TYTUS Napisano 9 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2011 Czy sformułowanie "odebrałem od krawca" oznacza, że była szyta na miarę czy jedynie zaniesiona do poprawek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexonariusz Napisano 9 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2011 Czy sformułowanie "odebrałem od krawca" oznacza, że była szyta na miarę czy jedynie zaniesiona do poprawek? szyta na miare Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gravis Napisano 9 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2011 Oj... Odnieś i poproś o kilka poprawek. Zacznij od guzików - przy nich cała reszta wydaje sie malo istotna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lexonariusz Napisano 9 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2011 Oj... Odnieś i poproś o kilka poprawek. Zacznij od guzików - przy nich cała reszta wydaje sie malo istotna. ale przecież nie dai się już chyba zmienić ustawienia guzików bo są dziury w marynarce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gravis Napisano 9 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2011 Można próbować zaprasować pierwszy guzik i będziesz miał marynarkę 2guzikową (nie wiem czy istnieje jakieś racjonalniejsze rozwiązanie) BTW Nie przejmuj się to pewnie i tak nie jest Twoja ostatnia rzecz szyta na miarę, a doświadczenie, jakie nabywasz w tej chwili pomoże Ci uniknąć podobnych wpadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 9 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2011 Czy gdzies w przewodniku miejskim napisales gdzie ta marynarka byla szyta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TYTUS Napisano 9 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 9 Wrzesień 2011 Chyba sam widzisz, że marynarka nie leży zbyt dobrze. Przeczytaj tekst Macaroniego o garniturze MTM Scabala: http://macaronitomato.blogspot.com/2010 ... nr-12.html Na ostatnim zdjęciu są pokazane plecy i jak mniej więcej powinny leżeć. Jest na niej jeszcze kilka załamań ale garnitur był MTM więc zapewne więcej nie dało się poprawić. Wydajesz się być szczupłą osobą a z przodu wyglądasz jakbyś miał solidny mięsień piwny. Marynarka wymaga jeszcze wielu poprawek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 10 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2011 Według mnie, długośc jest świetna. Podzielam jednak zdanie na temat położenia guzików oraz marszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 10 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2011 Ile było przymiarek? Albo na zdjęciu stoisz w jakiejś kompletnie innej pozycji niż u krawca albo marynarka zawiera poważne błędy w kroju, które krawiec powinien wyłapać już na pierwszej przymiarce. Co do długości to marynarka jest dość krótka ale raczej mieści się w normie. To co sprawia wrażenie że jest przykrótka to za wysoko umieszczone guziki (jak dla mnie jakieś 3cm w dół i byłoby lepiej). Dołączam się do pytania o krawca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam100 Napisano 10 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2011 Witam, Jakiś czas temu, pod wpływem chwilowej emocji, nabyłem poniższą parę butów. Od tamtej pory wciąż się zastanawiam, czy buty mi się podobają, czy też wręcz przeciwnie. Wiadomo, ten nieszczęsny kanciasty nosek. Już chyba ponad dwa lata leżą w pudełku (oczywiście są okazyjnie pielęgnowane), i najwyższa pora podjąć decyzję – nosić, czy wyrzucić. A więc Panowie, chociaż w sumie domyślam się odpowiedzi, wstyd pokazać się w nich ludziom? pozdrawiam P.S. jeśli przesadziłem z tymi zdjęciami, poproszę o info, to zrobię porządek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 10 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2011 Sam się sobie dziwię, ale chyba jestem na tak. Na pewno to też zasługa zdjęć i pastowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 10 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2011 Piękny odcień brązu. Co do kształtu buta - sam mam podobne (jedynie obszyte) więc też + Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 10 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2011 Nie są takie złe moim zdaniem. (Ale miej na uwadze, że na tą chwilę nie potępiam tak bardzo jakichkolwiek butów, ponieważ ze względów finansowo-dostępnościowych sam tymczasowo chodzę w koszmarach. ) Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flors Napisano 10 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2011 Jakbyś wyciął tego pseudo węża to może, ale to kwestia gustu, o których trudno dyskutować. Z boku, czubek to taki kształt rekina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 10 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2011 Jakbyś wyciął tego pseudo węża to może, ale to kwestia gustu, o których trudno dyskutować. Z boku, czubek to taki kształt rekina. To raczej stylizacja na słonia, nie węża. Moim zdaniem kształt noska jest ok. Widok z góry i z boku ukazuje całkiem ciekawe kopyto. Co to za buty Adam? Kupiłeś we Włoszech czy TKMaxx? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam100 Napisano 10 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2011 Co to za buty Adam? Kupiłeś we Włoszech czy TKMaxx? Kupiłem dawno temu w salonie Gino Rossi. Z tym, że sygnowane są jako Koil. Zakładam, że była to "lepsza" linia tej sieciówki. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 10 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2011 Koil to linia GR w całości produkowana we Włoszech i jedynie składana w Słupsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam100 Napisano 10 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2011 No proszę, prawie prawdziwe Made in Italy Dzięki za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 11 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2011 Poczekaj parę lat, ludzie znowu zaczną chodzić w kwadraciakach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 11 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2011 Jeżeli masz na myśli inną grupę niż czlonkowie tego forum, to z moich obserwacji ulicznych wynika, że kwadratowe noski są cały czas modne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 11 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2011 Jeżeli masz na myśli inną grupę niż czlonkowie tego forum, to z moich obserwacji ulicznych wynika, że kwadratowe noski są cały czas modne. Kwadraty rządzą niepodzielnie! Jakiś czas temu zacząłem przyglądać się, pod wpływem forum, co też noszą panowie krocząc po wrocławskich ulicach. Kwadratowe "trumniaki" w kolorze czarnym to absolutny zwycięzca tego zestawienia. Na drugim miejscu ze sporą stratą lokują się szpice oraz tzw. neo-klasyka czyli buty nawiązujące do klasycznego eleganckiego obuwia ale z zakłóconymi proporcjami (dłuuuugie noski choć zaokrąglone). Butów takich jakie na tym forum są przedmiotem pożądania nie było więcej niż 10% maks. Ciekawe czy to akurta taki dzień był, czy też jest to raczej reguła.... Ale stwiałbym na to drugie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 11 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2011 Panowie, to że kwadratowe noski są modne, to nie jest jakaś zmowa ludzi spoza forum, aby tutejszemu gremium zrobić na złość, tylko po prostu efekt tego, że w sklepach akurat takie buty królują. Analogicznie ludzie z forum o klasycznym zdrowym żywieniu się na nas wściekają, że jemy nieekologiczne jajka, kupując te dostępne w supermarketach, zamiast w pełni świadomi, polecieć na wieś kupić od babuszki takowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 11 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2011 To nie do końca prawda. Faktycznie kwadraciaki nadal stanowią większość w sklepach, ale da się bez większych problemów znaleźć w miarę klasycznie wyglądające buty (zwłaszcza oxfordów jest sporo). Oczywiście osobną kwestią jest jakość ich wykonania, użytych skór itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 11 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2011 @adam100 Moim zdaniem, buty są w porządku. Nie będę pisał, czy mnie się podobają, bo to nie ma nic do rzeczy. Ważne jest, czy podobają się Tobie. Tak - zakładaj. Nie - sprzedaj. Koledzy z tymi "kwadratami" to nieco przesadzają. Kwadrat kwadratowi nierówny, tutaj czubek buta jest zaokrąglony i dośc subtelny, na pewno nie można go porównywac z jakimiś "trumnami". Ponadto, dla mnie koszmarne buty są najpierw brudne, potem wykrzywione i zdeformowane, a dopiero na końcu mają "nie taki" kształt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 12 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2011 Proszę pamiętać, że gro mężczyzn (nie tylko w Polsce zresztą) kupuje w życiu może 2-3 pary skórzanych półbutów. W Polsce pewnie na studniówkę/bierzmowanie, ślub i trzecią na emeryturze, żeby w trumnie jako tako wyglądać więc i noszą ludzie buty które były modne 5, 10 czy 15 lat wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi