Dashee Napisano 2 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2017 Długa historia, potrzebuję barwnika (wybrałem tarrago quick color repair) oraz pasty która będzie miała możliwie taki sam kolor jak but. Muszę zamaskować spore, prawie białe, przebarwienia na boku buta. Kiedyś opiszę to na forum ku przestrodze, teraz panicznie szukam jakim kolorem barwnika, a następnie grubej warstwy pasty, to zamaskować . Dlatego kluczowy jest dla mnie idealny kolor, żeby nie odbijał się od reszty buta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 2 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2017 Nie jestem znawcą tematu farbowania skór, ale mam wrażenie, że "punktowe" używanie barwnika mocniejszego niż zwykły krem może się nie powieść. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 2 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2017 Będąc na Twoim miejscu: 1. poważnie zastanowiłbym się, czy warto; jeżeli przebarwienia mają powierzchnię większą niż 1 cm2, jestem prawie pewien, że nic dobrego z tego nie wyjdzie, a gruba warstwa pasty to już IMO bardzo zły pomysł. Buty może profesjonalnie zafarbować co najmniej dwóch forumowych kolegów, ale na pewno nie zdążą do piątku. 2. w razie odpowiedzi twierdzącej, wziąłbym 612 (wood). Jest chyba o ćwierć tonu zbyt ciemny, ale kiedyś wykonywałem taką operację barwnikiem zbyt jasnym - wyszło fatalnie, lepiej było nic nie robić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dashee Napisano 2 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2017 Przebarwienie jest wielkości połowy dłoni. Nie chciałbym tego zupełnie przefarbowywać, a tylko przejechać quick color repair do osiągnięcia barwy zbliżonej do oryginału, a następnie pastą do stanu gotowego. Samej farby użyłbym na jednym całym płacie skory, czyli około 1/5 całej powierzchni buta. Tak mi doradził szewc, spróbowałem zrobić to samą pastą i wyszło zaskakująco dobrze(tylko kolor chybiłem), z farbą jak dobrze podobieram powinno być ogólnie super, ale to tylko moje przypuszczenia. Niestety czas mam tylko do piątku rana. Dlatego potrzebuję konkretnego koloru, bądź innego rozwiązania ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meander Napisano 2 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2017 Kup nowe buty Patrząc na ceny produktów jakie chcesz kupić do renowacji, to wyniesie Cię to prawie 1/3 ceny, więc może po prostu lepiej nową parę, a tę uratujesz już w spokojniejszych okolicznościach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dashee Napisano 2 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2017 Pasta plus quick color plus cleaner do zmycia starej farby to ledwie 50 zł, buty troszkę więcej... Zresztą, zawsze mogę spróbować je ratować. kupić nowe mogę nawet dzień przed. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukee Napisano 5 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2017 Czesc, prosze doradzcie, do szarych flanelowych spodni, trzewiki yanko, kolor: cuero, cambridge cuero, czy yes cuero? Trudno mi dostrzec roznice pomiedzy cuero i yes cuero na tych profesionalnych fotach. 1. http://patine.pl/yanko-525o-cambridge-cuero.html 2. http://patine.pl/yanko-style-653-trzewiki-cuero.html 3. http://patine.pl/yanko-653yh-yes-cuero.html Pozdrawiam, lukee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 5 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2017 Wybrałbym, któryś z ciemniejszych brązów np.: http://patine.pl/yanko-style-653yh-brazowe-trzewiki.html http://patine.pl/yanko-653yh-testa-de-moro.html Te jasne lepiej pasują do granatowych spodni, moim zdaniem oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukee Napisano 5 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2017 dzieki Aron, rozwazalem testa de more, piekne. Chodze na co dzien w tym plaszczu http://eu.suitsupply.com/pl/coats/niebieski-płaszcz-dwurzędowy/J285.html?cgid=Coats troche sie obawiam, ze testa de more moze sie lekko gryzc ze wzgledu na "artystyczne mazniecie pedzlem" , ale moze jestem przewrazliwiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 5 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2017 Na mój gust, ten płaszcz w połączeniu z jasnymi butami może tworzyć zestaw "świecący". Ciemne buty uspokoją całość. Jasne trzewiki wybierałbym jaką drugą parę, gdy miałbym już ciemne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukee Napisano 5 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2017 Rozumiem, co masz na mysli mam juz burgundowe yanko trzewiki jeszcze pomysle. dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 5 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2017 Mam cuero, mam testa de more - stosunek wyjść między pierwszymi, a drugimi to jakieś 1:15 Oceniam, że najbardziej przydatne trzwiki Yanko to czarne, potem testa de more, potem burgund, na samym końcu cuero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dapi Napisano 6 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2017 Gdzie zakupię koszulę z białej flaneli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 6 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2017 Jeżeli budżet nie gra roli, Eton oferuje takie koszule. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dapi Napisano 6 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2017 Dziękuje za namiar. Niestety nie wejdę w tali w ich silmy pomijając, że w tym przypadku lepiej byłoby chyba uszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukee Napisano 6 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2017 20 godzin temu, Caporegime napisał: Mam cuero, mam testa de more - stosunek wyjść między pierwszymi, a drugimi to jakieś 1:15 Oceniam, że najbardziej przydatne trzwiki Yanko to czarne, potem testa de more, potem burgund, na samym końcu cuero zakupilem wczoraj testa de moro kolor cuero zostawie na letnia aure. dzieki wielkie za utwierdzenie w wyborze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dashee Napisano 6 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2017 Witam, krótko - studniówka, granatowy garnitur, średnio ciemny i buty, Derby, w kolorze ciepłego, średniego brązu. Zestaw dobrany przez pracownika Vistuli. Kolorystycznie wydaje mi się genialny, ale dzisiaj zostałem ostro upomniany że studniówka to buty tylko i wyłącznie czarne, najlepiej oxfordy. Duże faux pa jak pójdę w moich brązowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 6 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2017 IMO tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dashee Napisano 6 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2017 Złe połączenie czy za mało formalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 7 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2017 Okazja wieczorowa => wyłącznie czarne buty (oksfordy). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dashee Napisano 7 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2017 Dziękuje za odpowiedzi. Cóż, to jutro jeszcze muszę przed bałem kupić buty, szkoda się wcześniej o tym nie dowiedziałem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 7 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2017 Jeżeli planujesz jutro jeszcze gdzieś na szybko w CCC lub podobnym sklepie kupić 'butopodobne' oksfordy tylko aby były czarne to osobiście odpuściłbym sobie taki pomysł. W takim wypadku poszedłbym w brązowych butach które masz obecnie, świetnie się bawił, a do skarbonki odłożył pieniądze i w odpowiednim momencie kupił dobre (>Berwick) GYW czarne oksfordy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dashee Napisano 7 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2017 No, budżet poszedł na garnitur obecne dodatki. Mam około 400-500 zł na buty i pasek. @zixart, myślisz że dam radę? Na studniówkę ludzie idą w czarnych koszulach, w trampkach czy różowych krawatach, nie byłbym ultra dziwolągiem. To tylko mój pedantyzm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zixart Napisano 7 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2017 W takim wypadku odpuściłbym ale zaznaczam, że to tylko moje zdanie. Załóż tylko brązowy pasek do tych butów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dashee Napisano 7 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2017 Oczywiście, brązowy pasek od spodni i zegarka. Mam jednak pewne wątpliwości, zobaczę jutro po sklepach, może będę miał szczęście. Serdecznie Ci dziękuję i czekam czy ktoś jeszcze coś doradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi