Koval Napisano 20 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2013 Capo, daruj sobie. Miłego dnia. EOT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
De Lasalle Napisano 20 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2013 Wypychanie za dużym prawidłem buta, który dopasował się już do stopy nie jest najlepszym pomysłem. Lepszym jest użycie go do rozbicia buta zbyt ciasnego, może oszczędzić cierpień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 20 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2013 Mówimy o DELIKATNIE za dużym prawidle, co dla mnie oznacza minimalnie większe naprężenie sprężyn. Dla mnie jest to lepsza sytuacja, niż gdyby sprężyny po włożeniu do buta pozostawały luźniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tangoup Napisano 20 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2013 Będzie może ktoś w najbliższym czasie robił zamówienie z TM Lewin, do którego mógł bym się dołączyć? Chciał bym zamówić jedną koszulę na sprawdzenie rozmiaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wegosz Napisano 20 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2013 Dziękuję za odpowiedzi i idąc za ciosem - czy któryś z Panów orientuje się może, czy jest jakaś różnica pomiędzy butami Cheaney dostępnymi w ich oficjalnym sklepie i tymi na stronie Herringa? Już pierwszy model(Lime in black calf), który oglądałem na stronie Cheaney miał - przynajmniej na zdjęciach - inną skórę na podeszwie oraz dodatkową aplikację z logo firmy. Obie pary butów różni też cena. Pozdrawiam serdecznie, W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackback Napisano 21 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2013 tak jak w temacie jaka jest roznica pomiedzy butami firmy Camel a Camel Active , byłem w sklepie Camel Active ale niestety kierowniczka sklepu nie wiedziała. Czy to jest ta sama firma tylko z odnowionym logo na camel active czy dwie rozne firmy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 21 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2013 Marka Camel już nie istnieje. Kilkanaście lat temu nastąpił rebranding na Camel Active, bo logo Camel było kojarzone z papierosami. Można zatem powiedzieć, że to te same produkty, ale z innym logo. Jednak nie do końca - jakość obecnych produktów jest dużo niższa niż produktów sprzed kilkunastu lat. Ale dotyczy to nie tylko tej marki. Jeśli trafisz teraz na nowe produkty marki Camel (a widywałem takie w Turcji), to jest to podróbka/replika. O marce Camel Active pisałem tutaj: http://mrvintage.pl/2013/12/13-marek-niemiec-ktore-powinienes-znac.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borys Napisano 21 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2013 Witam,czy istniej możliwość "otworzenia" butonierki w marynarce Vistuli? W marynarce obecnie jest tylko atrapa butonierki (obszyty jest jedynie jej zarys). Boję się, że jeżeli natnę ten środek to po jakimś czasie użytkowania butonierki (goździk bądź inny kwiatek) zacznie się pruć klapa z powodu za słabego zabezpieczenia/obszycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 21 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2013 Krawiec odpruje atrapę i zrobi nową butonierkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borys Napisano 21 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2013 Da radę zrobić to zakład szyjący niezbyt dobre garnitury czy muszę poszukać jakiegoś lepszego krawca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 21 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2013 Imo to zależy od tego, czy chcesz mieć funkcjonalną butonierkę z "maszyny" czy obszytą ręcznie, z samym odpruciem pewnie poradziłbyś sobie sam, "wystarczy" zacząć prucie z odpowiedniej strony.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 21 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2013 Da radę, ale często zakład szyjące niezbyt dobre garnitury robi koszmarne obszycia butonierki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borys Napisano 21 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2013 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woj Napisano 22 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2013 cześć, czy da się taliować kurtki na codzień takie jak Husky(np barbour), parki itp? Czy próbował ktoś i czy efekty były zadowalające? NIe chciałbym się uciekać do Zary(robią ładne kurtki ale z jakością w kratkę). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol G. Napisano 22 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2013 Zainteresowały mnie spodnie z moleskinu, np. takie: http://www.ctshirts.co.uk/Navy-moleskin-classic-fit-5-pocket-trousers?q=frgob|Moleskine|hg001nav||||||||||||| Pytanie - jak z z komfortem termicznym? Dobrze mi się wydaje, że mieszczą się w przedziale między chino a flanelowymi? Czyt. czy są dużo cieplejsze niż chino i dżinsy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 22 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2013 Nie ma cieplejszej tkaniny niż moleskin chyba, porównywalny do grubego sztruksu, ale te tkaniny bardzo słabo oddychają w pomieszczeniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepenix Napisano 22 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2013 Tydzień temu zakupiłem spodnie z moleskinu z SS. Jak dla mnie rewelacja w temp. 0-8 stopni. Jak coś nie pociłem się ani nic z tego rodzaju, więc zastanawiam się nad tą słabą oddychalnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepenix Napisano 22 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2013 Wiecie kiedy jest zimowa wyprzedaż w Berg&Berg? Na początku stycznia czy później? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek4 Napisano 22 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2013 Zazwyczaj zaczynaja 3 stycznia... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MH_fan Napisano 25 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2013 Co prawda o butach, ale na osobny temat za błache, a w dziale buty nie ma tematu krótkich pytań - czy może mi ktoś w paru zdaniach opisać czym charakteryzują się buty które są robione jako Custom Grade ? (nie mówie o żadnej konkretnej marce). Nie mogę znaleźć żadnych konkretów w internecie, poza parom wzmiankami że są to najwyższe serie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 26 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2013 W sumie sam sobie odpowiedzialeś "... że są to najwyższe serie" Różnice w stosunku do niższych lini mogą być w jakości wykonania, np. podeszwa może być wykonana z lepszego kruponu, a szew łączący z weltem może być w zamkniętym kanale. Jakość skóry cholewkowej może być lepsza ale czy zawsze tak jest to osobny temat.... Sam oceniasz jaki jest dla ciebie stosunek ceny do jakości jaką chciałbyś mieć. Fakt, że buty są z najwyższej lini danego producenta nie musi oznaczać, że są od razu mistrzostwem świata. Przykładowo Loake 1880 pewnie nie będą tak dobre jak Crockett&Jones z lini handgrade itd.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 26 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2013 Ja uważam, że nie ma co za bardzo się ekscytować takim czy innym nazewnictwem, bo to jest kwestia względna (w sensie firmy i oferowanej jakości). Na przykład linia Custom Grade firmy Church to niby najwyższa linia, ale jest ona mocno zróżnicowana; poza butami za 390 funtów (RRP) na zamówienie Church robi (albo niedawno robił) znacznie droższe buty z tzw. Royal Collection (kopyto 002 i nieco inaczej wykończona podeszwa). Z kolei linia CG ta jest mniej więcej na poziomie C&J Bench Grade, a wyraźnie poniżej C&J Hand Grade. Jeśli interesuje Cię konkretna linia danej firmy, to szukaj opinii na naszym forum lub na styleforum. @Breslauer Loake 1880 nie ma co porównywać do C&J Bench Grade, a Hand Grade to zupełnie inna bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 26 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2013 Mosze, zgadzam się w zupełności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_P Napisano 27 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2013 Witam, byłem dziś w salonie Lancerto, kupiłem granatowy garnitur i buty. Czekam jeszcze na koszulę z łamanym kołnierzykiem. Coś takiego KLIK Pytanie: Jaką dobrać do tego muchę i poszetkę (w miarę tanio)? Dodam, że jest to impreza studniówkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 27 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2013 Koszuli nie odbieraj kup sobie z wykładanym kołnierzem, zastąp muchę ciekawym krawatem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi