Khornes Napisano 24 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2013 Czy jak zlecacie taliowane koszul czy zwężanie rękawów to szwy boczne i rękawów robione są w taki sam sposób jak fabrycznie czy stosowane są inne szwy? Zastanawia mnie czy osoby zajmujące się poprawkami mają taką możliwość gdyż odebrałem jakiś czas tamu koszulę z przeróbki (taliowanie, zwężanie rękawów, zaszewki) i zwróciłem uwagę, że elementy są zszyte w inny sposób. Z góry dziękuję za odpowiedzi! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnny Napisano 24 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2013 Może to sprawa oświetlenia, ale u Rogera w Mad Men'ie garnitur moim zdaniem wyglądał naprawde dobrze. Skoro czarny płaszcz w dzień też wyląda źle to znaczy, że potrzebuje nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 24 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2013 Garnitur Rogera nie wygląda dobrze. Wygląda świetnie. Garnitur Rogera nie jest czarny. Jest szary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaq Napisano 24 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2013 Przymierzam się do zakupu pierwszych porządnych butów. Wpadły mi w oko Herring Shoes model Kelle. http://www.herringshoes.co.uk/product-i ... hoeid=3068 Zdaje sobie sprawę, że to model z najniższej półki. Cena jaka wyjdzie po doliczeniu kosztów wysyłki i przeliczeniu waluty przez paypal to 587 zł. Wydaje mi się trochę dużo. Czy znajdę coś lepszego w tej cenie? (pierwsza okazja to ślub kolegi (1 czerwca) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 24 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2013 Pomyśl do czego są ci potrzebne te buty. To skóra nabłyszczana. Mam z takiej wiedenki, które świetnie spisują się na specjalne okazje, ale noszenia ich na co dzień do pracy raczej sobie nie wyobrażam. Być może to tylko moje skrzywienie ale taki fabryczny połysk zupełnie mi nie leży. Wolę sobie to samemu stopniować polerując odpowiednio buty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaq Napisano 25 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2013 Śluby, komunie, chrzciny, pogrzeby, rozmowy kwalifikacyjne, etc Na co dzień nie pracuje w garniturze, mam 2 szt - absolutne minimum, więc buty tylko na wymienione okazje. Porównując z tymi: http://www.ctshirts.co.uk/men%27s-shoes ... |||||||||| Jakość zbliżona ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 25 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2013 Kup którekolwiek (ja bym wybrał cap toe oxford, czyli CT), przy takim użytkowaniu starczą na min. 10 lat. W jednym roku: 4 śluby to i 4 chrzciny, 10 rozmów kwalifikacyjnych (boś młody), 1 (choć mam nadzieję, że wcale) pogrzeb + 2 okazje nieprzewidziane - użyjesz ich 21 razy w roku, czyli 210 razy w ciągu 10 lat. I Herringi robione przez Loake i CT prawdopodobnie też robione przez Loake podołają temu zadaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 25 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2013 A może któreś z Bexleya: http://www.bexley.fr/Bexley/fr/r/chauss ... richelieus Skóra chyba trochę lepszej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 25 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2013 Wątek "gorzowski" usunięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bragson Napisano 25 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2013 Witajcie, potrzebuje porady. Gdzie w stolicy można dostać białą i błękitną poszetkę w rozsądnej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 25 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2013 Spróbuj u Macaroniego (Fabryczna), Sir Arthur (Bracka), albo poszetka.com. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t_yna Napisano 25 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2013 Witam, piszę z takim dość nietypowym, trochę dziwnym pytaniem, ale generalnie nie mam za bardzo pomysłu do kogo mogłabym się z nim zwrócić. Przechodząc do sedna sprawy poszukuję do swojej pracy dyplomowej fachowych informacji na temat butów, a w szczególności na temat ich rodzajów, definicji itp.w celu stworzenia słownika niemiecko-polskiego z tego zakresu .Generalnie poszukuję osoby, która dysponuje jakimiś materiałami (polskimi) w tej tematyce, posiada specjalistyczne książki, czasopisma itp. Byłabym bardzo wdzięczna za pomoc, bo decydując się na temat byłam pewna , że jest milion różnych rzeczy w internecie bądź w bibliotece na ten temat, a jak się okazuje polska baza fachowych inf na temat obuwia jest nieco uboga. Byłabym stokroć wdzięczna za jakiekolwiek wskazówki Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 25 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Marzec 2013 Może niemieckie wydanie Vassa będzie pomocne: http://www.amazon.de/Herrenschuhe-handgearbeitet-L%C3%A1szl%C3%B3-Vass/dp/3833159960/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1364251894&sr=8-1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 26 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2013 (ciach) byłam pewna , że jest milion różnych rzeczy w internecie bądź w bibliotece na ten temat, a jak się okazuje polska baza fachowych inf na temat obuwia jest nieco uboga. W internecie jest dużo rzeczy trzeba tylko wiedzieć jak zadać pytanie Osoby o których wiem ,że dysponują takową literaturą, materiałami bądź wiedzą gdzie je znaleźć, nie udzielają się ostatnio zbytnio na forum ale może kontakt przez prywatną wiadomość da rezultat (aby uzyskać tą możliwość należy popełnić 5 postów): Kolega wrzos, który był co prawda odezwał się na forum jakiś czas temu ale chyba dość regularnie zagląda: viewtopic.php?f=1&t=2&start=40 viewtopic.php?f=7&t=2857&start=15 Kolega +Immune+ viewtopic.php?f=9&t=630&start=54 oraz Szanowny Pan Adam Granville, przy czym trwają dyskusje czy aby jest to jedna osoba czy też zespół redakcyjny Jego książkę o różnych aspektach bycia dżentelmenem znajdzie Pani w szanujących się księgarniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
świerk Napisano 26 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2013 Gdzie w sieci można kupić matowe, metalowe guziki w kolorze srebra (guziki na stopce, do marynarki klubowej)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 26 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2013 Ebay Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 26 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2013 jakiś czas temu kupowałem na guziki24.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalm1969 Napisano 27 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2013 Szukam ładnych perłowoszarych lub jasnosrebrnych guzików. Polskie pasmanterie online mnie nie satysfakcjonują. Czy ktoś może coś/kogoś polecić? Materiał guzika nie jest istotny. Może być lepszy, może być plastikowy. Dzięki z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alojzy Napisano 27 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2013 Dzień dobry Znacie kogoś, kto wykona napy (lub guziki) z mosiądzu a najlepiej ze srebra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marbej Napisano 28 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2013 Witam, Znacie może jakieś krawca w Bielsku-Białej lub okolicy (Skoczów, Cieszyn) który dobrze by skrócił spodnie? Nie chcę spodni oddawać do przygodnej szwaczki -- Pozdrawiam, Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 28 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2013 Zlituj sie, skrocenie spodni to nie rocket science Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marbej Napisano 28 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2013 Zlituj sie, skrocenie spodni to nie rocket science Nie widziałeś chyba co szwaczki i pseudo krawcy potrafią zrobić, mimo iż im się się dokładnie powie o co chodzi -- Pozdrawiam, Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 28 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2013 Napisz jeszcze ze zepsuli Ci skrocenie spodni... Skrocenie spodni, jak i poszerzenie oraz zwezenie nogawek zlecalem osiedlowej 'szwaczce'. Za kazdym razem pelen sukces, to nieprawdopodne jak taka 'pseudokrawcowa' daje rade. Rozmawiam z nia uprzejmie i konkretnie przedstawiam swoje oczekiwania. Jesli cos jest niejasne, ona sie upewnia. Proponuje bys popracowal nad komunikacja i byc moze zmienil stosunek do ludzi. Bycie uprzejmym pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 28 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2013 Post usunięty w związku z odejściem od tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 28 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2013 Czy ktoś kto użytkuje pasek ze sklepu http://stylowepaski.pl/ może potwierdzić, że paski nie są klejone, tylko wykonane z jednego kawałka solidnej skóry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi