Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
43 minuty temu, Pendoro napisał:

Nam pytanie czy gdzieś w mieście stołecznym można zreperowac jeansy porobiły ni sie dziury w wiadomym miejscu ktoś coś wie?

Za małolata mama naszywała mi łaty na kolana ?

Opublikowano

Wesele. Jak to jest z marynarkę, która jest jednorzedowa zapinana ma dwa guziki. Można zapiać dwa guziki? Osobiście lepiej leży i nie rozchodzi się tak ma boki jak są zapiete dwa guziki. Może tak zostać? Przy zapietym jednym guziki marynarka leży gorzej. 

Opublikowano
25 minut temu, bac napisał:

Można zapiać dwa guziki?

Nie polecam. Podczas imprezy weselnej goście, którzy jeszcze dają radę, zdejmują marynarki, bo poliester grzeje. Logiczne, że łatwiej, będąc w stanie wskazującym, zdjąć marynarkę rozpiętą lub zapiętą na jeden guzik, niż tę zapiętą na dwa. Ci natomiast, których już zabawa zmogła, zlegają gdzie popadnie. Jeśli w takim scenariuszu mamy zapięte dwa guziki, mogą pojawić się gazy od bigosu. Zaleca się rozpinać dolny guzik, lub oba, by gastryka była OK. Zdjęcie poglądowe:

112155922_z24566046VBedzie--Wesele-2--w-rezyserii-Wojciecha-Smarzowski.jpg.bd1557c06e7a6c29b8f74bca0c8c607d.jpg

• Like 2
Opublikowano
Godzinę temu, bac napisał:

Wesele. Jak to jest z marynarkę, która jest jednorzedowa zapinana ma dwa guziki. Można zapiać dwa guziki? Osobiście lepiej leży i nie rozchodzi się tak ma boki jak są zapiete dwa guziki. Może tak zostać? Przy zapietym jednym guziki marynarka leży gorzej. 

Dolny guzik jest dekoracyjny i się go nie zapina. Tak marynarki są konstruowane. Jeśli uważasz, że Twoja marynarka wygląda lepiej z guzikiem zapiętymm, to 1. być może się mylisz 2. coś musi być nie tak z jej krojem i dopasowaniem do Twojej sylwetki.

• Like 1
  • Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Jeśli chodzi o zwężenie w pasie, to z reguły można zejść o rozmiar. Dalej robią się schody. Sporo zależy od położenia tylnych kieszeni, które się do siebie przybliżają, zaburzając proporcje.

Jest zresztą odpowiedź powyżej.

Opublikowano

Jak sobie radzicie, a może w ogóle nie macie takiego problemu, z barwieniem koszuli przez skórzane elementy szelek? Mam szelki, które zostawiają ślady przy guzikach i z tyłu, gdzie paski schodzą się w Y.

Opublikowano

Dla mnie są nawet bardziej uniwersalne. Brązowych butów nie połączysz z czarnymi (grafitowymi) elementami garderoby.

Z ciemnogranatowym burgund wygląda bardzo dobrze.

Z drugiej strony ten kolor trudniej zgrać w casualu.

Opublikowano

Mam burgundowe monki i loafersy. Wg mnie są mniej uniwersalne od brązowych. 

Dużo oczywiście zależy od kolorów i odcieni innych elementów garderoby - z niektórymi niebieskimi/granatami bugrund moim zdaniem "gryzie się".

Jako że mam burgundowe marynarki to jest to naturalny "dodatek" do tych butów. Fajnie też wypadają z szarościami.

Opublikowano

To zależy do jakich spodni o jasnym kolorze bo z niektórymi kolorami spodni bordowe buty zagrają idealnie (jasnej lub ciemnej barwy/tonacji np: biały,  zielony, jasno szary, grafit, beż, niektóre odcienie niebieskiego/błękitego/granatowego, bordowy, ciepły brąz, czarny i pewnie sporo więcej).

Do pracy buty bordowe, jak dla mnie są lekko mniej uniwersalne niż brązowe, ale naprawdę bordowy to piękny kolor na buty i w stylizacjach biurowych (z pewnymi subiektywnymi wyjątkami) naprawdę uniwersalny.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano
3 minuty temu, musa19 napisał:

@mgns, piszesz o czymś takim?

20220824_140106.jpg.0551378fdc54f56beef5971967af3055.jpg

Moim zdaniem, będą - to nie są formalne buty - za to wygodne kapcie, do których nie trzeba się schylać, żeby je założyć?

Takie coś, czyli do bardziej casualowych rzeczy też na spokojnie pasują?

20220823_202925~2.jpg

Opublikowano
16 minut temu, mosze napisał:

Wg mnie nie (kompletnie nie), polo kojarzy mi się ze stylem sportowym, zamszowe driving mocs to maks i to tylko do "eleganckiej" polówki (biała, bez logo).

Z Koszulą lnianą i chinosami chyba w porządku? Chyba najmniej formalne zestawienie do tych butów

Screenshot_20220824-165418_Photos.jpg

Opublikowano
Czy taka polówka i chinosy w kant będą pasowały do tassel loafersów ze skóry licowej? Czy jest raczej zbyt mało formalna i koszula lepiej by wyglądała?
received_807479187331301.thumb.jpeg.3d67b1ea6eb184bb6c09f7aa3f0111ac.jpeg

Jeden rabin powie tak, drugi rabin powie nie. Ja bym nosił, należę do bożnicy reformowanej;) ale zamszowe i trochę jaśniejsze byłyby jeszcze lepsze.
  • Like 1
  • Oceniam pozytywnie 1