Jour fixe Napisano 15 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2014 Gdzie mogę dostać saddle shoes, tzw. buty siodłate, do 600 zł, najlepiej w Polsce? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolezozole Napisano 16 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2014 czy buty crockett and jones to bywają gdzieś na wyprzedażach online? widziałem fajne buty w Emmanuel Berg w galmoku, ale cena prawie identyczna jak na pediwear lub ashton marks. Nie spieszy mi się, bo to po prostu kolejne klasyczne buty dlatego pytam czy jest sens czekać na jakieś wyprzedaże. Jak nie to pójdę do E. Berga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 16 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2014 Panowie, szukam 'dobrej duszy' przebywającej w Wielkiej Brytanii lub Irlandii Północnej, która zechciałaby pomóc mi/pośredniczyć w zakupie w tamtejszym sklepie internetowym TKMaxx. Będę wdzięczny za kontakt na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 17 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2014 Saddle shoes znajdziesz w Massimo Dutty. Co do jakości się nie wypowiem, ale cena z przeceny jest mniej więcej adekwatna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matikos Napisano 17 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2014 Drodzy eleganci Czy znacie jakiś dobry zakład z garniturami "made to measure"? Mam do dyspozycji 2000 zł na garnitur, kogo polecacie? Słyszałem dobre opinie o CAFARDINI. Jest jeszcze EMMAUEL BERG. Prosze o opinie. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 17 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2014 Obawiam się, że w tym budżecie to tylko Bytom i Vistula. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matikos Napisano 17 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2014 A tak za 2500 jakieś dobre MTM ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 17 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2014 Obawiam się, że w tym budżecie to tylko Bytom i Vistula. Jakiś czas temu dostałem od E.Berg voucher na garnitur MTM z niższej linii + koszula MTM za 2000 zł. Czyli z voucherem wychodzi koło 1500 za garnitur. Nie wiem ile kosztuje on normalnie ale podejrzewam, że w około 2000 zł może się udać zmieścić. Niestety, nie mam pojęcia jak jest z jakością, szukałem w internecie i nic nie znalazłem na temat garniturów Berga (z koszul MTM jestem zadowolony). Voucher ważny do końca roku, być może do tego czasu się skuszę i podzielę wrażeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 17 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2014 Obawiam się, ze otrzymałeś voucher na częściowe sfinansowanie garnituru. Najtańszy garnitur na klejonce, z wełny 130s (cztery podstawowe kolory; podszewka wiskozowa) można zamówić w Bergu za przysłowiowe 2990 PLN. (Wiem, bo zadzwoniłem do Nich przed chwilą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Federalles Napisano 17 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2014 Koledzy mający marynarkę z HE Mango poradźcie jak u nich jest z rozmiarami bo większość z nich zamiast normalnych numerów (48,50 itp) ma rozmiary S,M,L.Upatrzyłem sobie pewną marynarkę i nie wiem jaki brać rozmiar. Marynarki normalnie noszę 48 (sprawdzałem większość markowych i są jak ulał) a tu się waham czy brać eMke czy eLkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 17 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2014 Nie mam, ale mierzyłem kiedyś - zdecydowanie M. Ale jeśli masz więcej niż 175 cm wzrostu, spodziewaj się modnej 'kusości'... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktorrrr Napisano 17 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2014 Mam wątpliwość, czy nie zażyczyłem sobie odrobinę zbyt krótkich spodni. Co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Federalles Napisano 17 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2014 Nie mam, ale mierzyłem kiedyś - zdecydowanie M. Ale jeśli masz więcej niż 175 cm wzrostu, spodziewaj się modnej 'kusości'... Dzięki dzięki Tej kusości się też trochę obawiam, na szczęście ta o której myślę i tak jest długa jak na ich standardy bo ma długość po plecach 74cm podczas gdy inne potrafią mieć mniej 72 i mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Federalles Napisano 17 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2014 Mam wątpliwość, czy nie zażyczyłem sobie odrobinę zbyt krótkich spodni. Co sądzicie? Jak dla mnie bomba, idealnie. Ale oczywiście i tak 90% spotykających Cię ludzi będzie twierdzić że są po młodszym bracie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 17 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2014 Obawiam się, ze otrzymałeś voucher na częściowe sfinansowanie garnituru. Najtańszy garnitur na klejonce, z wełny 130s (cztery podstawowe kolory; podszewka wiskozowa) można zamówić w Bergu za przysłowiowe 2990 PLN. (Wiem, bo zadzwoniłem do Nich przed chwilą). Wychodzi na to, że dla swoich klientów mają spore rabaty: Koszula kosztuje u nich 500+-100 zł, więc wychodzi około 1500 za garnitur, czyli o połowę taniej niż gdyby zamawiać "z ulicy". Chyba się skuszę Czy ktokolwiek z forumowiczów ma jakiekolwiek doświadczenia z garniturami od Berga? Albo źle szukam, albo google milczy na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 17 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2014 Chyba rzeczywiście na to wychodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 17 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2014 Mam wątpliwość, czy nie zażyczyłem sobie odrobinę zbyt krótkich spodni. Co sądzicie? Wg mnie jak najbardziej ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Federalles Napisano 17 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2014 Mam wątpliwość, czy nie zażyczyłem sobie odrobinę zbyt krótkich spodni. Co sądzicie? Ah przypomniałem sobie własne przeżycia w sytuacji od kiedy pobyt tutaj utworzył mi oczy na te sprawy, przez pierwszych kilka wyjść czułem się bardzo nie komfortowo z "tak krótkimi" spodniami ale na szczęście szybko się przestawiłem i teraz te za długie bardzo mnie drażnią. Kwestia jak Ty będziesz się w tej długości czuł, jeśli źle to osoby postronne to wyczują więc zasady zasadami ale zdaj się na swój wewnętrzny głos Pozdro i miłego piąteczku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Federalles Napisano 17 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2014 Panowie jak wygląda rozmiarówka Barkerów (model Holmes) porównując do G&B Levet. Te drugie mam 44 i są lekko luźne (ale w granicach rozsądku) czy Barkery brać mniejsze większe czy takie same ? Odpowiadam sam sobie ale może kiedyś komuś się ta wiedza przydać. Kupiłem te buty Barker Holmes rozmiar 43,5 i po przymierzeniu jest on idealny, G&B rozm 44 jednak są troszkę luźniejsze a co dziwne (przynajmniej dla mnie) to sportowe buty (NB, Adidas,Nike) zawsze mam 45 i są idealne - taka sytuacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 17 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2014 Buty sportowe mają inną numerację. Ja zazwyczaj kupuję o 1,5 numeru większe niż buty formalne (44,5 versus 43). Z tego co piszesz, masz dokładnie tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 17 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2014 Wiktorrr, Spodnie wg mnie idealne. Co to za buty? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 17 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Lipiec 2014 Całkowicie się zgadzam - długość spodni jest optymalna. Buty bardzo ładne, pochwal się, gdzie nabyte. Wiktorrr,Spodnie wg mnie idealne.Co to za buty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matikos Napisano 18 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2014 Mam wątpliwość, czy nie zażyczyłem sobie odrobinę zbyt krótkich spodni. Co sądzicie? Co to za piękne buty? Jaka marka, jaki model, gdzie kupione? Tez takie chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vit Napisano 18 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2014 witajcie- mam pytanie - czy za źle zrobione przeróbki krawieckie i zniszczone spodnie można domagać się od krawca zwrotu za produkt nie nadający się już do użytkowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lathlaer Napisano 18 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 18 Lipiec 2014 Na ile się orientuję, to oddanie rzeczy do przeróbki krawieckiej jest jednoznaczne z zawarciem umowy o dzieło. Tym samym krawiec zobowiązuje się do uzyskania pewnego rezultatu i - w przeciwieństwie do umowy zlecenia, gdzie główną cechą jest staranne wykonywanie czynności przez jakiś czas - nie jest istotne, czy dokonał należytej staranności czy nie. Liczy się tylko końcowy rezultat. Polecam przejrzeć kodeks cywilny, art. 627-646 (w szczególności art. 637). Oczywiście pod warunkiem, że źle wykonane/zniszczone dzieło nie było też wynikiem Twojego działania (art. 639). W skrócie: tak, jeżeli krawiec nie tylko nie wywiązał się z wykonanego dzieła, ale i pogorszył stan oryginalny rzeczy, jak najbardziej przysługuje Ci rękojmia (tak jak przy sprzedaży, art. 556 w górę). Tak mi się wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi