Miro Napisano 24 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2015 A co myślicie o tych? Co prawda to nie trzewiki, lecz do obuwia zimowego (czy jesienno-zimowego) można je zaliczyć. Gdyby nie ten zadarty nosek... Ale z góry wyglądają poprawnie, no i klasyczne dwie dziurki. https://nord-shoes.com/trzewiki_meskie_4869,480.html Myślę też o tych: http://sklep.klasycznebuty.pl/449,berwick-910-black-calf.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emense Napisano 27 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2015 Nowe Meerminy: https://www.meermin.es/articulo.php?idArt=4637# co myślicie? wszyscy na forum polecają: http://patine.pl/category/obuwie-klasyczne-boots/1/long/price/asc/0?horizontal napisz o jakąś zniżkę jako członek forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lorentz Napisano 27 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2015 Chciałbym ostrzec przed zakupem butów Barbour Marshal (pojawiają się w tym wątku). Tragiczna jakość podeszwy, obcas przyklejony na gumę do żucia, po 4 wyjściach już się rusza. Skóra też marnej jakości, słabo przyjmuje Saphira, sprawia wrażenie plastikowej. Buty kosztowały ok. 400 zl na Zalando, ale nawet tego nie byly warte. Cena regularna to przeszło tysiąc złotych, co jest skandalem w odniesieniu do tego hinduskiego szitu. Mam kurtkę Barboura, Classic Beaufort i sobie chwalę (chociaż też wystają nitki gdzieniegdzie), ale te buty utwierdzają mnie w przekonaniu ze to już raczej marka "lajfstajlowa" niż"best of British". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 1 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2015 Poprosiłem obsługę sklepu Markowski o przesłanie zdjęcia poniższych trzewików w realu: http://www.markowski.fr/prince-jorge/boots/bottine-prince-jorge-marron.html http://www.markowski.fr/prince-jorge/boots/abelardo.html Ciemniejsze sprawiają wrażenie jakby miały inne kopyto, jednak z opisu na stronie wynika, że jest takie samo. Co o nich myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 1 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2015 Ładne buty. Zdjęcie jest robione prawdopodobnie małpka i stąd zniekształcenie perspektywy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 1 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2015 Byłem nastawiony na te jaśniejsze ale wydaje mi się, że trochę za jasne np. do tego garnituru http://eu.suitsupply.com/en/suits/lazio-blue-plain/P3967.html?vpid=P396704 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 1 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2015 Faktycznie w opisie jest to samo kopyto, ale w nazwie butów - na liście produktów jest inne. Warto dopytać. Kolorystycznie bardziej podobają mi się te ciemniejsze. Obydwie pary mają skórzaną podeszwę, więc raczej wskazane podzelowanie na zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 1 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2015 W kwestii uniwersalności - te ciemniejsze są bardziej formalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 1 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2015 Nie są, ponieważ mają zdobienia. Jednak w przypadku brązowych trzewików trudno jednoznacznie określić formalność. To trochę tak jak rozważać, czy bardziej formalne są zamszowe, brązowe, gładkie oksfordy, czy brązowe broguesy ze skóry licowej. Obydwa modele mają elementy, które obniżają formalność, więc nie rozsądzisz. Osobiście, dla mnie (rozglądam się za takimi butami) najlepszy byłby model bez zdobień, ale w ciemniejszym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 1 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2015 dla mnie (rozglądam się za takimi butami) najlepszy byłby model bez zdobień, ale w ciemniejszym kolorze. Dla mnie również tylko niestety takie nie istnieją. Szukam drugi sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 1 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2015 Jeszcze są takie (bardzo mi się podobają): http://sklep.klasycznebuty.pl/603,berwick-318-new-vintage-chocolate.html Niestety zostały tylko 2 rozmiary, ale może uzupełnią. Jeżeli podobają Ci się te jaśniejsze Markowski, to kupuj Będą pasowały do garnituru, a kosmetyki i tak trochę przyciemnią kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 1 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2015 Mi też podobają się balmorale, ponadto myślę, że wbiłbym się w te 41. Boje się tylko o żywotność, wydaje mi się, że trzewiki w całości ze skóry licowej dłużej by posłużyły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 1 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2015 @Panam, twoje obawy dotyczące 'krótkowieczności' zamszu są bezpodstawne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 1 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2015 Cieszy mnie to Bije się z myślami bo faktycznie za trzewiki Markowskiego mam w/w trzewiki Berwick i np. monki Meermin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 1 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2015 Zamiast 'się bić' zamów do przymiarki Berwicki - zobaczysz czy rozmiar pasuje i na żywo osądzisz, czy Ci pasują. W najgorszym razie - odeślesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 1 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2015 Zupełna racja. Czy sklep klasycznebuty.pl oferuje jakieś rabaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 1 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2015 Podobno - jak zadzwonisz i ładnie zagaisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panam Napisano 1 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2015 Załatwione Dowiedziałem się również, że dziś od godz. 12.00 będą mieli Crownhile w ofercie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 5 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2015 Mamy dziś piękny poranek, w sam raz na porządki, loafersotrzewiki znalazły więc sobie inny kącik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roso Napisano 8 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2015 Witam. W TK znalazłem takie sztyblety. Czy warto kupić na zimę za 199 zł, czy lepiej dołożyc do czegoś lepszego ? http://www.amazon.co.uk/Strellson-Howard-Chelsea-Shoes-Light/dp/B00PLS0WKE/ref=sr_1_45?s=shoes&ie=UTF8&qid=1444328448&sr=1-45 Ktoś coś wie o marce i jakości tych butów ? Na nodze całkiem wygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 8 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2015 Warto dołożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ajzach Napisano 8 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2015 Podeszwa może niedomóc. Chyba najlepszym typem na zimę jest commando sole który dobrze izoluje stopę od podłoża. Dodatkowo zamsz który nie jest najlepszym materiałem na zimny okres. Ja bym dołożył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cord Napisano 8 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2015 Co do zamszu to się nie zgodzę. Całą zimę przechodziłem w zamszowych trzewikach GB zaimpregnowanych jedynie nano protectorem i nie przemokły ani razu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ajzach Napisano 8 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2015 Wiadomo, dobrze zaimpregnowany zamsz nie przemaka (pytanie jedynie czy nie obniża się jego trwałość) jednak skóra licowa jest przystępniejsza, łatwiej o nią zadbać. Podejrzewam też że lepiej sobie poradzi w cięższych warunkach (chociaż chyba nie mówimy o butach na nie nastawionych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roso Napisano 8 Październik 2015 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2015 Dzięki, w takim razie szukam dalej pierwszych porządnych jesienno-zimowych butów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi