Vaolin Napisano 29 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 Macie jakieś doświadczenia z marką Finshley & Harding dostępnej w Van Graff? To chyba ich marka własna. Zastanawiam się akurat pod kątem trencha: http://www.vangraaf.com/pl/finshley-harding-plaszcz-meski-373222?size=373218 który jest dość drogi ale może warto dopłacić. Bardziej ogólna opinia o marce też będzie pomocna. Na forum nie ma za wiele - kilka starszych postów. Ja mam bosmankę tej firmy kupiona na wyprzedaży za 260 złotych - uważam ją za najlepszy zakup ostatnich lat, użytkuje intensywnie i bardzo dobrze się trzyma 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 29 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 Mam 4 metry grubaśnej tkaniny jak w załączniku (idealnej na spodnie sztuczkowe). Chodzi mi po głowie uszycie z tego garnituru, co pewnie uczynię, ale chętnie zapoznam się z Waszymi opiniami odnośnie tego pomysłu. 00006.jpg Uszyj spodnie sztuczkowe a resztę odsprzedaj. Moim zdaniem taki garnitur nie będzie wyglądał dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 29 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 Ja bym całość sprzedał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 29 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 No co Ty?! Odmówiłbyś sobie ganiania w żakiecie albo strollerze? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaolin Napisano 29 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 Czy ktoś moze wie, czy nosząc rozmiar 46 marynarek w MD, rozmiar 176/96 Bytomia wyszczuplony nie bedzie za obszerny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aver Napisano 29 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 W moim przypadku - MD pasują akurat - Bytom też jest dobry, na pewno nie za obszerny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaolin Napisano 29 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 Mam o pół numeru mniejsza jedna stopę - na druga but pasuje idealnie, czy jest jakiś sposób żeby wyeliminować luźna piętę w drugim bucie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 29 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 Spróbuj umieścić wkładkę (czasem trzeba pokombinować z grubością). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 29 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 Spróbuj umieścić wkładkę (czasem trzeba pokombinować z grubością). Tak, dodam tylko, że najlepiej pełną wkładkę na cały but wewnątrz, skutecznie zmniejszy rozmiar o pół numeru-numer (w zależności od grubości). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kronenberg Napisano 30 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2016 Co sądzicie o garniturze Bytom Tokyo-2 (materiał, krój)? http://www.bytom.com.pl/kolekcja-caloroczna,garnitur-tokyo-2-124-k-1999-10373-p Czy mimo rodzaju klap i braku patek garnitur ten będzie można zakładać do pracy? A na rozmowy kwalifikacyjne? Czy to może typowy garnitur wizytowy? Jeśli wizytowy, to czy wytrzymam w nim w lipcu na weselu? (materiał wygląda na grubszy, 2% sztuczny dodatek itd) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 30 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2016 Jeżeli chodzi o zastosowanie takiego kroju garnituru (zamknięte klapy, brak patek), to ja chodziłbym w nim do pracy. Natomiast w tym konkretnym przypadku klapy są dziwnie wąskie, nie podobają mi się. Klapy w szpic są ładne, gdy maja odpowiednią szerokość. Czy zapewni Ci komfort termiczny to musisz stwierdzić sam po obejrzeniu materiału na żywo. Jeżeli Bytom to może ten http://www.bytom.com.pl/kolekcja-caloroczna,garnitur-florence-6-124-k-3459-17644-pKalpy są zdecydowanie lepsze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giacco Napisano 30 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2016 Macie jakieś doświadczenia z marką Finshley & Harding dostępnej w Van Graff? To chyba ich marka własna. Zastanawiam się akurat pod kątem trencha: http://www.vangraaf.com/pl/finshley-harding-plaszcz-meski-373222?size=373218 który jest dość drogi ale może warto dopłacić. Bardziej ogólna opinia o marce też będzie pomocna. Na forum nie ma za wiele - kilka starszych postów. Marka jest pośrodku cenowego wachlarza oferty van graafa. W moim odczuciu jest nieco lepsza niż Vistula/Bytom itp., ale to dość subiektywny osąd. Zwłaszcza w okresie przecen i rabatów wydaje się być kusząca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kronenberg Napisano 30 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2016 Jeżeli chodzi o zastosowanie takiego kroju garnituru (zamknięte klapy, brak patek), to ja chodziłbym w nim do pracy. Natomiast w tym konkretnym przypadku klapy są dziwnie wąskie, nie podobają mi się. Klapy w szpic są ładne, gdy maja odpowiednią szerokość. Czy zapewni Ci komfort termiczny to musisz stwierdzić sam po obejrzeniu materiału na żywo. Jeżeli Bytom to może ten http://www.bytom.com.pl/kolekcja-caloroczna,garnitur-florence-6-124-k-3459-17644-pKalpy są zdecydowanie lepsze. Dziękuję za odpowiedź. Tak, ten Florence bardziej mi odpowiada ale obawiam się ,że Tokyo to niestety jedyny garnitur tej firmy, który na mnie pasuje (barki/klatka). A ta matynarka Tokyo do zestawów koordynowanych się nada? Zupełnie mi nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 30 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2016 Myślałem, że Bytom ma 2 rodzaje krojów - standardowy i wyszczuplony. Czy poszczególne modele nie różnią się tylko detalami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 30 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2016 W Bytomiu wszystko jest względne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kronenberg Napisano 30 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2016 Tokyo-2 ma jakieś zupełnie inny krój. Marynarki są dużo krótsze. Proporcje są inne. Dzięki temu ma mnie pasowała. W marynarce, którą mierzyłem chyba nawet guzik był niżej, na wysokości talii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 30 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2016 Już chyba wiem o co chodzi. Tokyo-2 to krój "dopasowany", czyli chyba trzeci w Bytomiu. To chyba jest ta seria dedykowana na studniówkę/maturę, stąd większe dopasowanie, krótsze marynarki. Podsumowując, spróbuj poszukać jeszcze, może z innej firmy. Głównie ze względu na te klapy. Takie jest moje zdanie, chyba, że Tobie to nie przeszkadza.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kronenberg Napisano 30 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2016 Mam już coraz mniej czasu na poszukiwania, a nic na mnie nie pasuje z gotowych garniturów. Jedyna szansa przy oddzielnym zakupie marynarki i spodni. W Vistuli jest np. model Chayenne Standard: http://vistula.pl/bsx-out/marynarka,id-70158 ale pod warunkiem, że przy tym samym wzroście marynarka na 96 w klatce będzie miała węższe ramiona niż ta na 100 w klatce. Zmierzyć się nie da, bo nawet w sklepach firmowych nie ma pełnych rozmiarówek, trzeba zaliczkować, sprowadzać. Z innych mierzonych dobrałbym z Tommy Hilfiger (choć w Peek & Cloppenburg nie było akurat w granacie) i Pierre Cardin (ostatnie egzemplarze z rozmiarówek short). Obydwa garnitury 100% wełna i cena koło 1500 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 30 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2016 Mam propozycję. Zadaj pytanie w wątku "Forumowa poradnia stylistyczna" (tutaj robi się dyskusja, a nie wymiana dwóch zdań) opisując na czym polega problem, jakie garnitury w jakich rozmiarach mierzyłeś i najważniejsze podaj wszystkie wymiary ciała. Bo do tej pory właściwie nie wiemy dlaczego te garnitury nie pasują - podajesz szczątkowe informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kronenberg Napisano 30 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2016 OK. Dzięki. Grunt, że wyjaśniliśmy kwestię Tokyo-2 Bytomia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 31 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2016 @Vaolin @giacco Dzięki za odpowiedzi, wniosek - poczekam do wyprzedaży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kostek Napisano 31 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2016 Może temperatury jeszcze niezbyt wysokie, ale niedługo zrobi się ciepło i pora zacząć myśleć o lnie, a że nie mam zbyt wielu doświadczeń to zapytam gdzie szukać przewiewnych koszul lnianych? W zeszłym roku przejechałem się na lnie z Massimo Dutti i choć koszula ładna to komfort w upalny dzień zerowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 31 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2016 @Kostek: nie ograniczaj się lnu, bawełniane koszule też potrafią być odpowiednio przewiewne (szukaj luźnego splotu i możliwie niewielkich gramatur) - ja takie upolowałem w zeszłym roku w P&C (McNeal). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zagiel Napisano 31 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2016 Problem obcierających butów jest związany tylko z tańszymi butami (gorsza jakość skóry) czy nie ma na to reguły i drogie buty też mogą obcierać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 31 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2016 Problem obcierających butów jest związany tylko z tańszymi butami (gorsza jakość skóry) czy nie ma na to reguły i drogie buty też mogą obcierać? Każde buty mogą obcierać, ale nie muszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi