mosze Napisano 21 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2015 Krótkie pytanie jaki kolor obuwia, dokładnie jaki odcień brązu pasuje do ciemno granatowego garnituru. Możecie napisać do looków formalnych i nieformalnych (2 różne kolory). wrzucajcie fotki najlepiej. Dzięki! Wg mnie ciemniejsze odcienie brązu oraz te z nutą czerwieni (bordo, wiśnia itp.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 21 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2015 Dla mnie kolory czekoladowe, ciemny i głęboki brąz do wersji formalnych. A dla nieformalnych jasny brąz, wiśnia i koniakowe. Te ostatnie lubię najbardziej, ale im ciemniejszy granat tym mniejszy maja sens. Może wrzuć zdjęcie garbituru, żeby było wiadomo o czym mówimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 21 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2015 Dostałem mniej więcej taką koszulę : http://jeansoriginal.pl/meskie/meskie-koszule/w58754jej?mfp=2f-marka[7]%2C5f-rekaw[25]%2C6f-kroj[27]%2Cstock_status[7] Nie bardzo wiem z czym można ją nosić. Macie jakieś pomysły? Tak wiem że troche niefortunna koszula ale może da się ją jakoś nosić Raczej tylko jakieś szorty i klimaty plażowe. Do miasta lepiej tego nie zakładać. Niestety kołnierzyk też rozmiarem psuje klimat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koz Napisano 23 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2015 A co sądzicie Panowie o jasnobeżowych/białych marynarkach? Ma sens kupowanie takiego odzienia? Z czym kolorystycznie dobrze byłoby to połączyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 24 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2015 Jeśli jasnobeżowa i lniana, to ma to sens w lecie. W innym przypadku będzie ciężko ciągle walczyć z wizerunkiem kelnera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 24 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2015 Ma sens, ale jest mało praktyczne. Janobeżowa marynarka będzie dobrze współgrać z białymi spodniami, biała - z jasnymi, w obu przypadkach zastosowałbym koszulę w odcieniach niebieskiego (do białej może być nawet ciemny granat, choć nie warto specjalnie kupować, a także inne, nawet intensywne kolory). Ja używam białej, lnianej marynarki wyłącznie w upały; można ją ręcznie prać, co jest bardzo pomocne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koz Napisano 24 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2015 Jeśli jasnobeżowa i lniana, to ma to sens w lecie. W innym przypadku będzie ciężko ciągle walczyć z wizerunkiem kelnera No właśnie o takiej lnianej bądź lniano-bawełnianej myślę - inne tkaniny w rzeczy samej byłyby przegięciem. A co sądzicie o połączeniu ze spodniami w innych kolorach, np. pastelowy niebieski, różowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan M. Krawczyk Napisano 24 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2015 Pastelowej barwy spodnie generalnie fajnie się komponują z lnianymi marynarkami, więc powinno być dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał W. Napisano 24 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2015 Pod koniec wakacji mam proces rekrutacyjny do Emirates Airlines na stanowisko Cabin Crew. Na spotkaniu obowiązuje "business dress". Z oferty SuSu, pomijając dwurzędówki, najlepiej leży na mnie model Lazio. W moim rozmiarze (48) mają tylko te dwa modele: http://eu.suitsupply.com/en/suits/lazio-blue-plain/P4255.html?cgid=Suits&prefn1=color&prefv1=Grey|Blue&prefn2=size&prefv2=48&prefn3=styleFit&prefv3=Classic-Lazio|Classic-Napoli|Classic-Livorno Czy ten odcień niebieskiego jest za mało formalny? Może ktoś widział ten model na żywo? Nie wiem na ile monitor przekłamuje mi kolory. Drugi jest ciemniejszy ale na moim ekranie wpadający w fiolet, nieodparcie kojarzący mi się z konduktorami: http://eu.suitsupply.com/en/suits/lazio-blue-plain/P3786.html?cgid=Suits&prefn1=color&prefv1=Grey|Blue&prefn2=size&prefv2=48&prefn3=styleFit&prefv3=Classic-Lazio|Classic-Napoli|Classic-Livorno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 24 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2015 Na wieczorowy może być zbyt jasny, ale na spotkanie rekrytacyjne na pewno będzie OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Blue Boy Napisano 24 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2015 Na taką okazję wybrałbym drugi. Na moim monitorze (kalibrowanym) ani śladu fioletu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadam Napisano 24 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2015 Hej,mam bardzo awaryjną sytuację. Poszukuje garnituru na ślub (nie mój, jako gość). Mam okazję kupić garnitur Hugo Boss trochę taniej.Co sądzicie o poniższym garniturze?Co prawda przeszkadzają mi wąskie klapy, ale strasznie cięzko mi dobrać odpowiednią marynarkę - szeroka obręćz barkowa i większe plecy przy wąskiej talii.Będę niesamowicie wdzięczny za wszelkie porady. Kolor to granat, co trochę słabo widać na zdjeciach. Pomijam tragicznie związany krawat i złą koszule, ale to dołożone tylko poglądowo. Garnitur linii Hugo (niestety nie znalazlem odpowiedniej marynarki wsród linii bardziej klasycznej Boss) Oczywiście spodnie tez do przeróbek. dziękuje serdecznie za pomoc,Z poważaniem, Adam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 24 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2015 Rękawy do skrócenia, poza tym marynarka ładna, mimo wąskich klap. Czy spodnie nie są za nisko? Dziwnie leżą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 24 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2015 Klapy są rzeczywiście wąskie, na co sam zwróciłeś uwagę. Teraz pytanie do Ciebie - na ile Ci to przeszkadza? Jeśli w trakcie ślubu masz myśleć tylko o szczupłości swoich klap i porównywać z klapami innych gości, to daj spokój z tym garniturem; jeśli możesz z tym żyć, to garnitur po przeróbkach jest rzeczywiście jak najbardziej do przyjęcia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 24 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2015 Pod koniec wakacji mam proces rekrutacyjny do Emirates Airlines na stanowisko Cabin Crew. (...) Drugi jest ciemniejszy ale na moim ekranie wpadający w fiolet, nieodparcie kojarzący mi się z konduktorami: http://eu.suitsupply.com/en/suits/lazio-blue-plain/P3786.html?cgid=Suits&prefn1=color&prefv1=Grey|Blue&prefn2=size&prefv2=48&prefn3=styleFit&prefv3=Classic-Lazio|Classic-Napoli|Classic-Livorno Drugi będzie OK. Mam Lazio w niemal identycznym kolorze i też bałem się skojarzeń z konduktorami, ale bardzo szybko go polubiłem. Nie jest to może garnitur na wieczór czy na własny ślub, ale w opisanej sytuacji nada się świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadam Napisano 24 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2015 Dziękuję Wam serdecznie.Tak strasznie nie przeszakdzają mi te klapy (może po prostu sobie ubzdurałem, że muszą być szerokie). Dzisiaj znalazłem inny w HB, jak przyjdzie rozmiar to pozwole poddać się jeszcze raz Waszej eksperckiej ocenie Edit co do spodni to może dlatego, że są troche za szerokie, nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 24 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2015 Ja bym odłożył.... Klapy są porażką, ale spodnie to już inna sprawa. Czy sam je szyłeś? Jeżeli nie to wskaż jaka sieciówka tak karze ludzi. Mi wydaje się, że uszyli je jakoś z odwrotnych połówek?! Edit: poprawiłem orta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Blue Boy Napisano 24 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2015 Ja bym odłożył.... Klapy są porażką, ale spodnie to już inna sprawa. Czy sam je szyłeś? Jeżeli nie to wskaż jaka sieciówka tak karze ludzi. Mi wydaje się, że uszyli je jakoś z odwrotnych połówek?! Edit: poprawiłem orta Kolega wyraźnie pisze wyżej, że to Boss. A spodnie? Wydaje mi się, że proste podwinięcie nogawek do przymiarki pokazałoby je w znacznie lepszym świetle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 24 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2015 Jakby nie patrzeć HB to też "sieciówka". Osobiście szkoda byłoby mi wydać $ na ten garnitur. Pojedynczy występ przebolejesz, a garnitur zostanie w szafie. Jeśli ślub nie odbywa się jutro, to spokojnie zdążysz ściągnąć SuitSupply. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 24 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2015 Tu nie chodzi o skrócenie nogawek, które wyprostją spodnie. Proszę, spójrzcie co się dzieje od kantów do wewnątrz. Boss? Ja mam koszulkę tej firmy z Egiptu i też ją sobie chwalę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadam Napisano 24 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2015 Dziękuję wszystkim za cenne uwagi.Tomi nie wnikam co insynujesz odnośnie tego Egiptu.. Tak jak kolega wyżej zauważył Hugo Boss to też sieciówka, ale może popłyneli z ekstrawagancją (ostatecznie linia Hugo) i stąd ten rzeczywiście słaby krój spodni. W środę sprawdzam jeszcze jeden garniak - tym razem blizszy klasyki. Jeżeli znowu będzie pudło to rzeczywiście spróbuje z SS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 25 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2015 Wybacz, po prostu w odzieży pozycjonującej się jako marka premium znajdują się spodnie wyglądające jak ... w ogóle nie wyglądające Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giacco Napisano 25 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2015 Ocena tych spodni na podstawie tego, co widać na zdjęciu, jest w mojej opinii nieco pochopna. Użytkuję (choć bardzo rzadko) kilka garniturów akurat z tej linii HB i uważam, że choć nie warte swej regularnej ceny, nie są takie złe. Owszem, klapy wąskie, marynarki dość krótkie, spodnie dość obcisłe, ale to nie jest formalna linia Bossa, tylko nieformalne, mocno dopasowane garnitury dla młodych ludzi P.S. A spodnie po prostu fatalnie leżą, ale to nie musi być ich wina.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 25 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2015 @giacco - a co jest w nich w takim razie dobrego, skoro mają spaprany krój? A wina, że spodnie źle leżą, leży wyłącznie po stronie tego, kto je kupi, choć nie powinien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r00si Napisano 25 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Lipiec 2015 Cześć idę za niedługo na wesele i mam do was pytanie odnośnie doboru koloru skarpet bo chcę aby wszystko było dopięte na ostatni guzik W planach mam 3 możliwości: W kolorze garnituru, brązowe i tutaj nie wiem czy ciemne czy jasne oraz w kolorze granatowym jak ten napis Prosze o jakąś poradę Co będę mieć na sobie w tym dniu: Ciemny granatowy garnitur, Kontrastowa kamizelka dwurzędowa z kołnierzem szalowym w takim kolorze materiału , Do tego koszula biała lecz bardziej w kolorze śmietankowym niz śnieżno białym Buty Loake Aldwych Tan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi