jack13th Napisano 15 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2017 @Manolete Długość wyłogów w koszulach Próchnik jest moim zdaniem nieco dziwna. Mam dwie (dostałem jako prezent) - jedna z kołnierzem "włoskim" (75 mm), druga z półwłoskim (68 mm). Ogólnie w moim przypadku (38/176-182 Slim) koszule są dziwnie uszyte - dopasowanie w klatce i w talii jest bardzo dobre, nawet w talii mogłoby być 1-2 cm więcej, natomiast szerokość pleców i długość rękawów są jak z większego rozmiaru. Mała uwaga - zauważyłem, że bardzo lubią się kurczyć po praniu i to nie tylko pierwszym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DolceGusto Napisano 15 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2017 1 godzinę temu, Manolete napisał: @bodzixon @DolceGusto Zobaczymy, jeśli będę zadowolony z Próchnika, to już nie będę sprawdzać Mango. Najbardziej jestem ciekaw... długości wyłogów kołnierzy, bo po zdjęciach zupełnie nie mogę ich rozszyfrować. Myślę, że pod tym względem jednak Próchnik przebije Mango, a przynajmniej mam taką nadzieję Ta biała z prochnika ma dość krótkie wylogi i szeroko rozstawione... Ja wole ocbd z dłuższymi i o mniejszym rozstawie (jak u ralpha czy z naszego podwórka u Szarmanta, te od Milera chyba tez maja dość długie kolnierzyki). Lepiej wygląda kołnierzyk button down jak jest dłuższy. Ta z mango ma włoski i to na prawdę włoski, baaaardzo szeroki rozstaw i jest tez bardzo krotki, wiem bo mam koszule z mango z takim samym... Mnie ten kołnierzyk lekko irytuje bo średnio pasuje do casualowej koszuli no ale taki jest i trudno... Jeśli chodzi o krawat do koszuli sportowej to zdecydowanie lepiej wygląda jak wylogi sa dość długie. Guziki w tej pierwszej faktycznie niszcza koszule Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DolceGusto Napisano 15 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2017 2 godziny temu, SceptycznyMiś napisał: Szanowni Panowie, Chciałbym zakupić parę brązowych brogsów, czy znajdę w tej cenie coś lepszego niż te? http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?&brandid=7&shoeid=6624&x=1 bedzie ciężko szczególnie na tym poziomie gatunkowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekx Napisano 15 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2017 Witam. Poszukiwany prochowiec na wiosnę. Teraz dziwi mnie, że tani mają 100% bawełny + mieszanka przy podszewce (https://www.zalando.pl/esprit-prochowiec-navy-es122n006-k11.html), a drodzy dodają poliester wszędzie np: materiał:65% poliester, 35% bawełna; podszewka:52% poliester, 48% wiskoza (https://www.zalando.pl/hugo-prochowiec-sand-hu722n00j-b11.html). Oczywiście może być tak, że ten tańszy lepszej jakości - nie wiem. Pytania to - na wiosnę podszewka konieczna czy opcjonalna? Uwzględniać prochowce z mieszanki (pomijając podszewkę bo tam często mieszanka) jak w powyższym przykładzie czy odrzucić i szukać 100% bawełny? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sprezzat Napisano 15 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2017 Szanowni Panowie, czy ktoś wie w jaki sposób uzyskać taki efekt na chinosach? Czy to są zwykłe mankiety czy to jest podwinięta nogawka? Nie widać żadnych szwów więc chyba nie może być podwinięta nogawka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackuzzi89 Napisano 15 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2017 Godzinę temu, arekx napisał: Witam. Poszukiwany prochowiec na wiosnę. Teraz dziwi mnie, że tani mają 100% bawełny + mieszanka przy podszewce (https://www.zalando.pl/esprit-prochowiec-navy-es122n006-k11.html), a drodzy dodają poliester wszędzie np: materiał:65% poliester, 35% bawełna; podszewka:52% poliester, 48% wiskoza (https://www.zalando.pl/hugo-prochowiec-sand-hu722n00j-b11.html). Oczywiście może być tak, że ten tańszy lepszej jakości - nie wiem. Pytania to - na wiosnę podszewka konieczna czy opcjonalna? Uwzględniać prochowce z mieszanki (pomijając podszewkę bo tam często mieszanka) jak w powyższym przykładzie czy odrzucić i szukać 100% bawełny? Pozdrawiam Polecam: https://www.zalando.pl/river-island-pointer-prochowiec-camel-ri922n009-b11.html zamówiłem dwa w rozmiarze M, więc jeden mam do oddania - chyba, że kolega odkupi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arekx Napisano 15 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2017 Godzinę temu, Jackuzzi89 napisał: Polecam: https://www.zalando.pl/river-island-pointer-prochowiec-camel-ri922n009-b11.html zamówiłem dwa w rozmiarze M, więc jeden mam do oddania - chyba, że kolega odkupi. Czyli polecasz podszewki z poliestru (bo taką ma ten) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jackuzzi89 Napisano 15 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2017 Źle się wyraziłem z tym "polecam". Polecać to będę, jak trochę pochodzę. Natomiast pierwsze wrażenie robi świetne I póki co podszewką się nie przejmuję, zobaczymy co bedzie, jak będzie cieplej. Cena super atrakcyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombar Napisano 17 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2017 Czy orientuje się ktoś czy fox brothers mają wyprzedaże ale gdzie taniej niż na ich stronie można kupić ich flanele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lebowski32 Napisano 18 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2017 Paski do zegarków skórzane, robione masowo, ale przyzwoicie i adekwatnie do ceny (nie szukam pasków na zamówienie) - co polecacie? Czy https://pasekdozegarka.com.pl/ to adekwatny stosunek ceny do jakości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 18 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2017 Morellato, a drożej Hirsch. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lebowski32 Napisano 18 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2017 Dzięki - a tak w ogóle czemu paski do zegarków są takie drogie np. w porównaniu do pasków do spodni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 18 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2017 Bo zegarki są droższe niż spodnie?Jeśli jest racjonalne wyjaśnienie,@eye_lip na pewno je zna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bay Napisano 18 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2017 Bo pasek do zegarka jest mniejszy niż do spodni ? Zatem potrzeba więcej precyzji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wessling Napisano 18 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2017 Może ekonomia skali. Pasków do spodni robi się chyba znacznie więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elvis185 Napisano 18 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2017 Mysle, że znaczenie ma samo przeznczenie produktu, jakim jest pasek do zegarka. Skoro zegarek automatyczny może kosztować 2-10 tys. Złotych ( średnio) , to akcesoria do niego na wysokim poziomie wykonania mają też odpowiednią cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bay Napisano 18 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2017 Dla kogoś kto ma zegarek za 300 zł ta teoria może mieć również zastosowanie ? Może paski Diloy by tu się sprawdziły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 18 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2017 Nie potwierdzam, smartwatch tańszy niż spodnie od krawca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lebowski32 Napisano 18 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 18 Marzec 2017 Tak po prostu głośno myślę. Np. sklep stylowepaski.pl robi w swojej cenie naprawdę dobre paski, przebijające to, co mamy w sieciówkach. Zastanawiam się głośno, czemu podobnie nie można z paskami do zegarków, które okazują się nawet droższe od pasków do spodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ataman Napisano 20 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2017 Warto kupować garnitury Lancerto, mają dobre ceny w wyprzedaży tak do 1000zł można już wybrać. Ładne szerokie klapy, podszewka viskoza, materiał 90% wełna 10% poliester. Dzisiaj oglądałem na żywo, ale moje wrażenia mogą być mylne więc wolę się dopytać u kolegów. Robią moim zdaniem już na poziomie Vistuli, albo bardzo blisko. Ostatnio mi się granatowy garnitur (a w zasadzie same spodnie) schodziły i musiałbym coś w szafie uzupełnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 20 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2017 Mam dwie marynarki z edycji MrV i jestem pozytywnie zaskoczony poziomem wykonania (krój i tkanina to poziom już SuSu). Natomiast dopasowanie wzorów pozostawia pole do doskonalenia. Mnie idea dodatku sztucznego nie przekonuje. Garnitury z tej półki należy traktować z wyczuciem Fryderyka II, parafrazując jego zawołanie "Garnitury! Chcecie żyć wiecznie?". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ataman Napisano 20 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2017 Potrzebują granatowy i szary (schodziłem swoje), więc na razie na wzory nie patrzałem, ale to co mi tam mignęło z wzorami wydawało się dość fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szithappens Napisano 21 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2017 Sytuacja: wesele, spodnie w pasie idealnie dopasowane. Garnitur dwurzędowy. Pytanie: usunąć szlufki, czy założyć pasek? Co bardziej formalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azaghal Napisano 21 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2017 Załóż pasek, w dwurzędówce i tak nie powinieneś go pokazywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbb Napisano 21 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2017 Czy jest możliwość wydłużenia rękawów w lnianej marynarce, tak aby nie pozostały ślady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi