lolo Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2017 Zostaw ten zegarek w spokoju, nic tam nie maluj. Jest naprawdę super. Cytuj
Wuj Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2017 Dnia 15.02.2017 o 19:01, MWojtylak napisał: Ok, dzięki panowie. Ty wiesz, ile makaronu na uszy nawiniesz dziewczynom na tę patynkę z zegarka? Cytuj
swordfishtrombone Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2017 Ile w Polsce warto zapłacić za serwis podstawowej ETy (w pełni sprawnej -- nie chodzi o naprawę, tylko o smarowanie i regulację)? Cytuj
Mikołaj.J Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2017 Okolice 150 zł. Może być mniej, może być więcej, zależnie od zegarmistrza. 1 Cytuj
eye_lip Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2017 Ok. 400zl - tyle płacę w Warszawie, u zegarmistrza/ów który wiem że mi nie porysuje zegarka, nie zniszczy, jak będzie jakiś problem z jego winy to weźmie to na siebie itp. 1 Cytuj
swordfishtrombone Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2017 Między 150 a 400 to duża różnica... Cytuj
Dar Opublikowano 9 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2017 Pewnie bliżej 150 zł. Baum w Gdańsku. 1 1 Cytuj
Midlife-Crisis Opublikowano 5 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2020 Mam starego Poljota, automatik z lat 70-tych. Nie jest czymś specjalnie pięknym, ale jest pamiątką po ojcu. Mechanizm nie działa. Przebywając krótko w Polsce pokazałem go w punkcie naprawy. Da się naprawić. Jak mi go przy tym porysowali, to jednak podziękowałem za usługę. W innym punkcie widziałem, jak zegarmistrz po 80-tce upuścił zegarek klientki trzy razy na stół. Nie czekając aż spadnie na podłogę, zrezygnowałem. Czy może ktoś z Was może polecić jakiś serwis z wysyłką w Polsce w celu naprawy mechanizmu i wyczyszczenia zegarka? Podpowiedziano mi już kwestiaczasu,pl Będę wdzięczny za każdą wskazówkę. ? Cytuj
frik Opublikowano 12 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2020 Ja mogę polecić pana Jana Szymańskiego, prawdziwy pasjonat i świetny fachowiec, ma pracownię na Tarchominie, Ceramiczna 5. Nie wiem niestety jak z wysyłkową obsługą, ale warto zadzwonić, albo odwiedzić przy wizycie w Warszawie. Cytuj
Gump Opublikowano 31 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2020 W dniu 5.02.2020 o 20:16, Midlife-Crisis napisał: Mam starego Poljota, automatik z lat 70-tych. Nie jest czymś specjalnie pięknym, ale jest pamiątką po ojcu. Mechanizm nie działa. Przebywając krótko w Polsce pokazałem go w punkcie naprawy. Da się naprawić. Jak mi go przy tym porysowali, to jednak podziękowałem za usługę. W innym punkcie widziałem, jak zegarmistrz po 80-tce upuścił zegarek klientki trzy razy na stół. Nie czekając aż spadnie na podłogę, zrezygnowałem. Czy może ktoś z Was może polecić jakiś serwis z wysyłką w Polsce w celu naprawy mechanizmu i wyczyszczenia zegarka? Podpowiedziano mi już kwestiaczasu,pl Będę wdzięczny za każdą wskazówkę. ? Damian Pietrzyk Watch SPA - znajdziesz w sieci bez problemu - polecam. 1 Cytuj
Midlife-Crisis Opublikowano 31 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2020 27 minut temu, Gump napisał: Damian Pietrzyk Watch SPA - znajdziesz w sieci bez problemu - polecam. Dzięki, sprawdzę, bo jeszcze aktualne. 1 Cytuj
eye_lip Opublikowano 31 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2020 Damian Pietrzyk Watch SPA - znajdziesz w sieci bez problemu - polecam. Damian Pietrzyk nie zajmuje się czyszczeniem (serwisem mechanizmów ) ani naprawą mechanizmów , tylko naprawą stalowych kopert (abstrahujac od innych potrzeb kolegi, koperta w poljocie nie jest stalowa). 1 Cytuj
Gump Opublikowano 1 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2020 Słuszne uwaga @eye_lip nie doczytałem - mea culpa ? Masz większe doświadczenie zegarkowe, nie wiedziałem, że koperta w Poljocie nie jest stalowa - w końcu to "rusek" jak mawiają w KMZiZ ? Cytuj
De Lasalle Opublikowano 7 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2020 Pozwolę sobie odświeżyć wątek pytaniem, gdzie można przeprowadzić naprawę zapięcia bransolety znalezionego w szufladzie Tissota. Szkło jest do wypolerowania, stan tarczy itp jest raczej dobry i nie ma sensu nic z tym robić. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi