Ravic Napisano 8 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2013 Nie rozumiem twojego pytania. Pytasz gdzie się rozejrzeć i jednocześnie zastrzegasz, że ma byc na miarę. To w koncu rtw czy od krawca? I jak wyglada trójrzędowy garnitur? moze chodziło o trzyczęsciowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wyvern Napisano 8 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2013 I jak wyglada trójrzędowy garnitur? Może coś jak ta koszula: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil_D Napisano 8 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2013 Mój błąd, trzyczęściowy. Podejrzewam, że taniej wyjdzie RTW + poprawki? Mam dość niestandardowe gabaryty, dlatego zwykle spodnie są na mnie za duże w pasie a za małe w udach bądź odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubao Napisano 8 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2013 Jaki masz budżet? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil_D Napisano 8 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2013 Hm, relatywnie niską, rzędu pięciuset złotych, ale jestem w stanie dozbierać, jeśli będzie warto. Chcę dodać, że czeka mnie także kupno butów, więc pewnie ok. trzysta złotych dodatkowo na buty będę musiał przeznaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 8 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2013 Rozumiem że chciałbyś w budżecie 500 zł zmieścić trzyczęściowy garnitur na miarę i koszulę (mtm czy może być gotowa konfekcja?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 8 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2013 Zwrócę Szanownym Kolegom Fachowcom uwagę, iż pojęcie trzyrzędowego garnituru istnieje i funkcjonuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil_D Napisano 8 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2013 O ile jest to wykonalne. Może być i dwuczęściowy.Na miarę bądź gotowy, byleby do poprawek, bo na swoje wymiary raczej idealnie dopasowanego nie znajdę, mam rozbudowane uda i wąski pas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 8 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2013 Muszę kolegę zmartwić - nie jest to wykonalne. Przy okazji przecen w polskich sieciówkach - Vistula czy Bytom może udać się upolować garnitur za nawet 400 zł (a może i nieco mniej), jednak na miarę to on nie będzie. Do tego trzeba doliczyć ładnych parę złotych na przeróbki. Nie da się znaleźć nowego, sportowego samochodu w cenie do 3 tyś zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil_D Napisano 8 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2013 Rozumiem aluzję, co najwyżej Opla Calibrę po polerce lakieru, ale to nadal Calibra... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 8 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2013 Przed świętami Vistula ma znaczne wyprzedaże, wydaje mi się to najlepszym rozwiązaniem w Twoim wypadku. O kolorach i krojach możesz poczytać na tym forum lub na blogach tematycznych. Jeśli uda Ci się znaleźć w miarę dobry garnitur dolicz te 100zł na przeróbki i dopasowanie u krawca. Możesz zdradzić z jakiego miasta jesteś, może będziemy w stanie coś doradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 8 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2013 Znacie rzemieślnika w Warszawie, który podjąłby się przeszycia futrzanej czapki z wymianą podszewki? Pan Zaręba niestety odmówił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 8 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2013 Koszykowa 1 - jest zakład rzemieślniczy "kuśnierski" - niegdyś naprawiałem tam kołnierz od damskiego płaszcza. Punkt czynny od 12.00. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matrix Napisano 8 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2013 Szukam paska z mosiężną klamrą w kształcie podkowy. W książce Gentleman moda ponadczasowa Benrhard Roetzel opisywał takie paski. Czy ktoś wie gdzie można je kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrotas Napisano 8 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2013 Panowie, krótkie pytanie, wydłużać spodnie o 0,5-1cm, czy zostawić tak jak są? Szerokość nogawki 19,5 cm. Osobiście czuję, że tych kilka dodatkowych milimetrów by nie zaszkodziło i spodnie by nie łamały się na bucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 8 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2013 Tył wydłużyć o 1 cm, przód zostawić bez zmian, czyli skrócenie po skosie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yglo Napisano 8 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2013 Znacie rzemieślnika w Warszawie, który podjąłby się przeszycia futrzanej czapki z wymianą podszewki? Pan Zaręba niestety odmówił. Znam bardzo dobrze - moja osobista rodzicielka. Kiedyś prowadziłóa zakład kuśnierski, obecnie wolna emerytka chałturząca troszkę w domu. Można się dogadać . Ewentualnie zapraszam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrotas Napisano 8 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2013 Tył wydłużyć o 1 cm, przód zostawić bez zmian, czyli skrócenie po skosie. Dziekuje za szybką odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacDermot Napisano 9 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2013 Mam problem z dobraniem koloru kremu. Pomożecie? Oto obuw: https://www.dropbox.com/s/96rok1svrpu6i2t/DSC_0450.jpg https://www.dropbox.com/s/c7wsdih55epmh77/DSC_0452.jpg (w rzeczywistości kolor jest odrobinę cieplejszy) Oto proponowane kolory: http://multirenowacja.pl/media/products/TBT31XXX0050/images/thumbnail/big_1246054733122.jpg?lm=1373364306 http://multirenowacja.pl/media/products/TBT31XXX0050/images/thumbnail/big_1246054517039.jpg?lm=1373364094 http://multirenowacja.pl/media/products/TBT31XXX0050/images/thumbnail/big_1246054310006.jpg?lm=1373365430 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 9 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2013 Pierwszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacDermot Napisano 9 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2013 Nie będzie zbyt ciepły bądź "pełny"? Boję się sytuacji, że w razie zdrapań skóry krem nie pokryje właściwie jaśniejszego kawałka. Ideałem byłoby połączenie "czekolady" i "ciemnego brązu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 9 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2013 Ja jadę na bezbarwnym tak długo, jak się da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacDermot Napisano 9 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2013 Jeśli już strofujesz mnie (przyczepiając się o zupełnie nieistotną rzecz), to może będziesz też edytować posty zamiast strzelać duble? Chciałem rozwinąć wątek bo wg. mnie odpowiedź jednego użytkownika składająca się z jednego słowa nie jest wystarczająca. Myślę, że przeczytanie paru odpowiedzi więcej nieco bardziej rozjaśni temat. Wiem, że wątek nazywa się "krótkie pytania - krótkie odpowiedzi" ale jeśli odpowiedź nie jest zadowalająca to nie uważam by chęć rozwinięcia wątku była czymś nagannym. Koniec OT. Kolor sobie znalazłem i zamówiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tieandi Napisano 9 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2013 Który salon Bytomia w Warszawie polecacie w kwestii przeróbek garnituru? Chodzi mi o fachowe doradztwo i podejście do klienta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 9 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2013 wg. mnie odpowiedź (...) składająca się z jednego słowa nie jest wystarczająca. Rozumiem, że poczułeś się urażony? Jak następnym razem mam udzielić odpowiedzi na Twoje pytanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi