Skocz do zawartości

Gdzie można kupić - szukam, poszukuję

mosze

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 22.11.2024 o 23:33, me.spoke napisał:

Szukam wełnianego swetra krykietowego, coś w stylu PRL:

https://www.peek-cloppenburg.pl/pl/p/polo-ralph-lauren-sweter-z-dzianiny-z-wzorem-warkocza-zamany-biay-1030412?sea_shopping=PLA&gad_source=1&gbraid=0AAAAACjnuPtEqI9-B42Ok0Cr0mBqbAHYu&gclid=CjwKCAiA9IC6BhA3EiwAsbltOCIEaRSi6rgYm6RQw7tUHFyNihNU_X-WC49vtT17KBjsDNdLoaX07RoC3j0QAvD_BwE

Znacie może jakieś alternatywy czy brać i nie wydziwiać? Cena dość wysoka ale jak dla mnie akceptowalna, tylko pytanie czy w tych pieniądzach nie ma czegoś bardziej jakościowego.

Nie wiem jak kwestia jakości, ale może masz możliwość obejrzenia i przymiarki w salonie:
https://herse.com/sklep/promocja/promocja-mezczyzna/sweter-krykietowy-ecru/

• Oceniam pozytywnie 1

Szukam kamizelki/bezrękawnika z wypełnieniem puchowym, ale z tkaniną zewnętrzną z wełny albo chociaż miksu tkaniny syntetycznej i naturalnej. Coś takiego jak ma Cavour byłoby super gdyby z zewnątrz nie było poliamidem. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie? :D

107788_navy_-2.jpg&w=1920&q=75

5 minut temu, Xune napisał:

Szukam kamizelki/bezrękawnika z wypełnieniem puchowym, ale z tkaniną zewnętrzną z wełny albo chociaż miksu tkaniny syntetycznej i naturalnej. Coś takiego jak ma Cavour byłoby super gdyby z zewnątrz nie było poliamidem. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie? :D

Poszetka ma takie

• Like 1

6 godzin temu, Krzysiek_W napisał:

Mam krykietowy do sprzedania z hope and henry. Kupiłem, jest świetny, tylko za duży. Noszę 48 rozmiar ale ten jest o rozmiar większy niestety. Nowka, założony i schowany do szafy z bo zwrot do USA był nieopłacalny

Dzięki, fajny, ale chyba jednak dzięki pomocy kolegi @kanapa spróbuję zamówić od Foxa, wydaje mi się najbardziej autentyczny 

image.thumb.jpeg.7af51634ca65f714f6dddab3d77a4bf1.jpeg

image.thumb.jpeg.0f11415ab93f5e5d8a1f8f889f3fff8c.jpeg

2 godziny temu, Xune napisał:

https://www.gransasso.it/it/GIUBBINO-SENZA-MANICHE-IN-FLANELLA-11435

• Like 1

12 minut temu, me.spoke napisał:

Dzięki, fajny, ale chyba jednak dzięki pomocy kolegi @kanapa spróbuję zamówić od Foxa, wydaje mi się najbardziej autentyczny 

wrzuć potem koniecznie zdjęcia :)

6 godzin temu, suede napisał:

dzięki. zaciekawiłeś mnie, bo nigdy nie zastanawialem się nad zakupem u nich. O ile granatowych mam 2 pary, to ciekawe są karmazynowe. Tu pytanie do Sartoliaristów (@lubo69?, @Velahrn?:) :

jak sprawuje się pod względem komfortu taki system zapięcia (domniemam że wygodnie) i pod kątem wizualnym? wyjdę na laika, natomiast szukam argumentu że nie jest to przekombinowane....

image.png.51786e11a41f457f40f4a9a935d4611b.png

ew. czy spodnie pokroju SuSu flanelowe gdzieś można jeszcze znaleźć poza poszetką, herse, zackiem (benevento 😁) i w dość normalnej cenie?

• Oceniam pozytywnie 1

On 11/23/2024 at 7:50 PM, tryhp3 said:

Czasem ktoś poleca na grupach FB i nie widziałem negatywnych opinii. Te na half canvas, będą szyte w zupełnie innej szwalni. Ale generalnie jak coś jest uszyte w half canvas to można założyć, że jest przynajmniej przyzwoitej jakości.

Jak rozważasz śieciówki to poniższy teraz wpada za 999 zł. Tylko rozmiarówka jest tylko uśredniona. Zdjęcie splotu jest z bardzo niską głębią ostrości i trudno go ocenić, ale chyba jakaś delikatna struktura jednak jest. Ich spodnie mogą mieć niski stan (chociaż ja mam 10 letni garnitur od nich ze stanem OK i nawet guziki funkcyjne na rękawach są). Trzeba by oglądnąć. 

Garnitur męski Virgin wool 110S 35405 - Sklep LAVARD

20235405910_(2a)

Całkiem fajny ale jako że jestem troche nieforemny (duża klata i średni wzrost) to chyba poczekam na ten od Jana Adamskiego

9 godzin temu, Krzysiek_W napisał:

Mam krykietowy do sprzedania z hope and henry. Kupiłem, jest świetny, tylko za duży. Noszę 48 rozmiar ale ten jest o rozmiar większy niestety. Nowka, założony i schowany do szafy z bo zwrot do USA był nieopłacalny

Jeżeli wymiar w ramionach jest akceptowalny, to w pozostałym zakresie można zmniejszyć, szkoda, żeby się marnował albo żebyś musiał sprzedawać ze stratą.

• Like 1