Krzysiek_W Napisano 24 Listopad Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad Mam krykietowy do sprzedania z hope and henry. Kupiłem, jest świetny, tylko za duży. Noszę 48 rozmiar ale ten jest o rozmiar większy niestety. Nowka, założony i schowany do szafy z bo zwrot do USA był nieopłacalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suede Napisano 24 Listopad Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 22 godziny temu, Krzysiek_W napisał: Spodnie flanelowe, w kant, bez zaszewek - gdzie szukać? Coś takiego ostatnio zauważyłem: https://herse.com/sklep/seasonal/seasonal-mezczyzna-jesien-zima/spodnie-jesien-zima/granatowe-spodnie-flanelowe/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 24 Listopad Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad Szukam kamizelki/bezrękawnika z wypełnieniem puchowym, ale z tkaniną zewnętrzną z wełny albo chociaż miksu tkaniny syntetycznej i naturalnej. Coś takiego jak ma Cavour byłoby super gdyby z zewnątrz nie było poliamidem. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 24 Listopad Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 5 minut temu, Xune napisał: Szukam kamizelki/bezrękawnika z wypełnieniem puchowym, ale z tkaniną zewnętrzną z wełny albo chociaż miksu tkaniny syntetycznej i naturalnej. Coś takiego jak ma Cavour byłoby super gdyby z zewnątrz nie było poliamidem. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie? Poszetka ma takie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 24 Listopad Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 8 minut temu, Xune napisał: Coś takiego jak ma Cavour byłoby super gdyby z zewnątrz nie było poliamidem. trochę nie na temat, ale mam właśnie tę kamizelkę Cavour i jest super 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.spoke Napisano 24 Listopad Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 6 godzin temu, Krzysiek_W napisał: Mam krykietowy do sprzedania z hope and henry. Kupiłem, jest świetny, tylko za duży. Noszę 48 rozmiar ale ten jest o rozmiar większy niestety. Nowka, założony i schowany do szafy z bo zwrot do USA był nieopłacalny Dzięki, fajny, ale chyba jednak dzięki pomocy kolegi @kanapa spróbuję zamówić od Foxa, wydaje mi się najbardziej autentyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin.mtm Napisano 24 Listopad Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2 godziny temu, Xune napisał: Szukam kamizelki/bezrękawnika z wypełnieniem puchowym, ale z tkaniną zewnętrzną z wełny albo chociaż miksu tkaniny syntetycznej i naturalnej. Coś takiego jak ma Cavour byłoby super gdyby z zewnątrz nie było poliamidem. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie? https://www.gransasso.it/it/GIUBBINO-SENZA-MANICHE-IN-FLANELLA-11435 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 24 Listopad Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 12 minut temu, me.spoke napisał: Dzięki, fajny, ale chyba jednak dzięki pomocy kolegi @kanapa spróbuję zamówić od Foxa, wydaje mi się najbardziej autentyczny wrzuć potem koniecznie zdjęcia 6 godzin temu, suede napisał: Coś takiego ostatnio zauważyłem: https://herse.com/sklep/seasonal/seasonal-mezczyzna-jesien-zima/spodnie-jesien-zima/granatowe-spodnie-flanelowe/ dzięki. zaciekawiłeś mnie, bo nigdy nie zastanawialem się nad zakupem u nich. O ile granatowych mam 2 pary, to ciekawe są karmazynowe. Tu pytanie do Sartoliaristów (@lubo69?, @Velahrn? : jak sprawuje się pod względem komfortu taki system zapięcia (domniemam że wygodnie) i pod kątem wizualnym? wyjdę na laika, natomiast szukam argumentu że nie jest to przekombinowane.... ew. czy spodnie pokroju SuSu flanelowe gdzieś można jeszcze znaleźć poza poszetką, herse, zackiem (benevento 😁) i w dość normalnej cenie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EBITDUH Napisano 24 Listopad Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad On 11/23/2024 at 7:50 PM, tryhp3 said: Czasem ktoś poleca na grupach FB i nie widziałem negatywnych opinii. Te na half canvas, będą szyte w zupełnie innej szwalni. Ale generalnie jak coś jest uszyte w half canvas to można założyć, że jest przynajmniej przyzwoitej jakości. Jak rozważasz śieciówki to poniższy teraz wpada za 999 zł. Tylko rozmiarówka jest tylko uśredniona. Zdjęcie splotu jest z bardzo niską głębią ostrości i trudno go ocenić, ale chyba jakaś delikatna struktura jednak jest. Ich spodnie mogą mieć niski stan (chociaż ja mam 10 letni garnitur od nich ze stanem OK i nawet guziki funkcyjne na rękawach są). Trzeba by oglądnąć. Garnitur męski Virgin wool 110S 35405 - Sklep LAVARD Całkiem fajny ale jako że jestem troche nieforemny (duża klata i średni wzrost) to chyba poczekam na ten od Jana Adamskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 24 Listopad Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 9 godzin temu, Krzysiek_W napisał: Mam krykietowy do sprzedania z hope and henry. Kupiłem, jest świetny, tylko za duży. Noszę 48 rozmiar ale ten jest o rozmiar większy niestety. Nowka, założony i schowany do szafy z bo zwrot do USA był nieopłacalny Jeżeli wymiar w ramionach jest akceptowalny, to w pozostałym zakresie można zmniejszyć, szkoda, żeby się marnował albo żebyś musiał sprzedawać ze stratą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 24 Listopad Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 36 minut temu, Kyle napisał: Jeżeli wymiar w ramionach jest akceptowalny, to w pozostałym zakresie można zmniejszyć, szkoda, żeby się marnował albo żebyś musiał sprzedawać ze stratą. Niestety za duży. Trudno, może na wiosnę PRL będzie miał coś ciekawego 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin.mtm Napisano 27 Listopad Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad Szukam pokrowców do dłuższego przechowywania (sezonowania na około pół roku i więcej) marynarek i płaszczy. Jakkolwiek by to głupio nie zabrzmiało..., czy to powinien być materiał "oddychający", np. bawełna/len, czy też lepiej sprawdzą się włókna sztuczne jak poliester, włóknina? Dotychczas pakowałem w zwykłe poliestrowe pokrowce z Ikei i co jakiś czas otwierałem i przewietrzałem. Być może da się to zmyślniej zorganizować - prośba o podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forto Napisano 27 Listopad Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad W dniu 24.11.2024 o 20:47, Krzysiek_W napisał: ew. czy spodnie pokroju SuSu flanelowe gdzieś można jeszcze znaleźć poza poszetką, herse, zackiem (benevento 😁) i w dość normalnej cenie? Pewien Pan ma spodnie flanelowe w niezłej cenie. Natomiast teraz masz promocje w Herse Do tego działają kody: herse5 oraz jbzd5 Uwaga: działają razem więc oprócz promocji jest 10% z kodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 27 Listopad Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad W dniu 24.11.2024 o 20:47, Krzysiek_W napisał: wrzuć potem koniecznie zdjęcia dzięki. zaciekawiłeś mnie, bo nigdy nie zastanawialem się nad zakupem u nich. O ile granatowych mam 2 pary, to ciekawe są karmazynowe. Tu pytanie do Sartoliaristów (@lubo69?, @Velahrn? : jak sprawuje się pod względem komfortu taki system zapięcia (domniemam że wygodnie) i pod kątem wizualnym? wyjdę na laika, natomiast szukam argumentu że nie jest to przekombinowane.... ew. czy spodnie pokroju SuSu flanelowe gdzieś można jeszcze znaleźć poza poszetką, herse, zackiem (benevento 😁) i w dość normalnej cenie? Ja bym spokojnie nosił bordowe jak wyżej. Nawet powiem więcej - kiedyś miałem takie spodnie, miarowe, od pana Tadeusza Basia, i tak je lubiłem, że zajechałem je na amen. Zapięcie ze zdjęcia jest bardzo ładne i klasyczne. Natomiast KARMAZYN jako taki żywy kolor - nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin.mtm Napisano 28 Listopad Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad W dniu 24.11.2024 o 18:53, Xune napisał: Szukam kamizelki/bezrękawnika z wypełnieniem puchowym, ale z tkaniną zewnętrzną z wełny albo chociaż miksu tkaniny syntetycznej i naturalnej. Coś takiego jak ma Cavour byłoby super gdyby z zewnątrz nie było poliamidem. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie? https://www.piniparma.com/products/blue-down-vest-in-loro-piana-wool-made-in-italy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
victordeleco2 Napisano 28 Listopad Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad Jakieś niszowe sklepy, gdzie kupię casualową marynarkę/blezer granatowy? Przejrzałem popularne sklepy i albo przebrane albo przekracza budżet. Tylko raczej letnia konstrukcja, ale nie lniana. Da radę gdzieś coś wyrwać do 1200zł na BF? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 28 Listopad Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad Niszowe sklepy raczej nie sprzedają sensownych marynarek za 1200 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luriw Napisano 29 Listopad Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad W dniu 27.11.2024 o 14:11, Forto napisał: Pewien Pan ma spodnie flanelowe w niezłej cenie. Natomiast teraz masz promocje w Herse Do tego działają kody: herse5 oraz jbzd5 Uwaga: działają razem więc oprócz promocji jest 10% z kodów Orientujesz się do kiedy kody będą ważne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suede Napisano 29 Listopad Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 10 godzin temu, victordeleco2 napisał: Jakieś niszowe sklepy, gdzie kupię casualową marynarkę/blezer granatowy? Przejrzałem popularne sklepy i albo przebrane albo przekracza budżet. Tylko raczej letnia konstrukcja, ale nie lniana. Da radę gdzieś coś wyrwać do 1200zł na BF? Może uda Ci się coś znaleźć tutaj: https://m-ceran.com/kategoria/marynarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 29 Listopad Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad Letnia granatowa jest tam jedna, tylko jeden rozmiar i trochę poza budżetem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
victordeleco2 Napisano 29 Listopad Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 13 godzin temu, tryhp3 napisał: Niszowe sklepy raczej nie sprzedają sensownych marynarek za 1200 zł. Czy ja wiem - na wyprzedaży w sklepie typu Herse są po 1500zł a jako, że mamy Black Friday to wydaje mi się, że można trafić. Np. w Spier Mackay są, ale trzeba doliczyć cło etc. i finalnie może nie wyjść tak korzystnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 29 Listopad Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad No to w HERSE z grantowych nie lnianych i przecenionych jest tylko to Blezer Dwurzędowy — Herse Zakładam, że raczej nie chodziło o taką marynarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 29 Listopad Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad Szukam spodni a'la chiosi tylko w wersji bardziej zimowej, np. z moleskinu. Takie jak są w Benevento - sklep ten niestety ma bardzo dobrze znaną Wam renomę i jest to jedyny powód powstrzymujący mnie od zakupów. Czy coś podobnego gdzieś indziej znajdę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano 29 Listopad Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad W dniu 28.11.2024 o 20:41, marcin.mtm napisał: https://www.piniparma.com/products/blue-down-vest-in-loro-piana-wool-made-in-italy Dzięki - widziałem, patrząc po foto i opisie składu nie wygląda jakby miało wypełnienie puchowe W dniu 24.11.2024 o 18:58, Krzysiek_W napisał: Poszetka ma takie Całkiem ładne. Co prawda wypełnienie wełna (ale jest!), nie pomyślałem nawet żeby zajrzeć. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mamrot Napisano 29 Listopad Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 3 godziny temu, zixart napisał: Takie jak są w Benevento..... jest to jedyny powód powstrzymujący mnie od zakupów. Czy coś podobnego gdzieś indziej znajdę? Tydzień temu odebrałem spodnie sztruksowe, czekałem około 10 dni, zamówiłem za pobraniem. Po rekonesansie w sieciówkach zwątpiłem, nie udało mi się kupić nic na przyzwoitym poziomie. Co by nie mówić, jakość produktu jest na najwyższym poziomie. Moim zdaniem warto zaryzykować zamówienie. A jeżeli nie muszą być w takim kolorze, to polecam Cordings, bawełna Brisbane Moss niestety przy niektórych kolorach rozporek jest na guziki i za suwak doliczają dodatkowe 150 PLN. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi