Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Marka własna Apartu, czyli Aztorin - niezłe zegarki. Sam mam jeden już dwa lata i sobie chwalę.

Aktualnie mam jeden; biała koperta, na bransolecie. Na drugi czy trzeci mnie aktualnie nie stać, więc chodzę codziennie z tymże Aztorinem- dwa lata minęły i stan idealny! :)

Także tą markę mogę polecić; solidne wykończenie, ładny, elegancki wygląd. W 800zł powinien się kolega zmieścić; jeśli nie, to wiem, że dosyć często Apart ma wyprzedaże.

Dla przykładu; ja swój kupiłem za 300zł; na początku był wystawiony za 1200zł ale ze względu na "włosowate zarysowania bransolety" cena zjechała w dół - ja nie narzekam. ;)

Z ciekawości - czy można wkleić zdjęcie, interesuje mnie biała koperta. Ceramika?

Argument, że po dwóch latach stan idealny, zwłaszcza że już w stanie "nowym" miał zarysowania, jest trochę kuriozalny. Rozumiem, że po prostu przez dwa lata nic złego się nie zdarzyło od strony mechanicznej ani estetycznej (poza - jak przypuszczam - całkiem naturalnymi mikroryskami)? Jeżeli tak, to jest to raczej typowe dla każdego względnie przyzwoitego zegarka i w związku z tym trudno, żeby ta przesłanka była wystarczająca do formułowania rekomendacji.

Koledze NeoTag - niezależnie od dość kontrowersyjnego na tym forum pytania o zegarek, który raczej nie ma być "elegancki" (archetyp zegarka eleganckiego - czyli prosta tarcza, niezbyt gruba i duża koperta, skórzany raczej niegruby pasek - niezbyt pasuje do "bluzki z długim rękawem) - polecić nalezy raczej coś firm specjalizujących się w zegarkach, jak Seiko, Citizen, Casio.

Opublikowano

Krótka odpowiedź, nie.

Wełniany płaszcz po kliknięciu na zakładkę "skład" okazuje się nieco mniej wełniany...

Wełniany płaszcz ze studenckim budżetem do 300-400 zł bez TK Maxx i SH? Poza ostatnim okresem wyprzedaży, chyba niemożliwe.

Opublikowano

Kolego Kyle - masz rację. 

Mogłem doprecyzować, że stan techniczny jest idealny.

Wcześniej miałem Diesel'a i to była porażka, bo wytrzymał rok...

No ale ktoś mi potem powiedział, żeby nie kupować zegarków od firm odzieżowych.

Co do Aztorina - bransoleta faktycznie porysowana, widać dobrze na zdjęciu. Natomiast szkło jest szafirowe, także nic na nim nie widać.

Pozdrawiam. ;)

post-5959-0-67068200-1415211537_thumb.jp

Opublikowano

...Aktualnie mam jeden; biała koperta, na bransolecie...

Widzisz różnicę między białym i srebrnym?

Kyleowi chodziło właśnie o to, czy Twój Aztorin ma kopertę w kolorze białym (stąd sugestia dotycząca ceramiki...)

Dla pełnej jasności - Twoja koperta jest srebrna, a tarcza biała... ;-)  

Opublikowano

Widzisz różnicę między białym i srebrnym?

Kyleowi chodziło właśnie o to, czy Twój Aztorin ma kopertę w kolorze białym (stąd sugestia dotycząca ceramiki...)

Dla pełnej jasności - Twoja koperta jest srebrna, a tarcza biała... ;-)

Pozostaje dodać tylko, że doczytanie podstawowych informacji o zegarkach powinno być wciągnięte na listę wieczornych rozrywek godnych gentlemana, co powinno nastąpić zanim się zacznie o takiej tematyce np. blogować, a nie po tym fakcie :-).

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Planuję zakup dwóch-trzech par szelek z dobrze znanej aukcji allegro:

http://allegro.pl/szelki-guma-35mm-skomponuj-sam-na-guziki-klipsy-i4747522305.html

ponieważ będę to moje pierwsze szelki, proszę o radę. Wiem, że szelek się nie pokazuje, ale jednak chciałbym kupić coś wizualnie dopasowanego do moich zestawów. Posanowiłem, że wezmę czerwone (lepszy "baranek" nr 17 czy gładka guma nr 18?) z czarnymi elementami skórzanymi, granatowe ze wzorem (nr 52) z brązową skórą (bo granatowe gładkie wydają mi się trochę nudne, jak myślicie?) a ewentualne trzecie... całe białe? A może szare z czarnym, gładkie granatowe z brązowym?

Dzięki za radę!

Opublikowano

gładkie - mam kilka par tego producenta i zdecydowanie używam tylko gładkich, te z fakturą otrzymałem w ramach gratisów i przypominają mi maklerki z początku lat 90. Polecam brązowe skorki (obie), są ładniejsze od oferowanej czarnej.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

dziękuję, bardzo cenne rady. A czy warto mieć szelki białe? Tak sobie myślę, że może być trudno je w idealnej bieli utrzymać, a nie ma nic gorszego jak coś 'prawie białego' przy białej koszuli. Nie tańczę zawodowo, na bale nie chadzam...

Ostatnie pytanie: czy kolor skóry w szelkach powinno się z grubsza dobierać do butów (jak pasek), czy niekoniecznie?

Opublikowano

Ostatnie pytanie: czy kolor skóry w szelkach powinno się z grubsza dobierać do butów (jak pasek), czy niekoniecznie?

Moim zdaniem nie, ja mam w Thurstonach białe "łapki" i wcale mnie to nie razi - a białych butów oczywiście nie mam...

Opublikowano

Warszawa - gdzie i komu oddajecie Panowie niepotrzebne już (oczywiście w stanie godnym przekazania potrzebującym) męskie rzeczy?!

PILNE, robię właśnie porządek ;)

A Misza już nie potrzebuje dla swoich podopiecznych? Swój płaszcz zawiozłem Miszy do domu, ale to było rok temu. 

Opublikowano

Pewnie że pasują - byleby buty nie były zbyt formalne (mała ilość zdobień), a najlepiej jeśli będą zamszowe. Marynarka też nie może być gładka. Ja osobiście preferuje dżinsy zaprasowane w kant lub przynajmniej wyprasowane na płasko. Wymięte, z wypchanymi kolanami, albo o kroju relaxed fit nie pasują do takich stylizacji. 

• Oceniam pozytywnie 1