Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziękuję. A co do klamry paska, to wybrać standardową klamrę srebrną, czy może zamkniętą klamrę (nie wiem jak się profesjonalnie nazywa - chodzi mi o "prostokątny kawałek metalu" :) ). Błyszcząca, matowa? Mała, duża?

Opublikowano

Przy tak neutralnej reszcie (garnitur+koszula), krawat dobierz do Twojej twarzy - weź pod uwagę kolor oczu, włosów, cerę (kształt twarzy też przy wyborze kołnierzyka i typu węzła). Np. jeśli masz cerę różowawą, unikaj krawatów z czerwienią, bo będziesz optycznie wyglądał całkiem różowiutko. Jak jesteś śniady, idź w ciemne, mocne kolory. Jeśli masz bardzo jasne włosy (jak pan ze zdjęcia na blogu Mr. Vintage), wybierz też bardzo jasny krawat - inaczej na salę wejdzie najpierw twój krawat, a dwa kroki za nim Ty, jeśli wiesz co mam na myśli. Niebieskie krawaty ładnie uwypuklają niebieskie oczy (niebieskie oczy to atut - wzbudzają zaufanie u rozmówcy, jak wykazały badania). Poeksperymentuj, ale patrz przede wszystkim na to, jak krawat gra z Twoją twarzą, a dopiero potem z garniturem i koszulą.

Bezpiecznym wyborem prawie zawsze jest krawat w kolorze garnituru (à la François Hollande), ale dla mnie to nuuuuudy.

Opublikowano

Badania wykazały ze zaufanie wzbudzaja ciemne i duze oczy, najlepiej jak nie widać teczowki

"Jak się okazało największym zaufaniem cieszyli się mężczyźni o brązowych oczach. Najmniej punktów otrzymały osoby niebieskookie"

Opublikowano

Witam!

Czy możecie polecić jakieś sklepy z odzieżą używaną w Warszawie - najlepiej w północnych dzielnicach? Oczywiście chodzi o odzież męską ;)

Z góry dzięki.

Opublikowano

Mam spory problem z plamą, która powstała na skutek zabarwienia materiału przez zamszowe logo firmy, w której kupiłem spodnie. Niestety, trzy prania, namaczanie, odplamiacz - nic nie chce tego ruszyć... Jakieś wskazówki jak pozbyć się tego mankamentu? 

post-4362-0-95051600-1399896968_thumb.jp

Opublikowano

Przerabiałem to dwukrotnie, ale w postaci reklamacji farbującego wyrobu (w obu przypadkach uznanej dopiero po odwołaniu). Plamy nie udało mi się usunąć. Od tego czasu omijam szerokim łukiem jasne spodnie z ciemnymi skórzanymi metkami.