swordfishtrombone Napisano 27 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2016 Spodnie są OK, ale jak na szyte "według własnych wymiarów" są znacznie za długie. Na szczęście to najłatwiejsza przeróbka na świecie. Reszta w sumie też OK, poza skarpetami . Jeśli wolno mi zadać niedyskretne pytanie: czy stan tych spodni jest "do pępka" czy znacznie poniżej? Pytam, bo sam chce takie zamówić i próbuję wizualizować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
werdzo88 Napisano 27 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2016 To były moje pierwsze szyte na powiedzmy miarę i nie chciałem by były zbyt krótkie. Na dole są mankiety których może nie widać (skrócenie tak z 2 cm może) Skrócenie to nie problem Stan do pępka 30 z przodu 41 z tyłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kewin Napisano 28 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2016 Moim zdaniem stan jest zbyt wysoki. Powinien być troszkę niższy, byś mógł je bardziej podciągnąć, ale aby nie przecinały ciała pomiędzy pępkiem a klatką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 28 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Styczeń 2016 Dlaczego miałby bardziej podciągać? By się szew wbijał w siedzenie? Całość roluje się bo spodnie są lekko za długie. Stan jest ok (to jest wysoki stan właśnie), tylko dołem pewnie trzeba by lekko skrócić ale to trzeba przymierzyć z butami Szelki odrobinę za blisko środka i mogłyby być trochę szerzej. Nie wiem czy nie masz zbyt wąskich w pasie tych spodni (powinny być w miarę luźne) bo widać że koszula zamiast się chować w spodnie sama wskutek luzu w pasie (urok wysokiego stanu) wyłazi ze spodni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
casual Napisano 29 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2016 Dobry wieczór tak jak radziliście, dobrałem krawat oraz zmieniłem koszule, podwinąłem trochę rękawy. Dzisiaj dotarła do mnie paczka z EoE produkt bardzo dobrej jakości i co najbardziej cieszy wyprodukowany w Polsce, na drugim zdjęciu mam na sobie jasnobrązowe derby czy waszym zdaniem teraz zestaw prezentuje się lepiej. Przepraszam za jakość zdjęć, ale u mnie z pogodą lipa i w świetle dziennym było jeszcze gorzej. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 29 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2016 Sweter zdecydowanie nie nadaje się do takich zestawów, jest za ciężki optycznie i ma za wielki dekolt - sam widzisz, że kołnierz koszuli po prostu z niego wypada. Wygląda to nieestetycznie, a poprawianie zapewne po paru razach stanie się uciążliwe. Węzeł krawata też taki dość... obszerny 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giacco Napisano 29 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2016 Zgadzam się. Te kolorowe pasy czynią zeń sweter niemal "sportowy", zupełnie niepasujący do reszty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
casual Napisano 29 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2016 Jaki sweter by lepiej pasował z okrągłym dekoltem, dopiero uczę się jak wiązać węzły więc na razie wychodzą jako tako Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 29 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2016 Do takich zestawów lepsze są swetry "w serek" czyli v-neck - po co krawat, skoro masz zamiar schować go w całości? Sweter - gładki, prosty i cienki Ten nadałby się dla wilka morskiego, a nie pod krawat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 29 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2016 Dla mnie zestaw wygląda OK, tylko węzeł krawata zdecydowanie zbyt gruby. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
casual Napisano 29 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2016 Spróbuje jeszcze jutro z innymi swetrami, zobaczę co z tego wyjdzie potrenuję też wiązanie węzłów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 29 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2016 4 in hand is everything Z krawatem czasami trzeba brutalnie - nie bój się go mocniej zaciągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kewin Napisano 29 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2016 Ja też uważam, że wygląda to w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 30 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2016 Taki sweter musi mieć spory dekolt, z mniejszym wyglądałoby to nieproporcjonalnie. Tak jak Zajac Poiomka uważam, że warto pipracować nad węzłem, poza tym wygląda to całkiem fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koz Napisano 31 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2016 Witam - zakupiłem ostatnio w promocyjnej cenie garnitur w Vistuli, poniżej zamieszczam zdjęcia. Moje pytanie - co do poprawy ? Wydaje mi się, że powinienem lekko skrócić rękawy i i nogawki w spodniach, coś jeszcze Waszym zdaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 31 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2016 - X na górnym guziku nie wygląda szczególnie, a zdjęcie z profilu wskazuje, że dotyka Cię tzw. "mięsień piwny" (większy obwód talii niż klatki) - czy tak jest w rzeczywistości? - oczywiście rękawy i nogawki do skorygowania. - zebrałbym też materiał na plecach - wys. łopatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub Wieczorek Napisano 31 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2016 Można by trochę wytaliowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 31 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2016 Na 3 zdjęciu już Ci widać skarpetki to nie wiem czy skracać nogawki. Ja ogólnie nie lubię wody w piwnicy a teraz taki trend. Zależy kto co lubi. Jeszcze jak się stoi to pół biedy, ale jak się usiądzie w przykrótkich spodniach to już pół łydki widać, a podkolanówek nie lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 31 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2016 Na 3 zdjęciu już Ci widać skarpetki to nie wiem czy skracać nogawki. Ja ogólnie nie lubię wody w piwnicy a teraz taki trend. Zależy kto co lubi. Jeszcze jak się stoi to pół biedy, ale jak się usiądzie w przykrótkich spodniach to już pół łydki widać, a podkolanówek nie lubię. Spodnie na 100% do skrócenia - a czy się będą łamać na raz, czy w ogóle, po skosie czy nie - to już preferencje noszącego. W obecnej stanie długość jest nieakceptowalna (2-3 załamania). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 31 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2016 Marszczą się mocno ba są za szerokie nogawki. Mam dłuższe spodnie (sięgają 2 cm nad obcas) i łamią się 1raz ponieważ mam masywniejsze nogi i spodnie są bardziej przyległe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 31 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2016 Marszczą się mocno ba są za szerokie nogawki. Mam dłuższe spodnie (sięgają 2 cm nad obcas) i łamią się 1raz ponieważ mam masywniejsze nogi i spodnie są bardziej przyległe. Jakby były węższe, to nogawki osadzałaby się wyżej - a tym samym zmarszczeń byłoby więcej. Tu materiału jest za dużo i nogawka nie opada swobodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koz Napisano 31 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2016 - X na górnym guziku nie wygląda szczególnie, a zdjęcie z profilu wskazuje, że dotyka Cię tzw. "mięsień piwny" (większy obwód talii niż klatki) - czy tak jest w rzeczywistości? - oczywiście rękawy i nogawki do skorygowania. - zebrałbym też materiał na plecach - wys. łopatek. Nie mam idealnie płaskiego brzucha, ale obwód klatki mam o kilka centymetrów większy niż tali, więc nie wiem skąd ten efekt. Może trzeba bardziej przyłożyć się do robienia brzuszków na siłowni W każdym razie dzięki za sugestie, skrócenie spodni pomoże też na te niezbyt estetyczne fałdy na udach (zdjęcie 4) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 31 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2016 no to może jeszcze jedna opcja - skrzywienie kręgosłupa (lordoza)? Marynarkę musiałby zobaczyć krawiec, czy jest na tyle zostawionego materiału, aby skorygować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koz Napisano 31 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2016 To już wolałem tę wersję z mięśniem piwnym. Zaniosę całość do krawca/krawcowej, zobaczymy co z tego wyjdzie, choć we Wrocławiu z tego rodzaju usługami nie jest najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 31 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2016 Lewe ramię wygląda na wyraźnie niższe - zapewne można to jakoś skorygować. Poza tym - w normie, bez rewelacji i bez tragedii. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi