Mamrot Posted November 29 Report Share Posted November 29 3 godziny temu, zixart napisał: Takie jak są w Benevento..... jest to jedyny powód powstrzymujący mnie od zakupów. Czy coś podobnego gdzieś indziej znajdę? Tydzień temu odebrałem spodnie sztruksowe, czekałem około 10 dni, zamówiłem za pobraniem. Po rekonesansie w sieciówkach zwątpiłem, nie udało mi się kupić nic na przyzwoitym poziomie. Co by nie mówić, jakość produktu jest na najwyższym poziomie. Moim zdaniem warto zaryzykować zamówienie. A jeżeli nie muszą być w takim kolorze, to polecam Cordings, bawełna Brisbane Moss niestety przy niektórych kolorach rozporek jest na guziki i za suwak doliczają dodatkowe 150 PLN. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blondas Posted November 30 Report Share Posted November 30 Bardzo lubię chino z Charles Thyrwitt, mam 2 pary non-iron, materiał dość gruby, nawet jeżeli nie moleskin. Trzymają się przez lata bardzo dobrze 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kanapa Posted December 1 Report Share Posted December 1 Cytat Polecam Charles - teraz zamówię sobie spodnie z Twillu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
papiez_ Posted December 1 Report Share Posted December 1 W dniu 29.11.2024 o 19:36, zixart napisał: Takie jak są w Benevento Zamów za pobraniem, najwyżej nie przyjdą zrobiłem u nich 4 zamówienia pobraniowe i zawsze było ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreik Posted December 1 Report Share Posted December 1 Kojarzycie gdzie mógłbym znaleźć taki płaszcz? Obszerny, wełniany raglan w kratę, jednorzędowy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Velahrn Posted December 1 Report Share Posted December 1 24 minuty temu, andreik napisał: Kojarzycie gdzie mógłbym znaleźć taki płaszcz? Obszerny, wełniany raglan w kratę, jednorzędowy. Kratka jest bardzo trudna do znalezienia. Jeśli może być jodelka, to https://www.olderbest.com/collections/annual-ring/products/1920s-brown-herringbone-tweed-balmacaan-coat https://www.olderbest.com/collections/new-arrivals/products/lot-320-herringbone-wool-balmacaan-long-coat 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tryhp3 Posted December 2 Report Share Posted December 2 Natknąłem się na poniższą koszule. Zaciekawiło mnie, że ona ma 20% wełny. Miał ktoś takie mieszanki? Sprawdza się to? Widział ktoś taką na wysoki wzrost? Albo w jakimś MTM tego typu tkaninę (flanele z wełną)? Klasyczna koszula w kolorową kratkę - Koszule regular - Koszule - Mężczyzna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Velahrn Posted December 2 Report Share Posted December 2 Ja z powodzeniem używam takich z 100 % welny merino (producent tkaniny to Reda) i to moje ulubione koszule. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tryhp3 Posted December 2 Report Share Posted December 2 Proper Cloth? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Velahrn Posted December 2 Report Share Posted December 2 55 minut temu, tryhp3 napisał: Proper Cloth? Tak, choć pierwszą taką koszulę (również z wełny od Redy) kupiłem w Zack Roman (mieli taką opcję bardzo krótko). Obecnie jednak u Romana tak odjechali z cenami (np. za tkaniny od Somelos wołają ponad 2k, w Proper Cloth masz za 450 zł), że pożegnałem się z kupowaniem na Niecałej i przeszedłem na online MTM. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin.mtm Posted December 3 Report Share Posted December 3 W dniu 1.12.2024 o 15:51, andreik napisał: Kojarzycie gdzie mógłbym znaleźć taki płaszcz? Obszerny, wełniany raglan w kratę, jednorzędowy. https://johnstonsofelgin.com/en-pl/products/glen-check-the-balmacaan-mens-lambswool-coat https://johnstonsofelgin.com/en-pl/products/balmacaan-wool-overcoat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreik Posted December 3 Report Share Posted December 3 6 godzin temu, marcin.mtm napisał: https://johnstonsofelgin.com/en-pl/products/glen-check-the-balmacaan-mens-lambswool-coat https://johnstonsofelgin.com/en-pl/products/balmacaan-wool-overcoat Ładne to, dzięki. Trochę powyżej budżetu ale może. Ciekawe jaka gramatura. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin.mtm Posted December 3 Report Share Posted December 3 Godzinę temu, andreik napisał: Ładne to, dzięki. Trochę powyżej budżetu ale może. Ciekawe jaka gramatura. W opcji bardziej budżetowej możesz jeszcze poszukać na: https://www.houseofbruar.com/mens/coats/?page=7 Tutaj głównie masz kratę, tweed itp. Niestety sporo modeli już niedostępnych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Velahrn Posted Wednesday at 01:45 PM Report Share Posted Wednesday at 01:45 PM 18 godzin temu, andreik napisał: Ładne to, dzięki. Trochę powyżej budżetu ale może. Ciekawe jaka gramatura. W sumie to za 450 żł masz jeszcze https://vistula.pl/plaszcz-welniany-w-krate-o-luznym-kroju?gad_source=1&gclid=CjwKCAiAmMC6BhA6EiwAdN5iLWpC4VfRp_9-mY2Nv0mJwzt0fw708dykqR_z4QU664QPeeIiMYcqKRoCXd4QAvD_BwE I nawet 100 % wełna! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreik Posted Wednesday at 03:08 PM Report Share Posted Wednesday at 03:08 PM Godzinę temu, Velahrn napisał: W sumie to za 450 żł masz jeszcze https://vistula.pl/plaszcz-welniany-w-krate-o-luznym-kroju?gad_source=1&gclid=CjwKCAiAmMC6BhA6EiwAdN5iLWpC4VfRp_9-mY2Nv0mJwzt0fw708dykqR_z4QU664QPeeIiMYcqKRoCXd4QAvD_BwE I nawet 100 % wełna! Tak, widziałem to. Wygląda na okazję mimo, że podszewka pewnie poliester i cienka gramatura. Wezmęna próbę. Zamówiłem też tego Balmacaana od Chińczyków co podsyłałeś. Jestem ciekaw jak to będzie wyglądać na żywo. Opis i cena robią dobre wrażenie. Tak przy okazji. Widziałem tam kurtki N1 Deck Jacket. Wygląda na zimową ale czy macie może jakieś doświadczenia lub słyszeliście czy daje radę w naszym klimacie zimą? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Velahrn Posted Wednesday at 03:32 PM Report Share Posted Wednesday at 03:32 PM 23 minuty temu, andreik napisał: Tak, widziałem to. Wygląda na okazję mimo, że podszewka pewnie poliester i cienka gramatura. Wezmęna próbę. Zamówiłem też tego Balmacaana od Chińczyków co podsyłałeś. Jestem ciekaw jak to będzie wyglądać na żywo. Opis i cena robią dobre wrażenie. Tak przy okazji. Widziałem tam kurtki N1 Deck Jacket. Wygląda na zimową ale czy macie może jakieś doświadczenia lub słyszeliście czy daje radę w naszym klimacie zimą? Ciekaw jestem, jak płaszcz z Chin prezentuje się na żywo - czekam na recenzję! Co do N1 Jacket - powinna dać radę, chyba że jesteś strasznym zmarzluchem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
papiez_ Posted Wednesday at 03:43 PM Report Share Posted Wednesday at 03:43 PM 34 minuty temu, andreik napisał: Jestem ciekaw jak to będzie wyglądać na żywo Będę wdzięczny za zdjęcia na żywo/na sobie. Sam chciałem model z pierwszego linku, ale zanim zwrócili mi kasę z poprzedniego zamówienia jako store credit, mój rozmiar był już wyprzedany Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarianoItaliano Posted Thursday at 01:56 PM Report Share Posted Thursday at 01:56 PM Szukam jakiejś fajnej, grubej koszuli flanelowej, takiej powiedzmy w stylu tych "low twist" od Proper Cloth, tylko może w bardziej przystępnym budżecie niż 180 EUR za sztukę plus shipping. Przyglądałem się na szybko Uniqlo, wydają się dość ciekawą, bardziej budżetową alternatywą - ktoś ma doświadczenia? Ktoś ma jakieś inne pomysły, kierunki poszukiwań? