą zdjęcia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 4 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 8 godzin temu, me.spoke napisał: Swój spróbuję zwrócić. Przy pomocy ekspertów z Futuro Fashion?😉 Współczuję, najpierw to, później nietrafiony rozmiar, takie uroki brytyjskich zakupów… Moja paczka dotarła równo po miesiącu. Holowanie holowaniem, ale nie uwierzę, że to rzetelna firma - rzetelne firmy nie wyłączają telefonów (no chyba że holowali za pomocą kabla telefonicznego, to przepraszam). Moim zdaniem gra niewarta świeczki, a jeśli ktoś robi drogi zakup, np. w SEH Kelly, chyba już lepszy będzie Ryanair / Wizzair na wyspy i odbiór osobisty. Wiem co mówię, kurtkę ze Szkocji odbierałem osobiście (PS. kurtka na sprzedaż, dostawa rzetelnym Inpostem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.spoke Napisano 4 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń Za Futuro dziękuję. Fox ma swoje zwroty DHLem. Zakładam, że będą opłaty celne ale i tak odzyskam przynajmniej część kasy, może nawet więcej niż przy zwrocie osobistym Ryanairem Zanim jednak poleci podejmę jeszcze próbę i zapytam co sądzicie, może jednak się nie znam. Foty bez właściciela: Foty z właścicielem. Pierwotnie mierzyłem sweter bez zawijania u dołu. Efekt średni: Natomiast dziś zauważyłem, że na stronie Foxa swetry krykietowe podwijają do ściągacza i robi się u dołu taki baleron. Czy wygląda to dobrze oceńcie sami: Poza tym szew ramienny jest przesunięty daleko za ramię. Nie wiem czy mieści się to w ramach dobrze wyglądającego oversize’u. Ale może tak ma być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdynianin Napisano 4 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń Dla mnie jest ok. Skróć rękawy u krawca ewentualnie, ale podwinięty rękaw też jest akceptowalny. Dołem bym się nie przejmował. To sweter, a nie marynarka bespoke. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 4 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń Dla mnie 1-2 rozmiary za duży. Jest absurdalnie długi i za szeroki w barkach. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 4 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń Jeden lubi ogórki, drugi ogrodnika córki. https://www.permanentstyle.com/2021/03/saman-amel-hand-framed-cricket-sweater-review.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suede Napisano 4 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 35 minut temu, me.spoke napisał: Foty z właścicielem. Pierwotnie mierzyłem sweter bez zawijania u dołu. Efekt średni: Moim zdaniem efekt nawet gorzej niż średni, trochę jak "tunika damska". Brakuje tylko legginsów do "modnego outfitu" 38 minut temu, me.spoke napisał: Czy wygląda to dobrze oceńcie sami: Powiedziałbym, że wygląda lepiej niż poprzednia wersja. Aczkolwiek nadal uważam, że rozmiar jest za duży. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.spoke Napisano 4 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń Godzinę temu, lubo69 napisał: Jeden lubi ogórki, drugi ogrodnika córki. https://www.permanentstyle.com/2021/03/saman-amel-hand-framed-cricket-sweater-review.html Chodzi Ci o to, że Simon zwężał do fitu ze zdjęcia, ale wydaje Ci się, że jest ok? Mam nadzieje, że to nie ten przypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 4 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń W niektórych postach nie stosuję sarkazmu i to akurat był ten przypadek. Chodziło mi o to, że sweter krykietowy ma pewną historię, więc nawet jeśli akurat nie gramy w krykieta, tylko jesteśmy w Biedronce, bardzo obcisły look nie ma sensu. Dla porównania, zdjęcie z epoki, chociaż sport inny: To powiedziawszy, Twojemu swetrowi bardzo daleko do obcisłego looku. Nie przejmowałbym się opiniami (jak widziałeś, dwie opinie i dwa skrajne podejścia), tylko zdecydował samemu. Wyciągnięty do dołu wygląda źle i tu chyba wszyscy są zgodni, ale noszony tak jak w "instrukcji obsługi" ma swój urok. U Simona ramiona swetra też nie pokrywają się z naturalną linią ramion. Poza tym, wełna niby się rozciąga, ale z mojego doświadczenia jednak bardziej kurczy... Jeśli masz przed sobą upierdliwy i kosztowny zwrot, nosiłbym podciągnięty i przyzwyczaił się. A jeśli jakiś satrorialista - szczególarz się przyp...czepi, masz gotową odpowiedź: 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 4 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń Podwinięty wygląda dobrze , nie wszystko musi być ultra dopasowane Po kilku praniach niezgodnych z instrukcją być może trochę się skurczy 😃 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.spoke Napisano 4 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń No właśnie, pierwsze moje wrażenie było takie, że jest za duży. Teraz oglądając zdjęcia od Foxa czy te historyczne utwierdzam się w przekonaniu, że takie swetry powinny tak wyglądać (jako odzież sportowa nie mogą krępować ruchów). Przynajmniej jeśli mają być autentyczne. Postanowiłem zrobić eksperyment. Akurat na wyprzedażach można kupić teraz sweter krykietowy PRL (kupując 4 rzeczy z wyprzedaży wypada za 1049 zł). Zamówiłem dwa rozmiary - wrzucę tu dla porównania i dam znać jaka decyzja, może ktoś będzie zainteresowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudolf Napisano 4 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 3 godziny temu, me.spoke napisał: No właśnie, pierwsze moje wrażenie było takie, że jest za duży. Lata slim fitu pozostawiły nieodwracalne uszkodzenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
void Napisano 5 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 19 godzin temu, lubo69 napisał: To powiedziawszy, Twojemu swetrowi bardzo daleko do obcisłego looku. Nie przejmowałbym się opiniami (jak widziałeś, dwie opinie i dwa skrajne podejścia), tylko zdecydował samemu. Wyciągnięty do dołu wygląda źle i tu chyba wszyscy są zgodni, ale noszony tak jak w "instrukcji obsługi" ma swój urok. U Simona ramiona swetra też nie pokrywają się z naturalną linią ramion. Poza tym, wełna niby się rozciąga, ale z mojego doświadczenia jednak bardziej kurczy... Długość rękawów, i w pasie jest dla mnie akceptowalna, można podwinąć. To szerokość w ramionach wydaje mi się najgorsza. Tak dwa rozmiary za duża. Na tym zdjęciu nie rzuca się to w oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 5 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń Sweter krykietowy optycznie powiększa (z racji koloru, splotu i dużego wycięcia oraz jego kształtu), zbyt duży wymiar w ramionach jeszcze powiększa ten efekt. Jak ktoś jest drobniejszej budowy to może wyglądać OK. Niemniej nie wzorowałbym się na starych zdjęciach, co innego inspiracja, a co innego rekonstrukcja. Simon też wyglądałby lepiej, gdyby rozmiar w ramionach się zgadzał. Natomiast zawinięcie u dołu wygląda dobrze, tak powinno być, ale to jeszcze jeden element, który optycznie powiększa sylwetkę (z tych powodów takie swetry są nie dla mnie, mi się przydaje raczej wizualne odejmowanie kilogramów). 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 5 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń Słuszna uwaga @Kyle, mam podobne przemyślenia. Gruby sweter podwinięty u dołu będzie też poszerzał biodra i jeśli ktoś ma je z natury szersze to takim swetrem tego nie zamaskuje - to też warto moim zdaniem wziąć pod uwagę. Na Simonie i @me.spoke wyglądają dobrze, choć z ciekawością zobaczę w porównaniu mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.spoke Napisano 5 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 8 godzin temu, void napisał: To szerokość w ramionach wydaje mi się najgorsza. Tak dwa rozmiary za duża. Na tym zdjęciu nie rzuca się to w oczy Szerokość w ramionach jest duża, ale chyba wypada podobnie do “wzoru” uwzględniając, że na zdjęciu od Foxa jest manekin i inna perspektywa. Ale tak jak pisałem, miałem początkowo takie samo wrażenie. 5 godzin temu, Kyle napisał: Sweter krykietowy optycznie powiększa. Ja nie należę do małych (mam jakieś 187 cm wzrostu), ale rzeczywiście mam dość wąską budowę ciała (chuda szyja, wąskie ramiona i biodra). 4 godziny temu, Wodzu napisał: Na Simonie i @me.spoke wyglądają dobrze, choć z ciekawością zobaczę w porównaniu mniejsze. Może być różnica w kroju, te swetry od PRL są bardziej uwspółcześnione. Myślę, że aprobata dla nich może tu być większa Wziąłem M i L, zobaczymy jak to się ma do L od Foxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 5 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń Na piniparma wyprzedaż minus 20% i nie zdążyłem z zakupem flanelowej bomberki. Kojarzycie czy gdzieś można jeszcze coś podobnego w kroju i materiale kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 5 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2 godziny temu, me.spoke napisał: Może być różnica w kroju, te swetry od PRL są bardziej uwspółcześnione. Myślę, że aprobata dla nich może tu być większa Patrząc na obecny styl ubierania młodzieży, lepiej iść w luźniejsze kroje. Teraz można nosić luźne spodnie i przeżyć drugą młodość, zyskując do tego szacun wśród nastolatków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 6 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 3 godziny temu, Krzysiek_W napisał: Na piniparma wyprzedaż minus 20% i nie zdążyłem z zakupem flanelowej bomberki. Kojarzycie czy gdzieś można jeszcze coś podobnego w kroju i materiale kupić? Materiał składowo inny ale nadal naturalny a wygląd podobny, w niezłej ofercie (minus 30% od obniżonej ceny): https://www.spierandmackay.com/product/dark-lovat-moleskin---bomber-jacket--m25317-bmb-jkt-fw22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 6 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 8 godzin temu, Kyle napisał: Materiał składowo inny ale nadal naturalny a wygląd podobny, w niezłej ofercie (minus 30% od obniżonej ceny): https://www.spierandmackay.com/product/dark-lovat-moleskin---bomber-jacket--m25317-bmb-jkt-fw22 Bardzo dziękuję @Kyle, tylko nie ma już mojego rozmiaru 😑 a cena rzeczywiście zacna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 6 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń Z bomberką się udało 😀 więc idąc za ciosem bo jeszcze vos mi chodzi po glowie.... Halfzipowy sweter w takim stylu jak Luca Faloni, tylko krzynkę taniej? Chodzi mi o jakość oraz aby nie byl błyszczący jak np Lancerto? Przejrzałem kilkanaście sklepów ale nie znalazłem albo rozmiaru, albo takiego modelu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 6 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń To znowu ja Takie swetry od RL są OK, zwłaszcza jak się uda dostać gdzieś ze zniżką. Link przykładowy, bo wyprzedany, kwestia poszukania po różnych zalandach, gomezach itd, choć teraz w okresie wyprzedaży może być ciężko. Na Black Friday były fajne oferty. https://www.peek-cloppenburg.pl/pl/p/polo-ralph-lauren-sweter-z-domieszka-kaszmiru-jasnoszary-1227651?sea_shopping=PLA&gad_source=1&gclid=CjwKCAiAm-67BhBlEiwAEVftNl4XQ_w6nL3ae49_jvq1pmiprqQJEjeoC5t9rOpwdpSwgCrYgrPRjxoCceEQAvD_BwE 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 7 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 9 godzin temu, Kyle napisał: To znowu ja Takie swetry od RL są OK, zwłaszcza jak się uda dostać gdzieś ze zniżką. Link przykładowy, bo wyprzedany, kwestia poszukania po różnych zalandach, gomezach itd, choć teraz w okresie wyprzedaży może być ciężko. Na Black Friday były fajne oferty. https://www.peek-cloppenburg.pl/pl/p/polo-ralph-lauren-sweter-z-domieszka-kaszmiru-jasnoszary-1227651?sea_shopping=PLA&gad_source=1&gclid=CjwKCAiAm-67BhBlEiwAEVftNl4XQ_w6nL3ae49_jvq1pmiprqQJEjeoC5t9rOpwdpSwgCrYgrPRjxoCceEQAvD_BwE Więc jeszcze raz Ci dziękuję za pomoc :) wysznupany, czekam na dostawę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 7 Styczeń Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń @Krzysiek_WDaj linka do tego PRL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi