Skocz do zawartości

Trzewiki (Boots), obuwie zimowe - zdjęcia, komentarze, kupno

Gość gccg

Rekomendowane odpowiedzi

Może się komuś przyda:

https://www.zalando.pl/barbour-marshakll-botki-sznurowane-brazowy-ba212a00m-o11.html

Została jedna para w rozmiarze 43. Przy dodatkowym, zwyczajowym rabacie za subskrypcję, cena wydaje się bezkonkurencyjna. Obiło mi się o uszy, że trzewiki dla Barboura robi Grenson, ale nie wiem ile w tym prawdy. Te niecałe trzy stówy i tak warto, moim zdaniem, dać. :-P

.

• 4 weeks later...

Dzięki uprzejmości kolegi udało mi się nabyć te buty - faktycznie jakość bardzo dobra, a cena jak za takie buty bardzo okazyjna - jutro postaram się zrobić im zdjęcia i wrzucę do tego wątku.

Można prosić o wspomniane zdjęcia? Oraz jakbyś mógł określić tęgość tych butów - raczej F czy G? Pytam, bo na zalando są 46 i zastanawiam się nad zakupem.

A do kolegów pytanie - czy znajdę jakieś GYW, w tęgości G, na zimę, brązowe/tan (w zasadzie byle nie czarne ;)) w rozsądnej cenie (~800-900 maks)? Przejrzałem wątek ale niestety zazwyczaj nie ma rozmiarów które szukam. Okazje (typu seconds) z zatoki miłe widziane :)

http://www.ebay.co.uk/itm/Loake-Wolf-Fur-Lined-Tan-Brogue-Boots-12-F-New-Slight-Seconds-RRP-265-1720-/331625227016?hash=item4d36676308 - idealnie coś takiego, lecz tęgość nie ta (chyba, że się mylę i F Loake jest obszerne).

Można prosić o wspomniane zdjęcia? Oraz jakbyś mógł określić tęgość tych butów - raczej F czy G? Pytam, bo na zalando są 46 i zastanawiam się nad zakupem.

A do kolegów pytanie - czy znajdę jakieś GYW, w tęgości G, na zimę, brązowe/tan (w zasadzie byle nie czarne ;)) w rozsądnej cenie (~800-900 maks)? Przejrzałem wątek ale niestety zazwyczaj nie ma rozmiarów które szukam. Okazje (typu seconds) z zatoki miłe widziane :)

http://www.ebay.co.uk/itm/Loake-Wolf-Fur-Lined-Tan-Brogue-Boots-12-F-New-Slight-Seconds-RRP-265-1720-/331625227016?hash=item4d36676308 - idealnie coś takiego, lecz tęgość nie ta (chyba, że się mylę i F Loake jest obszerne).

Berwick, jak nie ma Twojej rozmiarówki to Pan Zbyszek zamówi. Poczekaj, może będzie jakaś akcja forumowa
  • Oceniam pozytywnie 1

Berwick, jak nie ma Twojej rozmiarówki to Pan Zbyszek zamówi. Poczekaj, może będzie jakaś akcja forumowa

Akcja forumowa brzmi bardzo dobrze :D Ja bym się pisał na jakieś trzewiki na zimę. Co do rozmiarów na zamówienie - email do Pana Zbyszka wystarczy w tej kwestii? I jak mniej-więcej z czasem oczekiwania, jeśli ktoś w ten sposób buty kupował?

Zapomniałem o kosztach przesyłki, przepraszam. Spójrz może zatem na ofertę Crownhill shoes - trzewiki kosztują 200 euro. Nie mam tych butów, więc nie wiem jak z ich jakością.

Z tego co widzę na stronie Crownhilla, nie mają aktualnie żadnych trzewików. Natomiast ceny są bardzo przyjazne.

EDIT: No i mi sprzątnęli sprzed nosa te Barbour z Zalando :(

Czy macie jakieś informacje na temat butów Lloyd? Warte uwagi?

Czy ktoś wie gdzie mógłbym dostać buty,trzewiki najlepiej, wykonane ze skóry omawianej w poniższym artykule? O ile dobrze rozumiem, jest to skóra naturalna, niebarwiona. Pociąga mnie zwłaszcza perspektywa tego jak będzie się z wiekiem starzeć i patynować. Uwielbiam rzeczy które się pięknie starzeją.

http://www.rawrdenim.com/2015/09/natural-leather-boots-five-plus-one/

o0kmf.jpg

Chciałbym kupić sobie takie trzewiki, ale perspektywa zamówienia idącego z Azji ( w dodatku najwidoczniej nie mają mojego numeru) jest demotywująca i najchętniej zorganizowałbym sobie coś podobnego bliżej.

A czy wy macie jakieś doświadczenia z obuwiem wykonanym z takiej skóry?

Będziesz zadowolony.

Obiecane zdjęcia. John White - BOURTON - Botki

Przesżły trzydniowy proces natłuszczania, oraz dostały polerkę z połyskiem. Chociaż połysku mogłoby byc trochę więcej.

Po pierwszym założeniu stwierdzam, że są mega wygodne :) Ładnie się łamią, ale chyba zmienię sposób sznurowania bo nie do końca się zaciska tak jak powinien no i zdecydowanie nie wygląda to ładnie.

Co do jakości skóry, wydawała się sztywna ale natłuszczanie skutecznie ją nawilżyło i zmiękczyło. 

post-6295-0-81616200-1441733970_thumb.jp

post-6295-0-59948600-1441733974_thumb.jp

post-6295-0-06231100-1441733979_thumb.jp

post-6295-0-22159200-1441733983_thumb.jp

post-6295-0-76819700-1441733986_thumb.jp

• Oceniam pozytywnie 3

Justin "Shoe Snob" wypuścił trzewiki z guzikami:

http://www.theshoesnobblog.com/2015/09/j-fitzpatrick-button-boot-pre-sale.html

Co myślicie?

Cena prawie jak za cordovan, ale z drugiej strony, buty od niego nigdy nie nadawały się do wątku "...trochę taniej".

Miał ktoś może do czynienia z jego wyrobami?

• Oceniam pozytywnie 1

Straszna różnica w kolorze pomiędzy Zalando, a Twoimi zdjęciami. Tak jest, czy u Ciebie balans bieli nie trafił?

Też się zdziwiłem ale na korzyść, te moje zdjęcia są bardziej zbliżone do prawdziwego koloru. Natomast zdjęcia na zalando są o wiele ciemniejsze, dlatego też chciałem w słońcu zrobić zdjęcie by pokazać różnicę.

Btw. zdjęcia robione telefonem :) Zdjęcie numer 2 najbardziej oddaje ich kolor. 

Tak, w rzeczywistości kolor zdecydowanie ciekawszy niż na zalando, jaśniejszy. Ja swoje ostatecznie zwracam ponieważ są na mnie zbyt wąskie no i jednak pojawił się opór że to jednak źle wydane ponad 300zł i lepiej tą kasę wrzucić do skarbonki pt Trzewiki Yanko :)

No na to, że to źle wydane pieniądze to już narzekać nie możesz. Trzewiki, szyte, w całości ze skóry za taką kasę to świetny deal. Skóra o pełnym ziarnie jest naprawdę długowieczna. Nawet ta tańsza może zaskoczyć trwałością. Szkoda, że nie Twoje kopyto.