Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaciskam węzeł tak mocno, że z trudem go rozwiązuje, bez względu na krawat. Wychodzi na to że całe życie robiłem to źle. Mam nadzieje że na przyszłość nie będę miał tego problemu ;) Warto było o tym rozciąganiu napisać, by nikt nie popełnił tego samego błędu z węzłem co ja :D

Opublikowano

Wszystkie krawaty, jakie do tej pory zamawiałem to były 3-foldy ze standardowym wypełnieniem. Dla odmiany zamówiłem 6-fold z lekkim wypełnieniem... i jestem zachwycony. Poprzednie krawaty są świetne, ale ten wiąże się jeszcze piękniej! Kolejny (a będzie kolejny i to niejeden ;) ) zamówię chyba taki sam. Według mnie warto dopłacić do 6-folda! Poniżej zdjęcie z szybkiej przymiarki po otwarciu paczki:

post-5706-0-22868200-1454439035_thumb.jp

PS. Krawat, który otrzymałem ma bardzo niewielką wadę, której chyba sam nigdy bym nie zauważył ale zostałem o niej poinformowany przez Pawła, który zaoferował satysfakcjonującą rekompensatę tego faktu. Quality Control na poziomie jakiego nie powstydziłby się Alfred Sargent :)

• Oceniam pozytywnie 9
Opublikowano

Wszystkie krawaty, jakie do tej pory zamawiałem to były 3-foldy ze standardowym wypełnieniem. Dla odmiany zamówiłem 6-fold z lekkim wypełnieniem... i jestem zachwycony. Poprzednie krawaty są świetne, ale ten wiąże się jeszcze piękniej! Kolejny (a będzie kolejny i to niejeden ;) ) zamówię chyba taki sam. Według mnie warto dopłacić do 6-folda! Poniżej zdjęcie z szybkiej przymiarki po otwarciu paczki:

attachicon.gifa.jpg

PS. Krawat, który otrzymałem ma bardzo niewielką wadę, której chyba sam nigdy bym nie zauważył ale zostałem o niej poinformowany przez Pawła, który zaoferował satysfakcjonującą rekompensatę tego faktu. Quality Control na poziomie jakiego nie powstydziłby się Alfred Sargent :)

Proponuję zaryzykować i spróbować 7-folda z lekkim wypełnieniem. W moim przypadku początkowo stwierdziłem, ze fajny i warto było . Z czasem zacząłem używać głównie 7-foldów. Tylko czasami mam wątpliwości czy warto było bo nie zakładam już wielu które uważam za bardzo przyzwoite krawaty, a innej firmy niż EoE praktycznie tylko jeden 6-fold. I tak ponad 20 krawatów poszło..... 

Opublikowano

Też mam jednego seven folda od EoE, z grenadyny fina i bardzo sobie chwalę. Widać różnicę. Domyślam się, że przy drukowanym jedwabiu też widać.

Natomiast mam przeczucie, że nie wszystkie tkaniny "działają" lepiej przy 7-foldzie niż przy 3-foldzie, więc nie zawsze warto dopłacać. A priori mam na myśli te grubsze tkaniny, jak grenadyna grossa lub wełna.

Kiedyś to rozgryzę, a póki co: warto rozmawiać z Pawłem (nie ze mną, i nie z Zającem Poziomką, tylko z Embassy of Elegance), bo zna się na swojej robocie i potrafi dobrze doradzić.

• Oceniam pozytywnie 3
Opublikowano

Dziękuję Panowie za miłe słowa.

Jeśli chodzi o wypełnienie w 7 foldach z drukowanego jedwabiu to jest ono jeszcze lżejsze, aniżeli w twoim 6 foldzie Zającu. Piszę tak dla jasności, ponieważ Tombar wspomniał o wypełnieniu lekkim, natomiast tam jest w naszej nomenklaturze bardzo lekkie:).

Opublikowano

Właśnie z tymi wypełnieniami to jest trochę zamieszanie. Z mojej rozmowy prywatnej wynikało również, że są różnice w wypełnieniach dla różnych tkanin. Przykładowo lekkie dla grenadyny to co innego niż lekkie dla jedwabiu drukowanego. Może udałoby się to jakoś uporządkować i opisać na stronie, żeby za każdym razem nie męczyć Was pytaniami. Z góry dziękuję.

P.S.

Zamawiając 6-fold czy 7-fold i tak można wybrać dowolne wypełnienie.

Opublikowano

Wiem, wiem:). Popracuję nad tym.

Co do 6 folda i 7 folda, owszem można, ale wszystko zależy od preferencji, to raz, a dwa, że dla 7 folda nie jestem wstanie wyodrębnić np. jednego rodzaju wypełnienia, ze względu na ograniczenia platformy sklepowej. Poza tym w tej kwestii jest stosowny opis i nasze sugestie w zakładce " o naszych krawatach".

Nadmienię jeszcze, że oprócz Ciebie nie mam tak "wymagającego" klienta jeśli chodzi o wypełnienie w grenadynach, więc mnie nie męczysz i z przyjemnością odpowiem na wszelkie pytania;)

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

wydawało mnie się, iż na forum ktoś się chwalił granatowym drukowanym jedwabiem w groszki; w sklepie go nie widzę; a jak mnie się tylko wydawało to jest w planie aby był?

znalazłem to "poszetka" się chwaliła; ale moglibyście taki do oferty wprowadzić 

Opublikowano

Proszę bardzo Whitesnake:).

Rzeczywiście nie ma ich na sklepie i w sumie nie wiem czy zdążą się pojawić :) Jest to jedwab.

Zamówiliśmy niewiele w 4 kolorach: granat, bordo, brąz oraz fiolet.

Poniżej zdjęcie krawatów Whitesnake'a, które lepiej odzwierciedla kolory:

post-5901-0-05754000-1455038170_thumb.jp

Jeśli ktoś jest zainteresowany to proszę o info na PM lub maila.

Pozdrawiam,

Paweł

Opublikowano

Oficjalna informacja miała się pojawić za kilka dni :oops:... wybaczycie? 8-)

No ładnie, robi się drugi obieg, za chwilę będą max. 3 krawaty miesięcznie na osobę, a w końcu zakup tylko po okazaniu zaświadczenia ze Stowarzyszenia  :?  :-P  

Opublikowano

Nie nooo...aż tak to nie.

Po prostu kilka osób zgłaszało mi wcześniej, czy będą jednokolorowe krawaty z jedwabiu i w sumie "na próbę" wziąłem trochę tkaniny "na szybko".

Whitesnake w sumie nie zgłaszał, ale "jakoś" tak wyszło:).

To nie jest żaden precedens na większą skalę:), więc możecie być spokojni.