Velahrn Napisano 3 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2013 Witam, Odważyłem się na mój pierwszy post po 3 tygodniach przeglądania forum. Mam nadzieję, że nie będę krytykowany za ignorancję. W myśl zasady, " nie ma głupich pytań" Czy można skrócić rękaw marynarki o jakieś 2 centymetry ? Zaburzy to konstrukcję marynarki ? Dziękuję i pozdrawiam Simao Bez problemu. Uważaj tylko na guziki - jeśli dziurki są przecięte, albo materiał inny niż wełna, to możesz nie móc ich "przesunąć". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 3 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2013 Mateusz, zostaw prosze te czesc mojego posta, ktora odnosila sie do marynarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
metius Napisano 3 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2013 Cytat ze strony bytom.com.pl "(...)Wykwintny styl garnituru akcentuje zastosowanie w marynarce jednego z najlepszych na świecie sztywników wykonany z włosia końskiego. Dodatek ten dzięki swym wyjątkowym właściwościom doskonale wypełnia i formuje elementy marynarki zapewniając optymalną elastyczność." (http://bytom.com.pl/garnitury,garnitur-bc1-01-54a-26-k-801-5490-p). Czy to oznacza, że Bytom szyje na tzw. płótnie? Broń Boże nie mam tu na myśli poziomu bespoke ale, powiedzmy czegoś na kształt Suitsupply czy "starego" Lantier'a. W salonie niestety Pani nie potrafiła odpowiedzieć na to pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ravic Napisano 3 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2013 Czy da sie przerobić spodnie flat front na spodnie z zaszewkami/zakładami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz0194 Napisano 4 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2013 Czy na stronie bexleya mozna zrobić zakupy nie posiadając karty kredytowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 4 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2013 Mozna sprobowac, jezeli spodnie sa na Ciebie wyraznie za szerokie - jest nadmiar materialu, z ktorego mozna zrobic zaszewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ravic Napisano 4 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2013 Ok, tak myslalem. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekB Napisano 4 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2013 Witam! Rozważam zakup poniższej marynarki: http://eu.suitsupply.com/jackets/jacket-navy-plain-havana-c540/C540,en,pd.html?start=22&cgid=Jackets&pmin=1&prefn1=collection&prefv1=Spring%2fSummer Pomijając kwestię długości odnoszę wrażenie (być może subiektywne), że górny guzik jest zlokalizowany podejrzanie wysoko, widać to szczególnie na filmiku. Prosiłbym o waszą opinię. Zbyt wiele jest zmiennych żeby to jednoznacznie określić. Na swoim przypadku (r50) mogę jedynie powiedzieć że wysokość guzika jak i długość jest w normie i porównywalnie ze sportowymi marynarkami innych, dobrych RTW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 4 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2013 Czy na stronie bexleya mozna zrobić zakupy nie posiadając karty kredytowej? Nie można, właśnie składam zamówienie, więc jeśli masz jakieś potrzeby, pisz śmiało to dorzucę do koszyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 4 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2013 Panowie, czy ktokolwiek dysponuję rozmiarówką spodni Bytom? Na ich stronie nie mogę tego znaleźć. Byłem dziś w sklepie, ale okazuje się, że na miejscu jest dosłownie siedem par spodni, a wśród nich nie ma ani spodni których szukam, ani takiego rozmiaru... Interesuje mnie szczególnie szerokość nogawki na dole oraz szerokość w udzie. Rozmiary to 188/92 i 188/96 Póki co wysłałem pytanie przez formularz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombar Napisano 4 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2013 Czy na stronie bexleya mozna zrobić zakupy nie posiadając karty kredytowej? tak, zapłata przelewem na podanie konto. Zawsze tak robiłem ale po ostatnich podwyżkach cen warto, moim rozważyć inne firmy, tym bardziej ze okres przecen upłynął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 4 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2013 A to przepraszam, nie wiedziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mojmir Napisano 4 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2013 Forumowa "szukajka" nie pomaga. Czy ktoś mógłby podzielić się opinią odnośnie odzieży marki Pier One ? W sieci można znaleźć w całkiem przyzwoitych cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 4 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2013 Czy mamy kogoś z Brukseli? Potrzebuje informacje o jakiejś polskiej restauracji w Brukseli. Obiecalem komuś, ze sie dowiem i podam adres. Czy sa tam takie w ogóle? Nie wiem czy jeszcze aktualne, ale koleżanka odpisała: "w Brukseli są raczej polskie lunchownie, catering i bary. sama chadzam czasami do „Lunch And More” przy Rue du Marteau 36 - miejsce w poblizu budynkow KE, trochę na tylach; jest sympatycznie, przytulnie i smacznie. Bardzo miła obsługa. Wybór nie za duży, bo nie robią wszystkiego na miejscu. Byłam tam co najmniej 5 razy i nigdy się nie zawiodłam. Na pewno są otwarci w dni robocze, nie wiem jak w weekendy. A miejsce chyba najbardziej znane to Fleur d'Europe czy tez Kwiat Europy, sama nie byłam, choć nawet moi rodzice mnie tam wysyłają, bo właścicielka pochodzi z moich stron. Spotkałam dwie-trzy osoby, w tym z Parlamentu, które tam chadzają - może się już nie zachwycają, bo im spowszedniało polskie jedzenie, ale nadal tam chodzą a oto krotki opis z jakiejś stronki: "Kiedy dziewięć lat temu pani Barbara Kowalik zakładała w Brukseli restaurację Fleur d’Europe (Kwiat Europy), nie miała pojęcia, że tworzy jeden z najważniejszych polskich klubów politycznych. Początkowo zresztą interes nie szedł, ale kiedy pojawili się pierwsi polscy europosłowie, wszystko się zmieniło. Nic dziwnego: lokal znajduje się nieopodal pl. Luksemburskiego, dwie minuty drogi od Parlamentu Europejskiego. Dziś według obliczeń właścicielki przychodzi tu regularnie ok. 40 z 50 polskich eurodeputowanych. Na to kultowe miejsce mówią po prostu U Pani Basi..." Obiecała, że jak o czymś się dowie, da znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolezozole Napisano 4 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2013 Wąski wielkie dzięki. Myślałem, ze juz sobie odpusciles. Znalazłem pare miejsc poprzez jakiś polski Blog/portal, ale rekomendacje z pierwszej ręki sa bardziej wiarygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 4 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2013 Wąski wielkie dzięki. Myślałem, ze juz sobie odpusciles. Znalazłem pare miejsc poprzez jakiś polski Blog/portal, ale rekomendacje z pierwszej ręki sa bardziej wiarygodne. Jeżeli to TA słynna "p. Basia" to ten lokal to raczej bar a nie restauracja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 5 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2013 Nie wiem, byłem w Brukseli raz w życiu i nie szukałem polskich restauracji. A koleżankę pytałem o restauracje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Student Napisano 6 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2013 Koszmarek czy nie? Ta obwódka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 7 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2013 Koszmarek, chyba że ktoś lubi nosić dywan pod szyją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Z. Napisano 7 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2013 Witam szanownych kolegów!W Tk-maxxie znalazłem niebrzydkie broguesy, jednak nazwa producenta nic mi nie mówi, zasoby internetu niewiele więcej. Czy ktoś z Was miał do czynienia z marką "BOEMOS" ?Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Secondhand Dandy Napisano 7 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2013 Witam szanownych kolegów! W Tk-maxxie znalazłem niebrzydkie broguesy, jednak nazwa producenta nic mi nie mówi, zasoby internetu niewiele więcej. Czy ktoś z Was miał do czynienia z marką "BOEMOS" ? Z góry dziękuję za pomoc. Z marką się nie spotkałem, ale poglądowe zdjęcie, informacja o materiałach, z których zostały one wykonane oraz ich cena pozwolą stwierdzić, czy warto w nie zainwestować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek2011 Napisano 7 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2013 Witam szanownych kolegów! W Tk-maxxie znalazłem niebrzydkie broguesy, jednak nazwa producenta nic mi nie mówi, zasoby internetu niewiele więcej. Czy ktoś z Was miał do czynienia z marką "BOEMOS" ? Z góry dziękuję za pomoc. Jak tak patrzę na stronę tejże firmy to lekkie modele casualowe wyglądają nawet i przyjemnie, natomiast brougesy mają trudniejszą urodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 7 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2013 Polecam użyć forumowej wyszukiwarki. Mamy na forum jedno zdjęcie butów tej firmy, figuruje ona także na liście marek włoskich skompilowanej przez Immune - co prawda bez komentarzy, ale to już coś. Z drugiej strony, w TKMaxx często można znaleźć nieudane modele zacnych firm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 7 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2013 Czy poduszki na ramionach w marynarce uznaje się za elementy korygujące sylwetkę, czy jest to po prostu integralna część marynarki? Nie wiem czy zaplanować ich eksterminację, czy zostawić Marynarka leży bardzo dobrze, poduszki te są raczej cienkie - poniżej 5mm grubości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 7 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2013 Zależy od tego jak marynarka jest szyta. To wróżenie z fusów. Musi ocenić to dobry krawiec, a i moim zdaniem on nie będzie miał pewności co do efektu końcowego. Za to ja Ci odradzam takie "zabawy" jeśli to marynarka z cieniutkiej wełny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi