Koval Napisano 21 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2015 Byłoby nieźle, gdyby nie marynarka - sierota po garniturze... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurtka Napisano 21 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2015 Tego jestem świadomy, ale finanse i polskie sklepy nie pozwalają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 21 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2015 Niestety ta marynarka nie pasuje do niczego innego niż spodnie z którymi została kupiona, a casual z nią.. Zapomnijmy o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 21 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2015 Zapytałeś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurtka Napisano 21 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2015 W ten weekend spędziłem ponad 5 godzin szukając casualowej marynarki w Katowicach. Nie ma, po prostu nie ma mojego rozmiaru. Czy raczej był, ale okazało się, że to jakaś akrylowo-poliestrowo-azbestowa mieszanka od Lancerto, chyba z kolekcji studniówkowej. Na odd jacket od SuitSuply mnie nie stać, choć ostatnio kupiłem tam prześliczny granatowy garnitur. Niestety, za bardzo obciążyło to budżet. W mojej szafie wiszą jeszcze dwie, ale niestety to tzw koszmarki z czasów, kiedy nie odróżniałem kozy od kozerki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurtka Napisano 21 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2015 Zapytałeś...I dziękuję za odpowiedź Z zestawu rezygnuję definitywnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 21 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2015 Zobacz na wyprzedażach Massimo Dutti. Szału nie ma, ale być może znajdziesz coś dla siebie. Cena 1/2 SuSu, a jakościowo wypadają przyzwoicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurtka Napisano 21 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2015 Byłem, nie mają 46 ani małego 48. Z tego powodu trzymam się swetrów i mam ich masę. Lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roelegant Napisano 21 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2015 Na popularnym serwisie aukcyjnym można kupić marynarki MD za 100-200zl, warto wypatrywac. Dodatkowo ja w MD w przypadku marynarek mam taki komfort że rozmiar 52 pasuje na mnie bardzo dobrze i nic nie muszę zmieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub Wieczorek Napisano 22 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2015 Zwróć jeszcze uwagę na to, że muszkę należy wiązać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szpila Napisano 23 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2015 Najprawdopodobniej niedługo susu ruszy z zimowym outletem. Warto śledzić bo produkty ze starszych kolekcji można dostać za circa połowę ceny pierwotnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proki1971 Napisano 23 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2015 A jak znaleźć ten outlet, bedzie zakładka za ich stronie czy wynaga to jakiejś kombinacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregx Napisano 23 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2015 Panowie jaki krawat do takiej koszuli i co o niej myślicie http://thinredline.co.in/oxford-pink-gingham-check-semi-fitted/ Jeszcze jedno pytanie czy ich koszula (kołnierzyk 41) ma się do wzrostu? np. 176 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurtka Napisano 24 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2015 Postanowiłem spróbować z inną marynarką, ale wielkich nadziei nie mam. Tak jak ostatnio: jasno szare, prawie białe spodnie, koniakowe brogsy i pasek pod buty. Ma to sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 24 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2015 lepiej niż ostatnio, ale kontrast pomiędzy casualową koszulą i garniturową marynarka nadal trudny do akceptacji + mina "cierpiętnika" mamy Święta, uśmiechnij się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurtka Napisano 24 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2015 Pytanie czy duży kontrast mieści się w granicach jakiejś szeroko pojętej sprezzatury albo kontrowersyjnego (smart-)casualu, czy wchodzi już w kicz, tandete i nowomodę*. Jestem smutny bo na moich brogsach zaczyna pękać(?) skóra i widać małe czarne plamki w kilku miejscach. *właśnie to określenie wymyśliłem i strasznie mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan_Z Napisano 24 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2015 Myślę, że zamiast nad tym dywagować lepiej postawić na inną marynarkę(lub koszulę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurtka Napisano 24 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2015 Innymi słowy: czy kontrast jest większy niż np tu? Przykłady od Mr. Vintage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurtka Napisano 24 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2015 Myślę, że zamiast nad tym dywagować lepiej postawić na inną marynarkę(lub koszulę) Gdybym chciał ubrać białą koszulę z poszetką po prezydencku, bordowy krawat, granatowy garnitur i czarne wiedenki, to bym nawet nie wchodził na forum Dla mnie właśnie w kwestiach mniej lub bardziej kontrowersyjnych but w butonierce jest atrakcyjnym medium i w zasadzie jedynym miejscem, gdzie można otrzymać od ręki prawidłową odpowiedź. Prawidłową nie jako jedyną słuszną, ale od ludzi, którzy znają się na rzeczy i nie popełnią gafy w stylu polecenia czarnego garnitur i czerwonej koszuli "bo tak jest teraz modnie". Postanowiłem spróbować z inną marynarką, ale wielkich nadziei nie mam.DSC_0063.JPG Tak jak ostatnio: jasno szare, prawie białe spodnie, koniakowe brogsy i pasek pod buty. Ma to sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub Wieczorek Napisano 24 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2015 Oj panie kolego, muszę trochę skrytykować (proszę się na mnie nie obrazić) 1. Ta koszula, to esencja casualu. Nie pasuje do eleganckiej marynarki. 2. Muszkę należy wiązać 3. Ta muszka, jest zbyt formalna. Lepsza by była dziergana (knit) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 24 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2015 zwróć uwagę, że na wszystkich wklejonych zdjęciach krawat przykrywa listwę guzikową, co utrudnia eksponowanie takich rodzynków, jak guziki w stylu "country" poza tym istnienie zdjęcia w sieci nie dowodzi dobrego gustu i udanych połączeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurtka Napisano 24 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2015 To każualowa wersja guzików jubilerskich Oczywiście żartuje. Ubrałem klasyczną białą i czarne wiedenki. Z dżinsową będę jeszcze próbował, ale raczej nie tą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 24 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2015 @kurtka; nie zniechęcaj się - moim zdaniem ta koszula ma potencjał Spójrz na zdjęcie @Whitesnake - https://forum.butwbutonierce.pl/topic/1453-co-mam-dzi%C5%9B-casualowego-na-sobie/page-86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub Wieczorek Napisano 24 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2015 Tylko na razie nie zakladaj takich lofersow. To buty dla bardziej zaawansowanych Wysłano z Taptalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek2011 Napisano 24 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2015 Nie idź tą drogą. To jest (moim zdaniem niezbyt udana) próba ubrania się w sposób zwracający uwagę. Nawet Bruce Willis wygląda w jeansowej koszuli słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi