Kamil_D Napisano 22 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2014 Wystarczą skarpetki dobrej jakości. Panie Tadeuszu! Proszę zająć się ogrodnictwem, sezon właśnie się zaczyna, a w tematach poruszanych na BwB najwyraźniej niewiele ciekawego ma Pan do powiedzenia. Może wirowanie masz za duże? Ja nigdy nie przekraczam 500 obrotów. I proszku oszczędnie sypie. Tak BTW to brzmi to jak porady z Twojej Przyjaciółki Możliwe, że wirowanie... Spróbuję prać je w jakiejś poszewce. Najwyraźniej też proszek do wymiany, mimo, że wydawałoby się - dobra firma - a większość ubrań po praniu jest sztywna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeusz W. Fita Napisano 22 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2014 Za to ja bardzo wiele się od Was uczę - co sprawia mi ogromną przyjemność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 22 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Kwiecień 2014 Kamil, spróbuj: a. zmienić proszek na płyn, żel lub kapsułki; b. prać skarpetki w takim woreczku, w jakim kobiety piorą rajstopy czy biustonosze; c. nie prać skarpetek z rzeczami, które mają suwaki, nity itp. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil_D Napisano 23 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2014 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, zacznę prać w poszewce i wymienię proszek na płyn. Aczkolwiek mam kolejne pytanie - jak prasować kurtkę pikowaną, wykonaną z poliamidu? Prasuję na programie dla nylonu, na sucho, mam wrażenie, że praktycznie wcale się nie rozprasowuje, a tylko tworzę kolejne zagniecenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 23 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2014 Ja nylon "prasuję" parą. Najpierw parą mocno nawilżam, a dłońmi rozprasowuję i naciągam materiał. Kiedyś żelazkiem wyświeciłem i zniszczyłem jedną ze swoich kurtek więc mam uraz Weź pod uwagę, że zagięcia na takim poliamidzie czy nylonie będziesz miał po chwili i tak z powrotem. Taki urok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 23 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2014 Gdzie kupię klamrę do paska w kolorze złota? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cichy Napisano 23 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2014 Gdzie kupię klamrę do paska w kolorze złota? allegro ebay pierwszy lepszy kaletnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szego Napisano 23 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2014 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Z. Napisano 24 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2014 Rozważam zakup zamszowych tassel loafersów, ale waham się między dwoma modelami: http://meermin.es/ficha_articulo.php?id=4061 oraz http://meermin.es/ficha_articulo.php?id=1939 Który z nich będzie "praktyczniejszy"?Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi i sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Currensy Napisano 24 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2014 Moim zdaniem "Snuff" są ładniejsze. Jednak uważam, że ciemniejsze "dark brown" będą praktyczniejsze.Myślę, że ciemniejsze będzie dużo łatwiej dopasować do większości stylizacji. Jaśniejsze na pewno będzie trudniej doczyścić w razie jakiegokolwiek zabrudzenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 24 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2014 Ciemniejszy będzie praktyczniejszy, ale kup 'snuff' 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Z. Napisano 24 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2014 Ot i mam zagwozdkę mam podobne odczucia: ciemniejszy brąz będzie praktyczniejszy, a jaśniejszy wygląda lepiej.Ciekawe czy te ciemniejsze wyglądają tak samo na żywo bo często zdjęcia potrafią lekko przekłamać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Verbov Napisano 24 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2014 Bardzo ciemny, aż za bardzo jak dla mnie. Przy słabszym świetle na pierwszy rzut oka jest czarny. Jak koledzy wyżej - snuff snuff snuff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumak Napisano 25 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2014 Gdzie w Krakowie mogę zobaczyć, przymierzyć i zakupić buty przyzwoitej jakości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrJacob Napisano 25 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2014 Jakie konkretnie buty szukasz? Do jakiej kwoty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumak Napisano 25 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2014 Klasyczne, eleganckie do 1 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nytalith Napisano 25 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2014 http://forum.butwbutonierce.pl/topic/2537-kraków-gdzie-kupić-sensowne-buty/ Dyskusja dot. sklepów z butami w krk. Konkluzja jest niestety smutna: nie ma gdzie kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumak Napisano 25 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2014 Czyli tak jak myślałem - pozostaje internet albo stolica. Tylko jak zamówić bez wcześniejszego przymierzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nytalith Napisano 25 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2014 Najlepiej w sklepie z darmową przesyłką i zwrotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek1989 Napisano 25 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2014 Witam, wybieram się niedługo po swój pierwszy poważny garnitur- pomyślałem o Vistuli. Mam 24 lata, 180 cm wzrostu, 69 kg wagi i mały obwód pasa (około 80cm). Czy Vistula będzie dobrym sklepem, w którym bez problemu znajdę coś dla siebie? Słyszałem, że szyją tam głównie dla szczupłych . Przy tych ,,parametrach" lepiej celować w modele slim czy super slim? Czy przymierzać modele dla 176cm wzrostu czy dla 182cm? Z góry dzięki za opinie Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 25 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2014 Witam, wybieram się niedługo po swój pierwszy poważny garnitur- pomyślałem o Vistuli. Mam 24 lata, 180 cm wzrostu, Czy przymierzać modele dla 176cm wzrostu czy dla 182cm? Jeżeli dobrze Cię zrozumiałem to planujesz fizycznie pojawić się w salonie; czy będziesz miał ograniczony czas na przymiarkę ? Dlaczego chciałbyś przymierzać garnitur na wzrost 176 cm skoro masz wrostu 180 cm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 25 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2014 Raczej 182 i super slim, ale przymierzenie powiedzmy czterech zamiast dwóch garniturów zajęłoby Ci niewiele więcej czasu niż napisanie posta i przeczytanie odpowiedzi. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek1989 Napisano 25 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2014 Jeżeli dobrze Cię zrozumiałem to planujesz fizycznie pojawić się w salonie; czy będziesz miał ograniczony czas na przymiarkę ? Dlaczego chciałbyś przymierzać garnitur na wzrost 176 cm skoro masz wrostu 180 cm ? Będę miał czas na przymiarkę. A co jeśli garnitur na 182cm będzie na przykład za długi w ramionach. Pytam czysto teoretycznie oby tak nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek1989 Napisano 25 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2014 Raczej 182 i super slim, ale przymierzenie powiedzmy czterech zamiast dwóch garniturów zajęłoby Ci niewiele więcej czasu niż napisanie posta i przeczytanie odpowiedzi. To prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 25 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2014 Będę miał czas na przymiarkę. A co jeśli garnitur na 182cm będzie na przykład za długi w ramionach. Pytam czysto teoretycznie oby tak nie było Jeżeli rozmawiamy o rękawach to te można skrócić, natomiast za krótkiej marynarki już się nie da wydłużyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi