Skocz do zawartości

Gdzie można kupić - szukam, poszukuję

mosze

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 weeks later...

Mam 4 połówki od SS. Bez problemu w upał dają radę. Lepiej w nich się czuję niż w bawełnie która jak nasiąknie potem to jest niezbyt przyjemna. Mam też dzianinę z krótkim rękawem od Stenstroms i też bardzo polecam. Ogólnie większość czasu w lato chodę w merino. 

• Like 2

59 minut temu, chylonczyk napisał:

Głównie, ale nie tylko. Jeśli masz coś niedzianinowego do polecenia, to też z chęcią spojrzę. 

Mam dwie polo susu, jedna taka bardziej jak skarpetki i się brzydka zrobiłam druga dzianinowa, z lekką fakturą i jest świetna. Natomiast polecam naprawdę tą:

https://www.pakolorente.com/product-pol-9086-T-shirt-polo-o-ciekawej-fakturze-w-kolorze-ecru.html

Bardzo dobra cena, świetnie się układa, po praniu nic się nie dzieje. Nawet dokupiłem dwie wersje z długim rękawem bo super się prezentuje 

Ale Kolega szuka wełnianego polo.

Ostatnio modne jest polecanie klasycznej męskiej odzieży ze sklepów z żywnością itp., więc zaproponuję Tchibo:

https://www.tchibo.pl/products/402028679/koszulka-polo-z-welny-merino-bezowa?dim1=02&gbraid=0AAAAADJVgpZsdCq8pCE48F8oXYq9uqJM6&gclid=Cj0KCQjwwISlBhD6ARIsAESAmp4EAhkRjWWbikgRRzBg-ReZM-XTNReYumsN6BHPLCtWXwypk4uARAcaAphwEALw_wcB

4 godziny temu, chylonczyk napisał:

Gdzie kupię dobrej jakości wełniane polo? Najchętniej prosiłbym o rekomendację na podstawie własnych doświadczeń. 

Na podstawie własnych doświadczeń: John Smedley, zamawiane jeszcze przed pandemią z ich outletu, natomiast trochę mniej polecam bawełniane polówki (sea island cotton). Jednak z tego co się orintuje, to outlet po brexicie nie wysyła już do Polski, więc jakąś alternatywą są zamówienia tej marki z yoox.

6 godzin temu, Krzysiek_W napisał:

Ja je oglądałem i jak na mnie trochę za kwadratowy krój, nie za bardzo na kogoś dosyć wysokiego i szczupłego. Model na zdjęciu w sklepie ma ją zresztą bardzo naciągniętą. 
Materiał ma ciekawy.

Ja mam 10 cm więcej i mi nie podeszła. Ale wiadomo trzeba mierzyć.

Zamówiłem tego merynosa z Tchibo za pół ceny względem SuSu. Jak będzie OK to wypróbuję na upałach i może się przekonam do knitów z krótkim rękawem.

Swoją drogą to w sklepie Tchibo są nawet fajne proste produkty bez logotypów do tego w miarę przystępnych cenach. Miał ktoś coś od nich już?

47 minutes ago, tryhp3 said:

Ja mam 10 cm więcej i mi nie podeszła. Ale wiadomo trzeba mierzyć.

Zamówiłem tego merynosa z Tchibo za pół ceny względem SuSu. Jak będzie OK to wypróbuję na upałach i może się przekonam do knitów z krótkim rękawem.

Swoją drogą to w sklepie Tchibo są nawet fajne proste produkty bez logotypów do tego w miarę przystępnych cenach. Miał ktoś coś od nich już?

Ze dwa tygodnie temu było w sprzedaży to polo w granatowym kolorze. Mam wrażenie że przyszła inna niż na zdjęciach - kolor był bardziej błękitny - zwróciłem bo chyba spodziewałem się czegoś lepszego.

• 3 weeks later...

Panowie, poszukuję jeansów jednak mam mały problem z rozmiarówką. Mam dosyć "mięsiste" uda i wszystko to, co ma komfortowy obwód w nich jest zbyt luźne w pasie. Szukam kroju, który będzie miał obszerniejszą górę i zwężał się nieco agresywniej od kolan w dół.

Jeśli zaś chodzi o kolor i fason, to szukam czegoś o dużej uniwersalności (patrz załącznik), głównie pod koszulę czy też casualową  marynarkę.

Generalnie nie liczę na idealne dopasowanie, lecz przynajmniej na produkt, który będzie się nadawał do ewentualnych poprawek krawieckich.

MrVintage-pl-Jedna-rzecz-na-cztery-sposoby-Dzinsy-4-.jpg

Iron Heart nie proponuję, bo to bardzo wysoki budżet, choć dla denimheadów warte każdej złotówki. Wymiary jednak można sprawdzić za darmo;)

https://www.ironhearteu.com/bottoms/ih-777s-142.html

Levi's 508 powinny się sprawdzić pod względem kroju. Generalnie trzeba szukać carrot fit, tapered fit. Poprawek krawieckich w przypadku jeansów nie polecam.

Godzinę temu, Coven napisał:

Panowie, poszukuję jeansów jednak mam mały problem z rozmiarówką. Mam dosyć "mięsiste" uda i wszystko to, co ma komfortowy obwód w nich jest zbyt luźne w pasie. Szukam kroju, który będzie miał obszerniejszą górę i zwężał się nieco agresywniej od kolan w dół.

Jeśli zaś chodzi o kolor i fason, to szukam czegoś o dużej uniwersalności (patrz załącznik), głównie pod koszulę czy też casualową  marynarkę.

Generalnie nie liczę na idealne dopasowanie, lecz przynajmniej na produkt, który będzie się nadawał do ewentualnych poprawek krawieckich.

Daj proszę znać jak już coś znajdziesz, bo sam poszukuję od 4 lat kroju na siebie :) Testowane Lee 101Rider i 101Z odpadają, 101T praktycznie niedostępne lub po 600-800 zł, ale kolor niemalże, czarny granat.

@JDC

Kupiłem ostatnio 4 pary jeansów od SuSu na Otrium.pl - każda para niby ten sam krój ("Alain" bodajże), wszystkie 35/34 a różnice w wymiarach dosyć spore. Zamówiłem 2 niebieskie (ciemniejsze i jaśniejsze) oraz 2 białe. Jeden z białych ze mną zostaje, bo na szczęście luz jest na tyle mały, że nie marszczą się pod paskiem a nogawki są wystarczająco pojemne w udach i dosyć wąskie na dole. Zawartość elastanu na pewno pomaga.

Zawsze chciałem białe spodnie, ale zawsze odrzuca mnie ten prześwitujący materiał, przez który wyraźnie widać bieliznę i kieszenie. Te jeansy są na tyle grube, że tego problemu nie ma. ;)

40 minut temu, Coven napisał:

@JDC

Kupiłem ostatnio 4 pary jeansów od SuSu na Otrium.pl - każda para niby ten sam krój ("Alain" bodajże), wszystkie 35/34 a różnice w wymiarach dosyć spore. Zamówiłem 2 niebieskie (ciemniejsze i jaśniejsze) oraz 2 białe. Jeden z białych ze mną zostaje, bo na szczęście luz jest na tyle mały, że nie marszczą się pod paskiem a nogawki są wystarczająco pojemne w udach i dosyć wąskie na dole. Zawartość elastanu na pewno pomaga.

Zawsze chciałem białe spodnie, ale zawsze odrzuca mnie ten prześwitujący materiał, przez który wyraźnie widać bieliznę i kieszenie. Te jeansy są na tyle grube, że tego problemu nie ma. ;)

Nie należę do trójboistów, ale przy rozmiarze 31/32 często uda są ciasne. Szczególnie, że preferuję naprawdę sporo luzu. Zapasy rzędu 2-3cm mnie nie interesują, nawet przy elastanie. Może przez to tak ciężko mi znaleźć te pasujące dżinsy. 

Mam jedne MTM, ale to realizacja sprzed 4 lat i już nie za bardzo pasują. Może faktycznie przetestuje SuSu, ale musiałbym dokładnie zapoznać się z rozmiarówką.

Wysyłka jest za 50 zł i raczej nie ma od tego wyjątków, chyba że dadzą jakiś kod rabatowy / promo.

Co do zwrotu, to sam nie wiem od czego odejmują te 33 zł - czy zwracana kwota zawiera przesyłkę do klienta czy nie. Przekonam się wkrótce.

Produkty są nowe i mają metki / zawieszki, także o stan asortymentu byłbym spokojny. Na plus samej strony zaś jest to, że można filtrować po wymiarach nie tylko standardowych, lecz także wersji "short" i "long". Ceny są atrakcyjne mimo kosztów wysyłki, więc jak ktoś ma w szafie trochę susu i wie czego się spodziewać, to polecam.