Skocz do zawartości

Embassy of Elegance

Rekomendowane odpowiedzi

Dla mnie najfajniejsza rzecz w 6 foldach EoE to "trójwymiarowość" węzła. Na zdjęciu z przodu tego nie widać. Pozwolę sobie wkleić moje zdjęcie "z boku", które pokazywałem dziś w innym temacie, na którym dobrze widać tę "trójwymiarowość". Nie każdemu taki efekt musi odpowiadać, ja go po prostu uwielbiam.

post-5706-0-80632300-1465938046_thumb.jp

• Oceniam pozytywnie 4

Powiedz coś więcej o tych zachciankach. Widzę, że krawaty (przynajmniej większość) bez podszewki, z rolowanymi brzegami, grenadyna to chyba 7-fold...?

I gdybyś mógł ten szary drukowany jedwab któregoś dnia pokazać w jakimś zestawie, albo chociaż zawiązany, z koszulą, byłbym wdzięczny.

Powiedz coś więcej o tych zachciankach. Widzę, że krawaty (przynajmniej większość) bez podszewki, z rolowanymi brzegami, grenadyna to chyba 7-fold...?

I gdybyś mógł ten szary drukowany jedwab któregoś dnia pokazać w jakimś zestawie, albo chociaż zawiązany, z koszulą, byłbym wdzięczny.

Zgadza się, to w większości 7-foldy.

Zachcianki polegają na wprowadzeniu niewielkich zmian w szablonie - krawaty troszkę później się zwężają - dzięki czemu mam dłuższy i bardziej mięsisty węzeł. Przy moim wzroście to bezcenne i nieosiągalne w krawatach z wieszaka, niezależnie jak drogiego.

• Oceniam pozytywnie 3

• 2 weeks later...
  • 5 weeks later...
  • 2 weeks later...
Dnia 21.06.2016 o 16:03, Whitesnake napisał:

Przy moim wzroście to bezcenne i nieosiągalne w krawatach z wieszaka, niezależnie jak drogiego.

Mógłbyś zdradzić przy jakim wzroście, o jakiej długości i szerokości mówimy? Jaki jest, w twojej ocenie idealny krawat na twój wzrost? Mam 198 i parę nieudanych eksperymentów za sobą :)

• 1 month later...
10 minut temu, m777k napisał:

A wraz z nią +20PLN za całą grenadynę. Szkoda, bo teraz różnica w stosunku do ceny grenadyny u głównego konkurenta, jest już materialna.

W opcji "bespoke" krawaty zawsze były droższe o 20 złotych niż standardowe. Zdaje się, że kod EoEbespoke podany w sygnaturce EoE obniża cenę do ceny standardowej.

To i ja się pochwalę :-D. Dzisiaj "po sąsiedzku", do rąk własnych. Dopiero co odpakowałem, więc tylko sztuczne światło. Na dniach stanie się bohaterką jakiejś casualowej kompozycji, którą wypełnię swoją skromną osobą.

Moja nowa, pręgowana, śliczna przyjaciółka (coś między kotem, a gołębiem ;-)):

eoe i prl.jpgeoe i prl 2.jpg

• Oceniam pozytywnie 7