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ravine Posted Saturday at 12:06 AM Report Share Posted Saturday at 12:06 AM On 12/1/2024 at 2:51 PM, andreik said: Kojarzycie gdzie mógłbym znaleźć taki płaszcz? Obszerny, wełniany raglan w kratę, jednorzędowy. W sensie, szukasz podobnego do tego z Labor Union tylko nie chińczyka lub brakuje rozmiaru? https://labourunion-1986.com/collections/all-product/products/balck-check-wool-raglan-overcoat Na Instagramie parę godzin temu wstawili post, w którym mówią, że przymierzają się do wypuszczenia trzeciego wypustu zimowej kolekcji. Niby podali 11:00 GMT i datę 06.12, ale chyba chodziło im dzisiaj (07.12). Może pojawi się coś ciekawszego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreik Posted Saturday at 09:29 AM Report Share Posted Saturday at 09:29 AM 9 godzin temu, ravine napisał: W sensie, szukasz podobnego do tego z Labor Union tylko nie chińczyka lub brakuje rozmiaru? https://labourunion-1986.com/collections/all-product/products/balck-check-wool-raglan-overcoat Na Instagramie parę godzin temu wstawili post, w którym mówią, że przymierzają się do wypuszczenia trzeciego wypustu zimowej kolekcji. Niby podali 11:00 GMT i datę 06.12, ale chyba chodziło im dzisiaj (07.12). Może pojawi się coś ciekawszego W sensie nie tego chińczyka bo nie widziałem o nich za wiele pozytywnych opinii i zwroty są na własną rękę i koszt do Chin. Szkoda bo asortyment wygląda bardzo fajnie. Masz z nimi jakieś doświadczenia? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Velahrn Posted Saturday at 11:52 AM Report Share Posted Saturday at 11:52 AM 2 godziny temu, andreik napisał: W sensie nie tego chińczyka bo nie widziałem o nich za wiele pozytywnych opinii i zwroty są na własną rękę i koszt do Chin. Szkoda bo asortyment wygląda bardzo fajnie. Masz z nimi jakieś doświadczenia? Kurczę, nie wiem o jakim "Chinczyku" teraz mówisz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ravine Posted Saturday at 12:20 PM Report Share Posted Saturday at 12:20 PM 2 hours ago, andreik said: W sensie nie tego chińczyka bo nie widziałem o nich za wiele pozytywnych opinii i zwroty są na własną rękę i koszt do Chin. Szkoda bo asortyment wygląda bardzo fajnie. Masz z nimi jakieś doświadczenia? Fakt - nie ma zbyt wielu recenzji nigdzie, nie mówiąc już o swoich własnych. No i trafna uwaga o zwrotach. Na Styleforum jest czasem wymieniany właśnie Labour Union obok Bronsona czy Olderbest. Możesz też spytać w The Overcoat Thread właśnie tam (na temat innych marek) gdyby dalsze poszukiwania nie przyniosły skutku. edit: dla wciąż zainteresowanych wleciał trzeci drop kolekcji jesień zima na labour union 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreik Posted Saturday at 03:33 PM Report Share Posted Saturday at 03:33 PM 3 godziny temu, Velahrn napisał: Kurczę, nie wiem o jakim "Chinczyku" teraz mówisz. Odpisywałem w sprawie Labour Union. Stamtąd jest plaszcz, który wrzuciłem jako przykład ale sam sprzedawca, póki co wydaje się niepewny. Natomiast zamówiłem na próbę tego Balmacaana z Olderbest. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Velahrn Posted Saturday at 08:25 PM Report Share Posted Saturday at 08:25 PM 4 godziny temu, andreik napisał: Odpisywałem w sprawie Labour Union. Stamtąd jest plaszcz, który wrzuciłem jako przykład ale sam sprzedawca, póki co wydaje się niepewny. Natomiast zamówiłem na próbę tego Balmacaana z Olderbest. OK, bo się już trochę Chińczyków na forum porobiło, i nawet ja przestaje łapać, o którym teraz mówimy xD 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ravine Posted Sunday at 06:23 AM Report Share Posted Sunday at 06:23 AM 14 hours ago, andreik said: Odpisywałem w sprawie Labour Union. Stamtąd jest plaszcz, który wrzuciłem jako przykład ale sam sprzedawca, póki co wydaje się niepewny. Natomiast zamówiłem na próbę tego Balmacaana z Olderbest. Znalazłem wpis na blog u Dereka Guy'a gdzie jest sekcja o Labour Union - https://dieworkwear.com/2022/03/11/six-more-new-brands-im-watching Nieco to legitymizuje sklep w moich oczach ale jeszcze się zastanawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts