Hargin Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2016 wczoraj widziałem rozprutego Lantiera i po włosiance ani śladu... coś na kształt płótna raczej. Inna sprawa, że stopień podklejenia (po całości góra-dół) raczej nie jest zachęcający. Cytuj
Andrzej_P Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2016 Kupiłem dziś na SH marynarkę w jodełkę. Może ktoś mi o niej coś powiedzieć? Jest napisane, że 100% kaszmir, loro piana i to "enne erre". To znaczy, że były wykorzystywane tkaniny od Loro Piana czy może po prostu jest to podróbka? Cytuj
Szydlowsky Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2016 Wykorzystane były tkaniny Loro Piana . Cytuj
VonOrlock Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2016 Może trochę głupie pytanie: do zamszowych butów nosicie zamszowe paski? Cytuj
eMZet1979 Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2016 Może trochę głupie pytanie: do zamszowych butów nosicie zamszowe paski? Ja nie Cytuj
Vaolin Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2016 Czy marynarka bez podszewki szybko sie zniszczy? Dokładnie ta: http://eu.suitsupply.com/pl/jackets/havana-niebieski-gładki/C830.html?cgid=Jackets&srule=PriceAsc Cytuj
Hargin Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2016 raczej ograniczonej żywotności upatrywałbym w użytej tkaninie, a nie samej konstrukcji Cytuj
Szydlowsky Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2016 Czy marynarka bez podszewki szybko sie zniszczy? Dokładnie ta: http://eu.suitsupply.com/pl/jackets/havana-niebieski-gładki/C830.html?cgid=Jackets&srule=PriceAsc Mówią , że szybciej niż wersja z podszewką . Cytuj
werdzo88 Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2016 Czy kolor zapięć ma znaczenie ? .Chodzi mi o to że z reguły nosze obuwie inne niż czarne ? http://sklepmiler.pl/pl/p/Szelki-Wine-LIMITOWANA-EDYCJA-/205 .Drugie pytanie czy ten wzór jest uniwersalny czy raczej trzeba go dobierać do zieleni.Noszę przeważnie szare granatowe itp spodnie i koszule . Cytuj
Vaolin Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2016 http://www.kappahl.com/pl-PL/kappahl/man/alla-herrplagg/429084/ Jakies opinie o firmie? Skład wydaje sie w porządku, a co wy sądzicie o tej marynarce? 1 Cytuj
pirat Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2016 Mogę jedynie pomoc przez analogię. Mam od nich jedynie białe podkoszulki. Są całkiem przyzwoite. Dzieciaki też coś z tego sklepu mają i jest ok. Cytuj
Hush Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2016 Moje (rozmiar 50 super slim) mają klapy o szerokości 7-7,5 cm w zależności od modelu. Nie są specjalnie szerokie (np. SS Havana rozmiar 48 ma klapy 8,5 cm, SS Copenhagen 48 ma 8 cm), ale tak jak napisał Hargin - nie ma dramatu. Mają 8,5 cm (rozmiar 188/112 slim) - dotarła wczoraj, zmierzyłem. Idealnie w połowie odległości - brzeg klapy - rękaw. Być może nawet po taliowaniu optycznie będą szersze. Pan Baś skoryguje też lekko odstające klapy (inaczej zwróciłbym ją, ale da się to zupełnie skorygować) - zajrzy więc w konstrukcję marynarki. Przekaże mi swoje spostrzeżenia, a ja napiszę tu, co by już wątpliwości nie było Cytuj
PGozdek Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2016 Szukam lnianych casualowych koszul na lato, chciałbym się zapytać czy macie do polecenia jakiś sklep który oferuje takowe w dobrej cenie? Znalazłem kilka takich koszul w tk maxx ale były kompletnie nie znanej mi firmy "common people" i miały skład pół na pół z bawełną, zastanawiam się czy to dobrze? Dodatkowo cena odstrasza, 170 zł. Cytuj
Aver Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2016 Słyszeliście może coś o firmie Jonelle? Kupiłem w second handzie burgundowy krawat z grenadyny garza grossa (niestety odrobinę wąski - tylko 7 cm) i zastanawiam się, jak tam zawędrował. W zeszłym wieku też była moda na grenadynę? Cytuj
gratek Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2016 Szukam lnianych casualowych koszul na lato, chciałbym się zapytać czy macie do polecenia jakiś sklep który oferuje takowe w dobrej cenie? Znalazłem kilka takich koszul w tk maxx ale były kompletnie nie znanej mi firmy "common people" i miały skład pół na pół z bawełną, zastanawiam się czy to dobrze? Dodatkowo cena odstrasza, 170 zł. Jakiś czas temu trafiłem na wyprzedaży za 80zł w Lambercie. Teraz chyba nic nie mają z lnu, ale myślę, że warto od czasu do czasu tam zajrzeć. Cytuj
Aron Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2016 Dobre ceny koszul lnianych kojarzę z Mango i z Massimo Dutti (tylko na wyprzedażach). Cytuj
PGozdek Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2016 No właśnie, do wyprzedaży daleko, a koszule przydałyby się już za dwa tygodnie , no nic, może coś się upoluje. Dziękuje w każdym razie! Cytuj
Aron Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2016 Jeszcze możesz poszukać w H&M, Pull&Bear, KappAhl, Peek&Cloppenburg. Tylko nie wiem, czy na lniane koszule nie jest za wcześnie i czy w ogóle znajdziesz cokolwiek teraz . Cytuj
Hargin Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2016 Indyjski ThinRedLine ma biale w ofercie, ale raczej nie casual (bardziej formalny krój kołnierzyka) i może być ciężko z rozmiarem dla szczuplejszych 1 Cytuj
pirat Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2016 W Wólczance widziałem. Cena się nie mieści w Twoich widełkach. Pozwolę sobie na mądrość ludową: mądre zbieranie garderoby trwa i zwykle wymaga czasu, robienia rzeczy dziwnych jak np. zakupy lnianych koszul po sezonie. Kupowanie ad hoc kosztuje po prostu więcej. 1 Cytuj
Wodzu Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2016 Lniane koszule MD pojawiają się również nie tak rzadko na Allegro. Cytuj
MateuszT. Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2016 Jak już kolega @Aron wspomniał o Mango, to w ich internetowym outlecie może coś upolujesz z lnianych koszul z zeszłego sezonu. Jakość będzie gorsza niż MD, ale design jest przyzwoity i moim zdaniem wygrywają z zarą i h&m w tej półce cenowej. Cytuj
Hargin Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2016 Skusiłem się na jedną z koszul lnianych Mango w zeszłym roku... zapłaciłem jakieś 30zł (były kupony, kody rabatowe)... nie odesłałem z litości, a jakość koszmarna (len gorszego sortu, szycie jakby chińczyk łyknął bimbru z ryżu). Ich produkty są bardzo tanie, ale wykonanie zdecydowanie poniżej Reserved i H&M, a Zara to "nieosiągalne Himalaje". Spróbować każdy może, ale ostrzegam przed rozczarowaniem. Cytuj
PGozdek Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2016 Jednak skusiłem się na dwie koszule z tkeja od common people, poczytałem o nich trochę i o ich sklepie w Edinburghu, nie ma za wiele informacji ale są dobre, a jakość wydaje mi się wysoka, zobaczymy jak będą się nosić. Dzięki wszystkim za pomoc! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi