Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,  Panowie dopiero powoli  zaczynam się ,,przyzwoicie'' ubierać, Dlatego proszę nie wyżywajcie się na mnie ,,swiezaku'' : )

Moje pytanie,  czy pod sweterek z okrągłym kołnierzykiem, czy tez v-neck  taka biała koszula http://popkorn.pl/images/items/o/popkorn.pl_moda_biala-koszula-i-krawat_175238.jpg będzie ,,wporządku''  czy to będzie modowe faux pas ? Czy pod takie swetry wchodzą w gre tylko takie koszule z jak ja to nazywam miękkim kołnierzykiem. 

Opublikowano

Z moich skromnych doświadczeń - w przypadku braku krawata, pod sweter najlepiej sprawdzają się koszule z kołnierzykiem button-down/button - under. Zwykły kołnierzyk się prędzej czy później rozłazi, albo częściowo chowa pod sweter, co wygląda trochę mało estetycznie. 

Opublikowano

Moje pytanie jest:

a. głupie

b. nieinteresujące

c. Norweżki nie są popularne

d. jestem niecierpliwy

Czy "norweżki" ze względu na specyficzne szycie są wyżej, czy też niżej w hierarchii formalności niż innego rodzaju derby?

Opublikowano

Witam

Jaki rozmiar butów w Bexley odpowiada 29,5cm? Na ich stronie są wszystkie rodzaje rozmiarówek oprócz skali w centymetrach. Z góry dzięki za odpowiedz

Jest skala w centymetrach- jest nią rozmiarówka japońska.

Opublikowano

Dopiero zaczynam oswajać się z szelkami a spodnie to nie są biodrówki ;) było już coś takiego tylko nie pamiętam nazwy do przytrzymywania koszuli żeby szybko nie wychodziła :)

Opublikowano

Czyli nie potrzebuje żadnych pasów czy podobnych rzeczy do przytrzymywania koszuli jak będzie taliowana? Tamta niestety nie była stąd pewnie taki problem.

A i gdzie mógłbym kupić ciekawe szelki? Byłbym wdzięczny za rady :)

Opublikowano

Super. Dziękuję :)

Tak, dopiero zaczynam. Trochę schudłem i spodnie zrobiły się za luźne więc założyłem szelki i spodobało mi sie ;) ot taki przypadek.

Koloru szelek nie muszę dopasowywać do butów, paska czy innej garderoby?