Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wczoraj widziałem rozprutego Lantiera i po włosiance ani śladu... coś na kształt płótna raczej. Inna sprawa, że stopień podklejenia (po całości góra-dół) raczej nie jest zachęcający.

Opublikowano

Kupiłem dziś na SH marynarkę w jodełkę. Może ktoś mi o niej coś powiedzieć? Jest napisane, że 100% kaszmir, loro piana i to "enne erre". To znaczy, że były wykorzystywane tkaniny od Loro Piana czy może po prostu jest to podróbka?

IMG_1779.jpgIMG_1780.jpgIMG_1781.jpgIMG_1782.jpg

Opublikowano

Moje (rozmiar 50 super slim) mają klapy o szerokości 7-7,5 cm w zależności od modelu. Nie są specjalnie szerokie (np. SS Havana rozmiar 48 ma klapy 8,5 cm, SS Copenhagen 48 ma 8 cm), ale tak jak napisał Hargin - nie ma dramatu.

Mają 8,5 cm (rozmiar 188/112 slim) - dotarła wczoraj, zmierzyłem. Idealnie w połowie odległości - brzeg klapy - rękaw. Być może nawet po taliowaniu optycznie będą szersze. Pan Baś skoryguje też lekko odstające klapy (inaczej zwróciłbym ją, ale da się to zupełnie skorygować) - zajrzy więc w konstrukcję marynarki. Przekaże mi swoje spostrzeżenia, a ja napiszę tu, co by już wątpliwości nie było  :)

Opublikowano

Szukam lnianych casualowych koszul na lato, chciałbym się zapytać czy macie do polecenia jakiś sklep który oferuje takowe w dobrej cenie? Znalazłem kilka takich koszul w tk maxx ale były kompletnie nie znanej mi firmy "common people" i miały skład pół na pół z bawełną, zastanawiam się czy to dobrze? Dodatkowo cena odstrasza, 170 zł.

Opublikowano

Słyszeliście może coś o firmie Jonelle? Kupiłem w second handzie burgundowy krawat z grenadyny garza grossa (niestety odrobinę wąski - tylko 7 cm) i zastanawiam się, jak tam zawędrował. W zeszłym wieku też była moda na grenadynę? 

Opublikowano

Szukam lnianych casualowych koszul na lato, chciałbym się zapytać czy macie do polecenia jakiś sklep który oferuje takowe w dobrej cenie? Znalazłem kilka takich koszul w tk maxx ale były kompletnie nie znanej mi firmy "common people" i miały skład pół na pół z bawełną, zastanawiam się czy to dobrze? Dodatkowo cena odstrasza, 170 zł.

Jakiś czas temu trafiłem na wyprzedaży za 80zł w Lambercie. Teraz chyba nic nie mają z lnu, ale myślę, że warto od czasu do czasu tam zajrzeć.

Opublikowano

Jeszcze możesz poszukać w H&M, Pull&Bear, KappAhl, Peek&Cloppenburg. Tylko nie wiem, czy na lniane koszule nie jest za wcześnie i czy w ogóle znajdziesz cokolwiek teraz :(.

Opublikowano

W Wólczance widziałem. Cena się nie mieści w Twoich widełkach.

Pozwolę sobie na mądrość ludową: mądre zbieranie garderoby trwa i zwykle wymaga czasu, robienia rzeczy dziwnych jak np. zakupy lnianych koszul po sezonie. Kupowanie ad hoc kosztuje po prostu więcej. :D

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Jak już kolega @Aron wspomniał o Mango, to w ich internetowym outlecie może coś upolujesz z lnianych koszul z zeszłego sezonu. Jakość będzie gorsza niż MD, ale design jest przyzwoity i moim zdaniem wygrywają z zarą i h&m w tej półce cenowej.

Opublikowano

Skusiłem się na jedną z koszul lnianych Mango w zeszłym roku... zapłaciłem jakieś 30zł (były kupony, kody rabatowe)... nie odesłałem z litości, a jakość koszmarna (len gorszego sortu, szycie jakby chińczyk łyknął bimbru z ryżu). Ich produkty są bardzo tanie, ale wykonanie zdecydowanie poniżej Reserved i H&M, a Zara to "nieosiągalne Himalaje". Spróbować każdy może, ale ostrzegam przed rozczarowaniem. 

Opublikowano

Jednak skusiłem się na dwie koszule z tkeja od common people, poczytałem o nich trochę i o ich sklepie w Edinburghu, nie ma za wiele informacji ale są dobre, a jakość wydaje mi się wysoka, zobaczymy jak będą się nosić. Dzięki wszystkim za pomoc!