Nicco Napisano 20 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2013 Pokaż jeszcze fotografię szarych butów. Buty mam kupione w Badurze. Dokładnie ten model. http://badura.pl/buty-meskie,polbuty-wizytowe,1447,373-278 Byłem już zdecydowany na brązowe, ale nie było rozmiaru interesującego mnie modelu i stwierdziłem, że kupię te, a kupno brązowych odłożę w czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 20 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2013 Buty niestety do wymiany. W Polsce ciężko kupić sensowne buty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 20 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2013 Sensowne do kilkuset zł ciężko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej k. Napisano 20 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2013 bawełna organiczna - co to takiego ?? znów jakiś myk producentów ??? gustuje w tym np.H&M - np. ich podkoszulki mają skład 50 % bawełna , 50 % bawełna organiczna ... jak to się ma do 100% bawełny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 20 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2013 myk, ale nieszkodliwy http://www.ota.com/organic/mt/organic_cotton.html http://about.hm.com/AboutSection/en/About/Sustainability/Commitments/Use-Resources-Responsibly/Raw-Materials/Cotton.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej k. Napisano 20 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2013 a jakie są odczucia ewentualnych użytkowników tego czegoś ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 20 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2013 IMO nie różni się specjalnie od zwykłej bawełny. Mam parę rzeczy z organiczną bawełną w różnych proporcjach, jakość dobra, ale nie wiem czy to wyłącznie dzięki temu składnikowi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 20 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Czerwiec 2013 Czy da się zmatowić skórę? przyszła do mnie torba z Debenhams, ale niestety jest troszkę błyszcząca, co nie do końca mi odpowiada. Czy da się tak zrobić żeby mniej to było widoczne? ubiegając pytania, przyszła z małą wadą, co skutkowało bardzo dużym upustem, więc nie mogę jej już oddać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelR Napisano 22 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2013 Co robić z krawatem jak zakładam szelki. Kiedy zakładam szelki, włozenie go w spodnie, wydaje się najlepszym sposobem. Zawsze jednak się czuję nieswojo, kiedy muszę rozpiąć marynarkę, dlatego jeśli wiem że będę musiał ją rozpiąć zwykle rezygnuję z szelek na rzecz paska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 22 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2013 Co robić z krawatem jak zakładam szelki. Kiedy zakładam szelki, włozenie go w spodnie, wydaje się najlepszym sposobem. Zawsze jednak się czuję nieswojo, kiedy muszę rozpiąć marynarkę, dlatego jeśli wiem że będę musiał ją rozpiąć zwykle rezygnuję z szelek na rzecz paska. Przeczytałem ale widocznie bez zrozumienia tekstu ( wybacz) w czym problem , bo nie miewam takowych a nigdy nie noszę szelek bez krawata:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 22 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2013 Noszenie krawata w spodniach jest dla mnie rozwiązaniem mało eleganckim. Szczególnie jeżeli nie chodzi jedynie o cieńszą końcówkę. Oprócz zabiegu skrócenia krawata masz jeszcze do wyboru: przypięcie go szpilką, lub spinką na określonej wysokości co powinno zapewnić ubytek kilku cm (2-3), lub testowanie innych węzłów, które "skonsumują" całkowicie lub w dużej części ten nadmiar. Oczywiście najlepiej jest kupować tylko te krawaty, które odpowiadają nam swoją długością, bo do noszenia z paskiem nigdy nie będzie zbyt krótki, ale może być za długi do szelek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 22 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Czerwiec 2013 Jak jesteś z Warszawy to Ci kobiet na Solcu skrócą masowo za grosze do odpowiedniej długości krawat. I nie wiem co mają do tego szelki, bo mam i spodnie na szelki z niskim dość stanem, i na pasek z wysokim 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 24 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2013 Jaki pasek do granatowych penny loafers? Zakładam, że nie granatowy? I czy wspomniane buty będą kosher do granatowej aktówki forumowej (kolor wydaje się być bardzo podobny)? Buty tu: http://www.spartoo.pl/Fabi-REM-x113845.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 24 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2013 A dlaczego nie granatowy? Generalnie opcji sporo - choćby czerń, brąz. Granat dość łatwo się łączy (przynajmniej mi) z innymi kolorami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 24 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2013 Jaki pasek do granatowych penny loafers? Zakładam, że nie granatowy? I czy wspomniane buty będą kosher do granatowej aktówki forumowej (kolor wydaje się być bardzo podobny)? Buty tu: http://www.spartoo.pl/Fabi-REM-x113845.php Jeżeli to o te Fabi się pytałeś to nie wiem czy jest sens kupować te buty. Niestety wydaje mi się, że pokazany model nie jest produkowany w UE. W ogóle jest jakiś wysyp butów tej marki, którą ja kojarzę jedynie z linią handmade (buty, które ma bartazz). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 24 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2013 Rozumiem - tak, o te. Czyli że Made in Italy na butach nic w tym przypadku nie znaczy? Bartku, czy wzięcie tych AE zamiast Fabi to dobry pomysł? http://www.spartoo.pl/Allen-Edmonds-DORNOCH-x122621.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 24 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2013 Ciężko powiedzieć, szczerze. Ja nie jestem obiektywny jeżeli chodzi o marki typu Loake lub Allen-Edmonds. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B737 Napisano 25 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2013 Stoję przed koniecznością zakupu pierwszego garnituru typu "wół roboczy" w moim życiu. Garnitur ma służyć głównie do pracy w biurze, ale również będzie używany na wszelkie poboczne okazje. Sam mój problem w tej kwestii to połączenie dwóch czynników - mojej niewymiarowości i budżetu. Niewymiarowość jest taka, że przy trochę ponad 170 cm wzrostu jestem, hmm, nienajszczuplejszy, delikatnie rzecz ujmując (85 kg). Jestem świadom, że po zakupie czegokolwiek, co na mnie chociaż trochę się dopasuje, konieczne będą niemałe poprawki u krawca. I teraz kwestia wyboru i prośba o pomoc. Na sam garnitur chciałbym wydać do 1000 złotych plus poprawki krawieckie. Chciałbym, żeby był to granatowy garnitur. I teraz pytania: - Wśród jakich marek szukać? Kto może mieć takie niewymiarowe garnitury? - Na co przede wszystkim zwrócić uwagę przy dopasowywaniu? Wiem, ze na pewno będą za długie rękawy - o ile krawiec może je w praktyce skrócić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 25 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Czerwiec 2013 - Na co przede wszystkim zwrócić uwagę przy dopasowywaniu? Wiem, ze na pewno będą za długie rękawy - o ile krawiec może je w praktyce skrócić? Było sporo na ten temat, przejrzyj wątki o dopasowaniu. Wg mnie kluczowa jest linia ramion i prawidłowe proporcje (nie za krótka i nie za długa; jeśli masz standardową sylwetkę - ma zakrywać tyłek). A rękawy można skrócić maksymalnie o długość rękawa, o ile są imitacje guzików. Na dobrej jakości wełnie nie będzie widać sprutych i przeniesionych w nowe miejsce obszyć "dziurek". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leonid Napisano 28 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2013 Jaka jest definicja pojęcia "zestaw koordynowany"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 28 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2013 Najkrocej: marynarka inna niz spodnie. Poszukaj tematu na szarmant.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muniek Napisano 28 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2013 Panowie proszę o ocenę czy spodnie nie są za krótkie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 28 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2013 Nie sa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muniek Napisano 28 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2013 a co myślicie o takim połączeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muniek Napisano 28 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Czerwiec 2013 Proszę o kolejną ocenę długości spodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi