Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Gość Nereusz

Rekomendowane odpowiedzi

Piotrsz, rozumiem, że jesteś nowym użytkownikiem i zasoby forum mogą Cię przerażać. Jednak Twoje pytanie nie jest unikalne i było zadawane co najmniej X razy. Poświęć godzinę/dwie na lekturę forum i z pewnością znajdziesz odpowiedź na 99% swoich pytań :) Jeżeli wolisz informacje w formie bloga to www.mrvintage.pl www.szarmant.pl www.macaronitomato.pl wszystkie prowadzone przez aktywnych użytkowników forum. 

ps

ze swojej strony wtrącę, że nie warto patrzeć tylko na marki, ale raczej na poszczególne produkty w sklepach i dolicz ok 150 zł na przeróbkę kupionego garnitury u krawca.

w Bytomiu juz nabyłem taką:

http://bytom.com.pl/garnitury,garnitur-gombrowicz-66-k-787-5554-p

leży idealnie ale materiał bo dłuższym zastanowieniu nie jest idealny, jest zbyt sztywna. 

Są jeszcze jakieś miejsca?

Nie czuję się fachowcem, ale odpowiedzieć mogę.

Kupowałem niedawno pierwszy garnitur. Wybrałem się do dużej galerii handlowej i do paru sklepów w centrum miasta. Odwiedziłem około 14 sklepów. 8-9 wcale nie miało na mnie rozmiaru, ale w każdym pozostałym przymierzyłem co najmniej 1 garnitur. Spodobała mi się oferta Lancerto i Bytomia. Bytom wybrałem ze względu na rozsądniejszą cenę. Jestem licealistą. Nie wydam 1300 zł na garnitur. Polecam poczytać blogi ww. panów. Szczególnie ten - http://macaronitomato.blogspot.com/2011/07/kupujemy-garnitur-z-wieszaka.html

@edit

Czy do białego longsleev'u (http://www.brand-catcher.com/en/urban-classics-basic-tee-l-s-white/)

mogę chodzić w brongsach? 

Czy marynarka o składzie 95% wełny i 5% poliestru i podszewce 50% wiskozy i 50% acetatu to automatyczne "nie kupować", czy te 5% poliestru będzie do przeżycia?

Wg mnie tak. Purystom podpowiem, że niedawno w tikejmaksie pojawiło się sporo marynarek (różne modele) cenionej firmy Corneliani z dużym (rzędu 30%) dodatkiem plastiku, jeśli dobrze pamiętam, właśnie poliestru. Sam się zdziwiłem.

Łatwiej wymienić spodnie niż buty. Możesz rezygnując z dżinsów stworzyć "strefę przejściową" ze spodni w czarno-brązową kratkę lub pepitkę - z tweedu na przykład. Wtedy będzie OK.

Poeksperymentuj także z odważnym połączeniem ze spodniami w odcieniach pomiędzy pomarańczowym a ciemnobeżowym. (Jeśli dobrze pamietam kiedyś taką stylizację pokazywał MrVintage na swoim blogu)

Pozdr.

wojvv

Edytowane przez wojvv