Skocz do zawartości

Forumowa poradnia stylistyczna

Gość sancho

Rekomendowane odpowiedzi

Spodnie są OK, ale jak na szyte "według własnych wymiarów" są znacznie za długie. Na szczęście to najłatwiejsza przeróbka na świecie.

Reszta w sumie też OK, poza skarpetami :).

Jeśli wolno mi zadać niedyskretne pytanie: czy stan tych spodni jest "do pępka" czy znacznie poniżej? Pytam, bo sam chce takie zamówić i próbuję wizualizować.

Dlaczego miałby bardziej podciągać? By się szew wbijał w siedzenie? Całość roluje się bo spodnie są lekko za długie.

Stan jest ok (to jest wysoki stan właśnie), tylko dołem pewnie trzeba by lekko skrócić ale to trzeba przymierzyć z butami 

Szelki odrobinę za blisko środka i mogłyby być trochę szerzej. Nie wiem czy nie masz zbyt wąskich w pasie tych spodni (powinny być w miarę luźne) bo widać że koszula zamiast się chować w spodnie sama wskutek luzu w pasie (urok wysokiego stanu) wyłazi ze spodni 

• Oceniam pozytywnie 1

Dobry wieczór tak jak radziliście, dobrałem krawat oraz zmieniłem koszule,  podwinąłem trochę rękawy. Dzisiaj dotarła do mnie paczka z EoE produkt bardzo dobrej jakości i co najbardziej cieszy wyprodukowany w Polsce, na drugim zdjęciu mam na sobie jasnobrązowe derby czy waszym zdaniem teraz zestaw prezentuje się lepiej. Przepraszam za jakość zdjęć, ale u mnie z pogodą lipa i w świetle dziennym było jeszcze gorzej.

post-8060-0-31862700-1454101487_thumb.jp

post-8060-0-16446500-1454101502_thumb.jp

• Oceniam pozytywnie 4

Sweter zdecydowanie nie nadaje się do takich zestawów, jest za ciężki optycznie i ma za wielki dekolt - sam widzisz, że kołnierz koszuli po prostu z niego wypada. Wygląda to nieestetycznie, a poprawianie zapewne po paru razach stanie się uciążliwe. Węzeł krawata też taki dość... obszerny :)

• Oceniam pozytywnie 2

- X na górnym guziku nie wygląda szczególnie, a zdjęcie z profilu wskazuje, że dotyka Cię tzw. "mięsień piwny" (większy obwód talii niż klatki) - czy tak jest w rzeczywistości? 

- oczywiście rękawy i nogawki do skorygowania.  

- zebrałbym też materiał na plecach - wys. łopatek.

Na 3 zdjęciu już Ci widać skarpetki to nie wiem czy skracać nogawki. Ja ogólnie nie lubię wody w piwnicy a teraz taki trend. Zależy kto co lubi. Jeszcze jak się stoi to pół biedy, ale jak się usiądzie w przykrótkich spodniach to już pół łydki widać, a podkolanówek nie lubię.

Na 3 zdjęciu już Ci widać skarpetki to nie wiem czy skracać nogawki. Ja ogólnie nie lubię wody w piwnicy a teraz taki trend. Zależy kto co lubi. Jeszcze jak się stoi to pół biedy, ale jak się usiądzie w przykrótkich spodniach to już pół łydki widać, a podkolanówek nie lubię.

Spodnie na 100% do skrócenia - a czy się będą łamać na raz, czy w ogóle, po skosie czy nie - to już preferencje noszącego. W obecnej stanie długość jest nieakceptowalna (2-3 załamania).  

• Oceniam pozytywnie 2

Marszczą się mocno ba są za szerokie nogawki. Mam dłuższe spodnie (sięgają 2 cm nad obcas) i łamią się 1raz ponieważ mam masywniejsze nogi i spodnie są bardziej przyległe.

Jakby były węższe, to nogawki osadzałaby się wyżej - a tym samym zmarszczeń byłoby więcej. Tu materiału jest za dużo i nogawka nie opada swobodnie.

- X na górnym guziku nie wygląda szczególnie, a zdjęcie z profilu wskazuje, że dotyka Cię tzw. "mięsień piwny" (większy obwód talii niż klatki) - czy tak jest w rzeczywistości? 

- oczywiście rękawy i nogawki do skorygowania.  

- zebrałbym też materiał na plecach - wys. łopatek.

Nie mam idealnie płaskiego brzucha, ale obwód klatki mam o kilka centymetrów większy niż tali, więc nie wiem skąd ten efekt. Może trzeba bardziej przyłożyć się do robienia brzuszków na siłowni ;)

W każdym razie dzięki za sugestie, skrócenie spodni pomoże też na te niezbyt estetyczne fałdy na udach (zdjęcie 4) ?