Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szybkie pytanie - w jaki sposób czyścicie szczotki do obuwia?

Szczotek do polerowania jak dotąd nie czyściłem, ale fakt- mam kilka. "Mazaki" myję letnią wodą z mydłem... co jakiś czas. Nie mam reguły, jak często. Ot, jak czuję taką potrzebę :)

Opublikowano

Tzn w pierwotnej cenie nie bo w tej cenie można kupić coś lepszego ?Jakieś propozycję

Nie wydaje mi się, że w tej cenie bez dokładania kupisz coś lepszego, ale wiedząc, że MD przeceni je na wyprzedaży o co najmniej jakieś 30% żal wydawać teraz więcej, poza tym jakość tych butów chyba nie jest warta pełnej cenie.

Opublikowano

Kupiłem 2,5 roku temu monki MD (niebieski zamsz). Noszę je do tej pory, jedne z moich ulubionych na deszczową pogodę albo do jeansów.

Bardzo wygodne kopyto, oczywiście kosztem dynamiki.

Z minusów, odkleiła się gumowa podeszwa po ok. 1 roku oraz jest dość kiepskiej jakości wyściółka.

Z plusów, przyzwoitej jakości zamsz, oczywiście cena.

Ja uważam że warto.

Opublikowano

Kupował ktoś produkt online  w massimodutti np hiszpański  .Jak wygląda wtedy ewentualny zwrot ? Można w sklepie stacjonarnym  zwrócić .W jakiej walucie zwracają ?Pytam bo wychodzi mi na to że taniej jest nawet zakupić przez paypal  po przewalutowaniu niż w złotówkach w polskim masimo hehe 

Opublikowano

Kupował ktoś produkt online  w massimodutti np hiszpański  .Jak wygląda wtedy ewentualny zwrot ? Można w sklepie stacjonarnym  zwrócić .W jakiej walucie zwracają ?Pytam bo wychodzi mi na to że taniej jest nawet zakupić przez paypal  po przewalutowaniu niż w złotówkach w polskim masimo hehe 

A wysyłają do Polski?

A to jest możliwość zamówić z Hiszpanii do Polski nie przez sklep? Czy nawet przez sklep, ale to by nie miało sensu jeśli taniej wychodzi..

Opublikowano

Nie ma możliwości. W tym celu prowadzą witryny "narodowe", aby zarządzać różnymi cennikami (i między innymi z różnicami kursowymi). Podobnie się ma sprawa z SuSu. 

Tzn. można kombinować z proxy, ale trzeba mieć wówczas jakiś lokalny "adres wysyłkowy" - IMHO bez sensu

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Nie ma sensu w tym momencie kupować garniturów typowo zimowych (flanele, grubsze wełny czesankowe). Lepiej poczekać na nową kolekcję (te ze starej w większości powrócą) i ocenić, czy nie pojawi się coś ciekawszego. Drugi argument - istnieje szansa, że w lipcu otworzy się outlet (w nim ostatnio królowały zimowe kolekcje).

Zatem sugeruję obecnie wybór dwóch letnich garniturów - np. taki "żelazny" zestaw:

http://eu.suitsupply.com/pl/suits/havana-niebieski-gładki/P4865.html?cgid=Suits&prefn1=styleFit&prefv1=Trendy-Havana

http://eu.suitsupply.com/pl/suits/havana-jasnoszary-gładki/P4867.html?cgid=Suits&prefn1=styleFit&prefv1=Trendy-Havana

oba wykonane z takiej samej letniej wełny, tylko w różnym kolorze - dobrze będą się łączyć.