MateuszT. Napisano 26 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2016 Jak już kolega @Aron wspomniał o Mango, to w ich internetowym outlecie może coś upolujesz z lnianych koszul z zeszłego sezonu. Jakość będzie gorsza niż MD, ale design jest przyzwoity i moim zdaniem wygrywają z zarą i h&m w tej półce cenowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 26 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2016 Skusiłem się na jedną z koszul lnianych Mango w zeszłym roku... zapłaciłem jakieś 30zł (były kupony, kody rabatowe)... nie odesłałem z litości, a jakość koszmarna (len gorszego sortu, szycie jakby chińczyk łyknął bimbru z ryżu). Ich produkty są bardzo tanie, ale wykonanie zdecydowanie poniżej Reserved i H&M, a Zara to "nieosiągalne Himalaje". Spróbować każdy może, ale ostrzegam przed rozczarowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PGozdek Napisano 26 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2016 Jednak skusiłem się na dwie koszule z tkeja od common people, poczytałem o nich trochę i o ich sklepie w Edinburghu, nie ma za wiele informacji ale są dobre, a jakość wydaje mi się wysoka, zobaczymy jak będą się nosić. Dzięki wszystkim za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PGozdek Napisano 26 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2016 Super, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszT. Napisano 26 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2016 Skusiłem się na jedną z koszul lnianych Mango w zeszłym roku... zapłaciłem jakieś 30zł (były kupony, kody rabatowe)... nie odesłałem z litości, a jakość koszmarna (len gorszego sortu, szycie jakby chińczyk łyknął bimbru z ryżu). Ich produkty są bardzo tanie, ale wykonanie zdecydowanie poniżej Reserved i H&M, a Zara to "nieosiągalne Himalaje". Spróbować każdy może, ale ostrzegam przed rozczarowaniem. @Hargin, może źle trafiłeś z koszulą? Jeżeli chodzi o koszule z bawełny (a te mogę porównać z H&M i Zarą), Mango wypada najlepiej pod względem jakości materiału (nie mówiąc o designie, który na głowę bije okropne kołnierzyki Zary). Wykonanie podobne, wszędzie zdarzają się wystające nitki itp., nie zauważyłem tutaj różnic. Koszulę lnianą wyżej wymienionych marek mam tylko jedną (Mango) i nie jest to jakiś super len, ale da się nosić i nie zauważyłem jakiegoś dramatycznego wykonania. Biorąc pod uwagę, że ich koszule kupuję zwykle za 49 zł (outlet + wyprzedaż) to uważam, że takiej ceny są w zupełności warte. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszT. Napisano 26 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2016 Zakładasz, że komuś może zależeć na jakości wartej znacznie więcej? Nie, nie wydaje mi się, żeby ktoś płacąc tyle za koszulę oczekiwał, że to będzie jego interes życia. Chciałem tylko jakby potwierdzić, że tyle są warte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vaolin Napisano 27 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2016 Czy warto zainteresować sie takimi butam? Chodzi mi głownie o fason, czy nie maja wydłużonych nosków? https://www.sklep.wittchen.com/product/15985/buty-meskie.html Zastanawiam sie jeszcze nad takimi alternatywami: http://www.massimodutti.com/pl/pl/men/buty/eleganckie/eleganckie%2C-brązowe-pantofle-c1313043p7072041.html?colorId=700&categoryNav=1315507# http://www.massimodutti.com/pl/pl/men/buty/zamszowe-niebieskie-buty-typu-oxford-c1313028p6954790.html?colorId=400&categoryNav=1313029 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamilek Napisano 27 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2016 Vaolin przeglądając ofertę sklepu klasycznebuty.pl - ostatnio kupiłem tam berwicki za 450zl a jakościowo wypadają lepiej od podanych przez Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aver Napisano 27 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2016 Jeśli chodzi o koszule lniane Mango, to dodam, że można się rozczarować nawet nie oczekując szczególnej jakości. Zamówiłem kiedyś za 49 zł jedną w kolorze - wedle zdjęcia - bladożółtym. Wyglądała w miarę znośnie.Przyszło natomiast coś w podobnym odcieniu. Także nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lebowski32 Napisano 27 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2016 Problem z Mango jest prosty - materiał pada bardzo szybko. Jeśli w przeciągu 20 prań nie pojawi się gdzieś dziura, to sukces. Pod względem wytrzymałości Wolczanka ich bije na głowę, o Lambercie nie wspominając. Sprawa przetestowana na kilku koszulach. Materiał znośny, bardzo przewiewny. Niestety bardzo mało wytrzymały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz P Napisano 27 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2016 Witam, Obszedłem sporo sklepów sieciowych (Vistula, Lantier, Lancerto, Bytom, Próchnik) w poszukiwaniu garnituru, który nie jest jednolicie granatowy, czarny albo szary. Szukałem błękitu paryskiego albo marengo w białą/jasną kratę, ew. navy striped - nic takiego nigdzie nie zauważyłem. Czy aby mieć wymarzony wzór muszę pokusić się o garnitur bespoke czy szukałem w złych miejscach? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 28 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2016 @MateuszP: przejrzyj ofertę SuitSupply - w Polsce stacjonarnie nie masz większych szans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz P Napisano 28 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2016 @MateuszP: przejrzyj ofertę SuitSupply - w Polsce stacjonarnie nie masz większych szans Przejrzę, ale jak rozumiem nie ma żadnego salonu w Polsce, więc jest to internetowy zakup w ciemno? (nie zakładając oczywiście podróży) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan_Z Napisano 28 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2016 Nie, SuitSupply nie ma w Polsce sklepu stacjonarnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 28 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2016 Przejrzę, ale jak rozumiem nie ma żadnego salonu w Polsce, więc jest to internetowy zakup w ciemno? (nie zakładając oczywiście podróży) Są za to dość dokładne tabele rozmiarowe* i chyba już wszystko zostało powiedziane w dedykowanym SuSu wątku, jak dobrać rozmiar. Udało się dziesiątkom kolegów, to czemu ma się nie udać Tobie? Do tego w sukurs przychodzi polityka wymian i zwrotów - za to nie płacisz. Jedyne ryzyko leży przy zwrocie w przypadku transakcji z przeliczeniem waluty (możesz stracić na kursie zakupu/sprzedaży - do obejścia przy zastosowaniu kantoru walutowego). *ostatnio występują jakieś anomalie opisane w dedykowanym wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nets Napisano 28 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2016 Mierzyłem niedawno garnitur Vistula Red New Philo, leżał dobrze, jednak kolor mnie nie przekonał do końca i odpuściłem, dziś natrafiłem w sklepie internetowym na model Boston, oba garnitury są Super Slim i zastanawiam się czy Boston będzie tak samo dobrze leżeć. Czy można założyć że te dwa garnitury z linii Vistula Red w tym samym rozmiarze będą identyczne rozmiarowo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzyDe Napisano 28 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2016 Założyć można, ale trzeba zawsze zweryfikować. Z tego co pamiętam Vistula ma opcję zwrotu do salonu także nie jest to duże ryzyko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 29 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 Macie jakieś doświadczenia z marką Finshley & Harding dostępnej w Van Graff? To chyba ich marka własna. Zastanawiam się akurat pod kątem trencha: http://www.vangraaf.com/pl/finshley-harding-plaszcz-meski-373222?size=373218 który jest dość drogi ale może warto dopłacić. Bardziej ogólna opinia o marce też będzie pomocna. Na forum nie ma za wiele - kilka starszych postów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lapser Napisano 29 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 Co sądzicie o tej marynarce? Warto? http://img2.aukcjoner.pl/gallery/022684752/1_f.jpg?1458500661 http://img2.aukcjoner.pl/gallery/022684752/2_f.jpg?1458500661 http://img2.aukcjoner.pl/gallery/022684752/3_f.jpg?1458500661 http://img2.aukcjoner.pl/gallery/022684752/6_f.jpg?1458500661 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał W. Napisano 29 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 Co sądzicie o koszulach Bytomia z serii Warsaw? Warte są 150zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuj Napisano 29 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 Co sądzicie o koszulach Bytomia z serii Warsaw? Warte są 150zł? Kupiłem kilka razy kilka koszul z Bytomia, różnych linii i za każdym razem zastanawiałem się - co mnie znowu podkusiło. Nie spodziewam się, żeby tym razem było inaczej. Ale np. garnitur Bytomia polecany przez Mr Vintage bardzo mi służy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aver Napisano 29 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 Dostałem ładny sweter z kaszmiru, niestety trochę za duży. Przeszkadza mi w nim spory dekolt. Głębokość mogę uznać - eksponuje krawat - ale jest też trochę za szeroki, więc zapięty kołnierzyk w całości go nie wypełnia, co źle wygląda. Da się z tym coś zrobić czy zostaje mi noszenie swetra pod marynarką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuj Napisano 29 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 Dostałem ładny sweter z kaszmiru, niestety trochę za duży. Przeszkadza mi w nim spory dekolt. Głębokość mogę uznać - eksponuje krawat - ale jest też trochę za szeroki, więc zapięty kołnierzyk w całości go nie wypełnia, co źle wygląda. Da się z tym coś zrobić czy zostaje mi noszenie swetra pod marynarką? Próbowałeś kreatynę, kurczaka i 6x w tygodniu boje siłowe? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 29 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 Mam 4 metry grubaśnej tkaniny jak w załączniku (idealnej na spodnie sztuczkowe). Chodzi mi po głowie uszycie z tego garnituru, co pewnie uczynię, ale chętnie zapoznam się z Waszymi opiniami odnośnie tego pomysłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 29 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2016 Ja bym celował w spodnie i kamizelkę i to do noszenia oddzielnie. Pełny garnitur będzie trochę wyglądał dziwnie, jak u kulturalnego osadzonego - nie bez powodu tego typu materiał nosi inną nazwę niż po prostu "w paski". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi