leonid Napisano 30 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2015 Carmina Yanko Berwick Meermin Crownhill Shoes Piszcie swoje uwagi, może uda się stworzyć jakąś fajną hierarchię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 30 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2015 Leonid na jakiej podstawie stworzona jest ta klasyfikacja? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 30 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2015 Leonid na jakiej podstawie stworzona jest ta klasyfikacja? To pewnie taka radosna twórczość 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 30 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2015 Toni Llobera bardzo się denerwuje, jak jego Yanko porównuje się do marek, które choćby część produkcji miały w Chinach ... mam nadzieję, że tu nie dotrze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fan_dobrego_buta Napisano 30 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2015 Pisząc Meermin należy również zaznaczyć, czy mamy na myśli Classic Collection czy Maestro Line, którą wiele osób wychwala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blueloafers Napisano 30 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2015 Toni Llobera bardzo się denerwuje, jak jego Yanko porównuje się do marek, które choćby część produkcji miały w Chinach ... mam nadzieję, że tu nie dotrze To jest oczywiste, ze marki ktorych sila marketingowa jest 'made in Spain' beda przeciwko wszystkiemu co ma w sobie cokolwiek wykonanego w Chinach. Marki ktore jednak w Chinach produkuja powiedza, ze bez wzgledu na kraj uda sie otrzymac pewien poziom jakosci. My sobie mozemy wybrac wtedy co nam bardziej odpowiada. Wg mnie pozostaje jedynie kwestia moralna i osobiste preferencje. Jest wiele rzeczy wykonanych w Chinach/Indiach itd ktore sa lepsze niz inne wykonane w Europie. 'Made in..' nie znaczy juz tego co kiedys. Oczywiscie rozgraniczenie linii butow, tak jak w przypadku angielskich marek, jest konieczne 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leonid Napisano 30 Czerwiec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2015 Leonid na jakiej podstawie stworzona jest ta klasyfikacja? To pewnie taka radosna twórczość Owszem, radosna twórczość. Dlatego zakładam ten wątek, by wypracować coś na wzór tematu o butach angielskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 30 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2015 Inicjatywa szlachetna, tylko ktoś to musi ogarnąć. W wątku o butach angielskich zostały zaproponowane półki jakościowe, a następnie poszczególne linie przypisane do owych półek. Z założenia, jeśli B jest ponad A, to jest lepsze, ale w ramach tej samej półki różnica jest niewielka - są to buty porównywalne. Osobiście sądzę, że w przypadku firm hiszpańskich (niezależnie od tego, gdzie faktycznie buty są robione) sprawa jest nieco utrudniona, bowiem firmy te podchodzą bardziej liberalnie do kwestii jakościowych. Np. o Carminie czytałem w kilku miejscach (sam nie posiadam), że owszem, robią piękne buty, ale jest sporo usterek w zasadzie nie spotykanych w konkurencyjnych butach angielskich (tych nie oznaczonych jako "seconds"). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R50 Napisano 1 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2015 Yanko na pierwszym miejscu, na drugim Patine. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepo Napisano 1 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2015 Yanko na pierwszym miejscu, na drugim Patine. Badanie społeczne związane z ostatnimi postami w temacie do administratora? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 1 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2015 Inicjatywa szlachetna, tylko ktoś to musi ogarnąć. W wątku o butach angielskich zostały zaproponowane półki jakościowe, a następnie poszczególne linie przypisane do owych półek. Z założenia, jeśli B jest ponad A, to jest lepsze, ale w ramach tej samej półki różnica jest niewielka - są to buty porównywalne. Osobiście sądzę, że w przypadku firm hiszpańskich (niezależnie od tego, gdzie faktycznie buty są robione) sprawa jest nieco utrudniona, bowiem firmy te podchodzą bardziej liberalnie do kwestii jakościowych. Np. o Carminie czytałem w kilku miejscach (sam nie posiadam), że owszem, robią piękne buty, ale jest sporo usterek w zasadzie nie spotykanych w konkurencyjnych butach angielskich (tych nie oznaczonych jako "seconds"). Zgadzam się co do Carminy - piękne buty, ale kiedy oglądałem je w firmowym sklepie, część posiadała drobne wady które u lepszych angielskich firm klasyfikowałyby je jako seconds (np. niewielkie plamki na skórze w okolicach łączenia z podeszwą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 1 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2015 (np. niewielkie plamki na skórze w okolicach łączenia z podeszwą). Standard u Hiszpanów... Zgadzam się z opinią kolegi mosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
molik.pawel Napisano 1 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2015 Mogę Wam pomóc, gdzie sklasyfikować Crownhill. Odnośnie OBSLUGI klienta sto lat za tymi czterema pierwszymi.... W dalszym ciagu walczę o buty, ale jak juz odesłałem to odzew zamarł, i tak od kilku dni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi