roland Napisano 4 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2013 front body length opatrzone jest * (na np podstronie koszul), wytłumaczoną na dole "Please note that these are actual product measurements." - co oznacza że front body lenght to długość koszuli z przodu overarm from shoulder znaczy dla mnie tyle co miara długości od barku, najprawdopodobniej chodzi tutaj o miejsce wszycia rękawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teddy Napisano 4 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2013 No właśnie. Tylko jak zmierzyć ten sweter, żeby jego przednia część okazała się dłuższa od rękawów? Tutaj mi coś mocno nie pasowało.I co jest mniejszym złem - napięcie na klacie, czy za długie rękawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 4 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2013 napięcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 4 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2013 napięcie o ile napięcie nie spowoduje, że będziesz napięty jak parówka, przez co sweter rozejdzie się na listwie guzikowej - ja bym obstawiał dłuższe rękawy (zawsze można mankiet złożyć "na dwa") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisciofcb Napisano 4 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2013 Panowie, czy rękawiczki firmy Borjesson, model identyczny jak na stronie http://www.borjesson.nu/en/normanton-p-23.html to dobry wybór zimowych rękawiczek ? Cena 79 zł w TK Maxx (z 224 rzekomo), w podobnym budżecie znajdę coś ciekawszego, czy powyższe stosunkiem cena/jakość powinny się sprawdzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 4 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2013 Mam pytanie o krawaty w wersji long. Ja do niskich nie należę (190 cm), a krawata w wersji long sposobem na cztery nie zawiążę, bo wtedy cieńsza końcówka jest dłuższa niż grubsza. W takim razie po co producenci je szyją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 4 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2013 Być może dla osób jeszcze wyższych (istnieją takie), które wolą węzły grubsze np Windsor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 4 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2013 Długi krawat skrócisz łatwo, ale krótkiego nie "podłużnisz" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 4 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2013 Długi krawat skrócisz łatwo, ale krótkiego nie "podłużnisz" A cienkiego nie pogrubasisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rekol Napisano 5 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2013 Witam Panowie. Mam pytanie co do krawata przedstawionego na poniższym zdjęciu - jak się nazywa to białe "coś" i gdzie można dostać tego typu opcję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 5 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2013 zęby, koszula, poszetka...? spinka do krawata wygląda na srebrną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 5 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2013 Prawdopodobnie jest to spinka do krawata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 5 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2013 To spinka do krawata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.mateusz Napisano 5 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2013 Nazywa się to spinką do krawata. Jest uznawana za element biżuterii, więc powinieneś ją dostać np. sklepach z takąż, lub sklepach z eleganckimi akcesoriami dla mężczyzn. Albo na ebayu pod hasłem "tie bar". Koszt od 2 do pewnie grubo ponad 20000 dolarów, w zależności od materiału i producenta. Występują w różnych kształtach, rozmiarach i kolorach, ale wydaje mi się, że prosta srebrna lub złota będą najodpowiedniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał W. Napisano 5 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2013 Gdzie można zdobyć przypinkę "but (w butonierce)", nawiązującą do logo forum? Czy jest to ekzkluziw ajtim, czy można ją normalnie nabyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 5 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Grudzień 2013 Rare item. +10% do obrony przed magia chaosu +25% do charyzmy Znaczek srebrny do tego zadaje dodatkowe obrażenia +3 wampirom i nieumarłym. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 6 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2013 Spadłem z krzesła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 6 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2013 Panowie, jakiś adres w Warszawie, gdzie mogę dokonać naprawy w teczce polegającej na wymianie zapięcia? Najlepiej Centrum/Wola. Mam blisko do pracowni Donata Trepki, ale na stronie nie informuje, żeby dokonywał napraw, tylko mowa jest o produkcji i szkoleniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 6 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2013 http://www.kaletnik.brygada.pl - Powiśle naprawiałem tam kiedyś torebką swojej kobiety - tanio, w miarę szybko i kompetentnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 6 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2013 Panowie, jakiś adres w Warszawie, gdzie mogę dokonać naprawy w teczce polegającej na wymianie zapięcia? Najlepiej Centrum/Wola. Mam blisko do pracowni Donata Trepki, ale na stronie nie informuje, żeby dokonywał napraw, tylko mowa jest o produkcji i szkoleniach.Naprawia, jak najbardziej, zadzwoń i potwierdź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 6 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2013 Dzięki Panowie za informacje, musze sprawę szybko załatwić, bo przez awarię jestem bez brązowej teczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jay Napisano 6 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2013 Nosicie bawełniane poszetki w brustaszy? Jak je wówczas składacie/układacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał W. Napisano 6 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2013 Nosicie bawełniane poszetki w brustaszy? Jak je wówczas składacie/układacie? Owszem, ja noszę. Składam najczęściej w TV Fold, albo wkładam niedbale. To zależy od grubości, koloru i humoru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 6 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2013 Albo w rulonik (zwijam w gruby rulon i tak wpycham) albo, częściej, "kantami w górę" (czyli łapię za środek i ten wędruje do środka, a wystają "rożki"); nie pamiętam, jak to się fachowo nazywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil_D Napisano 8 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2013 Panowie, gdzie warto rozejrzeć się za garniturem na studniówkę i maturę zarazem? Stosunkowo budżetowy, koniecznie na miarę bądź do poprawek krawieckich. Najlepiej trójrzędowy i do tego koszula. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi