suede Napisano 26 Wrzesień Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 1 godzinę temu, Piotr.L napisał: Drugi, o którym myślałem do granatu, to: Dignito Grenadyna. Piękny, warto mieć ten model w swojej szafie. Faktura grenadyny dodaje "trójwymiarowości". 1 godzinę temu, Piotr.L napisał: Rozumiem. Wiele osób stosuje taką zasadę. To bezpieczna opcja, żeby nie przesadzić (generalnie dobra rada i powinna się sprawdzić). Aczkolwiek z tym przypadku skala wzorów różni się, wiec zaryzykowałbym ten regimental. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tsz Napisano 27 Wrzesień Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień Ciekawa dyskusja. Rzadko noszę krawaty, ale kiedyś myślałem o uniwersalnym czarnym z grenadyny fina i znalazłem kilka dobrych inspiracji. Niekoniecznie dobry pomysł na pierwszy krawat, ale w szafie warto mieć. Poniżej kilka nieformalnych połączeń czarnej grenadyny. Trzeba mieć świadomość, że to mocny, akcentujący kolor: https://afterthesuit.com/inspiration-the-black-grenadine-tie/ Gdybym zaczynał kompletowanie eleganckiej garderoby, zacząłbym od kilku gładkich krawatów z grenadyny (fina albo piccola): ciemnoczerwony lub bordowy, granatowy, szafirowy lub błękitny, różowy lub fioletowy. Przy zakupach polecam wypróbować jeden i zbadać optymalną długość i szerokość po zawiązaniu (znaczenie ma też wysokość stanu spodni). Ja na start kupiłem kilka krawatów "z półki" po czym zorientowałem się, że są świetne, ale... za krótkie (mam 187 cm wzrostu). Duży wybór grenadyn i szycie na wymiar oferuje w Warszawie Aleksander Grekowicz (Tiestore.pl). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 27 Wrzesień Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień Zamiast czarnego ja bym wziął ciemny granat, i problem rozwiązany. Zarówno Dignito, jak i Tiestore, to bardzo dobre krawaty - znam i cenię obie firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr.L Napisano 27 Wrzesień Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 23 godziny temu, d_k napisał: Aczkolwiek z tym przypadku skala wzorów różni się, wiec zaryzykowałbym ten regimental. O, właśnie. Gdzieś kiedyś wyczytałem, że jeśli łączymy wzory, to o różnej wielkości. 4 godziny temu, tsz napisał: Poniżej kilka nieformalnych połączeń czarnej grenadyny. Trzeba mieć świadomość, że to mocny, akcentujący kolor: https://afterthesuit.com/inspiration-the-black-grenadine-tie/ Super artykuł. 5 godzin temu, tsz napisał: Duży wybór grenadyn i szycie na wymiar oferuje w Warszawie Aleksander Grekowicz (Tiestore.pl). Dziękuję za link do strony. Chyba o niej zapomniałem. 3 godziny temu, Velahrn napisał: Zamiast czarnego ja bym wziął ciemny granat, i problem rozwiązany. Zarówno Dignito, jak i Tiestore, to bardzo dobre krawaty - znam i cenię obie firmy. Okay, dziękuję. Dzięki jeszcze raz wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nehero Napisano 28 Wrzesień Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień W dniu 25.09.2024 o 08:48, lubo69 napisał: Na koniec norweski Cavour, bardzo drogi, ale na przecenie 50% (a często 65-70%) trudno znaleźć coś lepszej jakości: https://www.cavour.com A jeszcze dopytam. Na co przekłada się tutaj jakość względem choćby takiego sklepu pewienpan czy podobnych cenowo? Czy mowa o lepszej jakości, to kwestia lepszego wyglądu takiego ubioru, lepszej prezentacji takiego ubioru czy również wytrzymałości i tego, że taki ubiór "pożyje" dłużej zanim będą widoczne zużycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 29 Wrzesień Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień Wszystko razem. Koszule (niektóre) szyte w Amritsar, czyli tam gdzie 100 hands (dla mnie najlepsze koszule na świecie, a miałem m. in. Kitona; zresztą moja opinia nie ma znaczenia, ale tak się składa, że podobną ma Simon Crompton); marynarki z tkanin od renomowanych producentów. Wszystko bardzo starannie odszyte, dobre kroje, konstrukcja marynarek full canvas (tego nie oferuje Pewien Pan). Mam od kilkunastu miesięcy kilka różnych rzeczy i na żadnej się nie zawiodłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 30 Wrzesień Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień Cześć wszystkim! Pytanie, czy da sie lekko "odkwadratowić" ramiona? Ktoś robił podobną przeróbkę i jaki był koszt? Efekt jaki chcialbym uzyskac na zdjeciu ponizej. Wydaje mi sie, ze ramiona od przodu sa lekko za szerokiego stad taki look Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 30 Wrzesień Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień Można próbować usuwając poduszki i ewentualnie zwężając marynarkę w ramionach. Bawiłem się kiedyś w takie rzeczy, jednak efekt jest mocno losowy - w jednej marynarce wyszło ładnie, w innej nie i w tej już nie chodziłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubaba5 Napisano 1 Październik Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik Dorabiałem ostatnio mankiety we flanelowych spodniach, jednak niestety wygląda na to, że są one za wąskie względem szerokości nogawki (problem ten opisywał Jan Adamski na blogu: https://janadamski.eu/2019/07/spodnie-z-mankietami/ Waszym zdaniem warto iść na poprawkę w celu poszerzenia mankietu, czy jest ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 1 Październik Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik To zdjęcia "przed i po" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubaba5 Napisano 1 Październik Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 24 minuty temu, Velahrn napisał: To zdjęcia "przed i po" ? Tzn? To zdjęcia po dorobieniu mankietów, po prostu zdjęcia jednej i drugiej nogawki. Nie poszerzałem jeszcze mankietów, stąd pytanie czy sądzicie, że jest potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
me.spoke Napisano 1 Październik Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik Pytanie czy poszerzyć się da (nie wiem czy krawiec celowo dołożyłby sobie roboty żeby zwęzić nogawkę czy jest to efekt losowy). Jeśli jest zapas to ok. Teraz wyglada na efekt joggerow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubaba5 Napisano 1 Październik Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 35 minut temu, me.spoke napisał: Pytanie czy poszerzyć się da (nie wiem czy krawiec celowo dołożyłby sobie roboty żeby zwęzić nogawkę czy jest to efekt losowy). Jeśli jest zapas to ok. Teraz wyglada na efekt joggerow Znowu odwolujac sie do tego co pisal na blogu Jan Adamski, to po prostu kwestia tego, ze jak jest zwezana nogawka i ktos ja po prostu podwinie, to zawsze bedzie taki efekt (podwinieta czesc jest wezsza niz nogawka w miejscu podwiniecia). W teorii z tego co pisal to jest to kwestia lekkiego rozprucia nogawki na szwie, bo roznica jest raczej niewielka. No nic, zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 2 Październik Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik Na górnym zdjęciu wygląda źle, na dolnym po założeniu raczej nie będzie widać, że coś jest nie tak - sprawdź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 2 Październik Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 20 godzin temu, kubaba5 napisał: Tzn? To zdjęcia po dorobieniu mankietów, po prostu zdjęcia jednej i drugiej nogawki. Nie poszerzałem jeszcze mankietów, stąd pytanie czy sądzicie, że jest potrzeba. Byłem pewien, że to dwa zdjęcia - przed i po przeróbce. Bo na górnym wygląda znacznie gorzej niż na dolnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubaba5 Napisano 2 Październik Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik Godzinę temu, Velahrn napisał: Byłem pewien, że to dwa zdjęcia - przed i po przeróbce. Bo na górnym wygląda znacznie gorzej niż na dolnym. Moze to kwestia tego, ze na pierwszym to nogawka widziana od zewnatrz, a na drugim od wewnatrz albo po prostu tak sie ulozylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metius Napisano 8 Październik Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik Cześć, Czy ktoś z Was składał zamówienie na europejskiej stronie No Man Walks Alone i mógłby podzielić się wrażeniami? 😉 https://eu.nomanwalksalone.com/ Na wersję EU natknąłem się przypadkiem i zastanawiam się czy jest OK, czy to scam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 8 Październik Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik Jest jak najbardziej legit, zamawiałem, bez problemu, szybka wysyłka. Łap kod rabatowy z Permanent Style: PS10 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michasacuer Napisano 16 Październik Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik Jaki byscie polecili krawat pod ciemny granat i koszule w prążkek? Nie mam pomysłu, prosze o porade i ewentualnie linki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 16 Październik Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik Odcienie brązu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 16 Październik Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik Zielona grenadynę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 16 Październik Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik Granatową grenadynę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mamrot Napisano 16 Październik Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 7 godzin temu, michasacuer napisał: ..... pod ciemny granat... Pod ciemny granat z opisu to bym założył burgundową grenadynę, a pod szarość ze zdjęcia, to tak jak koledzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metius Napisano 19 Październik Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik Jak bardzo kurczą się w praniu skarpety Falke Lufthansa? Przy rozmiarówce 39-42 lub 43-46 zastanawiam się czy przy moim 42 lepiej zamówić 43-46 i dać pralce pole do popisu. W końcu Pedemeia potrafiły stracić na wadze 2 numery😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 19 Październik Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik Jeśli dobrze kojarzę, to jest model kompresyjny, profilaktyka przeciw zakrzepicy. Jeśli kupisz za duże, nie będą spełniały tej funkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi