michasacuer Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zaciskam węzeł tak mocno, że z trudem go rozwiązuje, bez względu na krawat. Wychodzi na to że całe życie robiłem to źle. Mam nadzieje że na przyszłość nie będę miał tego problemu Warto było o tym rozciąganiu napisać, by nikt nie popełnił tego samego błędu z węzłem co ja Cytuj
Embassy of Elegance Opublikowano 2 Lutego 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2016 Informuję, że grenadyna została uzupełniona. Niestety, ale na chwilę obecną nie mam grenadyny fina w kolorze bordo (jest w kolorze czerwonym, ale jeszcze nie na sklepie). Pozdrawiam, Paweł 1 Cytuj
Zajac Poziomka Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2016 Wszystkie krawaty, jakie do tej pory zamawiałem to były 3-foldy ze standardowym wypełnieniem. Dla odmiany zamówiłem 6-fold z lekkim wypełnieniem... i jestem zachwycony. Poprzednie krawaty są świetne, ale ten wiąże się jeszcze piękniej! Kolejny (a będzie kolejny i to niejeden ) zamówię chyba taki sam. Według mnie warto dopłacić do 6-folda! Poniżej zdjęcie z szybkiej przymiarki po otwarciu paczki: PS. Krawat, który otrzymałem ma bardzo niewielką wadę, której chyba sam nigdy bym nie zauważył ale zostałem o niej poinformowany przez Pawła, który zaoferował satysfakcjonującą rekompensatę tego faktu. Quality Control na poziomie jakiego nie powstydziłby się Alfred Sargent 9 Cytuj
tombar Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2016 Wszystkie krawaty, jakie do tej pory zamawiałem to były 3-foldy ze standardowym wypełnieniem. Dla odmiany zamówiłem 6-fold z lekkim wypełnieniem... i jestem zachwycony. Poprzednie krawaty są świetne, ale ten wiąże się jeszcze piękniej! Kolejny (a będzie kolejny i to niejeden ) zamówię chyba taki sam. Według mnie warto dopłacić do 6-folda! Poniżej zdjęcie z szybkiej przymiarki po otwarciu paczki: a.jpg PS. Krawat, który otrzymałem ma bardzo niewielką wadę, której chyba sam nigdy bym nie zauważył ale zostałem o niej poinformowany przez Pawła, który zaoferował satysfakcjonującą rekompensatę tego faktu. Quality Control na poziomie jakiego nie powstydziłby się Alfred Sargent Proponuję zaryzykować i spróbować 7-folda z lekkim wypełnieniem. W moim przypadku początkowo stwierdziłem, ze fajny i warto było . Z czasem zacząłem używać głównie 7-foldów. Tylko czasami mam wątpliwości czy warto było bo nie zakładam już wielu które uważam za bardzo przyzwoite krawaty, a innej firmy niż EoE praktycznie tylko jeden 6-fold. I tak ponad 20 krawatów poszło..... Cytuj
Zajac Poziomka Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2016 Kusisz W tym 6-foldzie bardzo podoba mi się "trójwymiarowość" krawata po zawiązaniu, zgaduję że w 7-foldzie ten efekt będzie jeszcze bardziej widoczny? Cytuj
swordfishtrombone Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2016 Też mam jednego seven folda od EoE, z grenadyny fina i bardzo sobie chwalę. Widać różnicę. Domyślam się, że przy drukowanym jedwabiu też widać. Natomiast mam przeczucie, że nie wszystkie tkaniny "działają" lepiej przy 7-foldzie niż przy 3-foldzie, więc nie zawsze warto dopłacać. A priori mam na myśli te grubsze tkaniny, jak grenadyna grossa lub wełna. Kiedyś to rozgryzę, a póki co: warto rozmawiać z Pawłem (nie ze mną, i nie z Zającem Poziomką, tylko z Embassy of Elegance), bo zna się na swojej robocie i potrafi dobrze doradzić. 3 Cytuj
Embassy of Elegance Opublikowano 3 Lutego 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2016 Dziękuję Panowie za miłe słowa. Jeśli chodzi o wypełnienie w 7 foldach z drukowanego jedwabiu to jest ono jeszcze lżejsze, aniżeli w twoim 6 foldzie Zającu. Piszę tak dla jasności, ponieważ Tombar wspomniał o wypełnieniu lekkim, natomiast tam jest w naszej nomenklaturze bardzo lekkie:). Cytuj
Aron Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2016 Właśnie z tymi wypełnieniami to jest trochę zamieszanie. Z mojej rozmowy prywatnej wynikało również, że są różnice w wypełnieniach dla różnych tkanin. Przykładowo lekkie dla grenadyny to co innego niż lekkie dla jedwabiu drukowanego. Może udałoby się to jakoś uporządkować i opisać na stronie, żeby za każdym razem nie męczyć Was pytaniami. Z góry dziękuję. P.S. Zamawiając 6-fold czy 7-fold i tak można wybrać dowolne wypełnienie. Cytuj
Embassy of Elegance Opublikowano 3 Lutego 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2016 Wiem, wiem:). Popracuję nad tym. Co do 6 folda i 7 folda, owszem można, ale wszystko zależy od preferencji, to raz, a dwa, że dla 7 folda nie jestem wstanie wyodrębnić np. jednego rodzaju wypełnienia, ze względu na ograniczenia platformy sklepowej. Poza tym w tej kwestii jest stosowny opis i nasze sugestie w zakładce " o naszych krawatach". Nadmienię jeszcze, że oprócz Ciebie nie mam tak "wymagającego" klienta jeśli chodzi o wypełnienie w grenadynach, więc mnie nie męczysz i z przyjemnością odpowiem na wszelkie pytania;) 1 Cytuj
Aron Opublikowano 3 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2016 Już nie będę męczył, bo wybrałem odpowiednie dla siebie wypełnienie w przypadku grenadyny - lekkie. Cytuj
spiryt Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2016 wydawało mnie się, iż na forum ktoś się chwalił granatowym drukowanym jedwabiem w groszki; w sklepie go nie widzę; a jak mnie się tylko wydawało to jest w planie aby był? znalazłem to "poszetka" się chwaliła; ale moglibyście taki do oferty wprowadzić Cytuj
Embassy of Elegance Opublikowano 8 Lutego 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2016 W planach jest i powinien być w ciągu 2 tygodni:) Cytuj
RadekM Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2016 Ja również czekam na nowe drukowane jedwabie w opcji bespoke Cytuj
Embassy of Elegance Opublikowano 8 Lutego 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2016 Ja też czekam;). Dam znać , jak już będę miał potwierdzenie wysyłki. Cytuj
Whitesnake Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2016 Krawaty dotarły. Dziękuje Piękna robota, jak zwykle! 2 Cytuj
Zajac Poziomka Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2016 Co to za materiały? Nie widzę ich w ofercie na stronie Cytuj
Embassy of Elegance Opublikowano 9 Lutego 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2016 Proszę bardzo Whitesnake:). Rzeczywiście nie ma ich na sklepie i w sumie nie wiem czy zdążą się pojawić Jest to jedwab. Zamówiliśmy niewiele w 4 kolorach: granat, bordo, brąz oraz fiolet. Poniżej zdjęcie krawatów Whitesnake'a, które lepiej odzwierciedla kolory: Jeśli ktoś jest zainteresowany to proszę o info na PM lub maila. Pozdrawiam, Paweł Cytuj
maciato Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2016 Nieładnie, tak z pod lady Poproszę o PM. 2 Cytuj
Aron Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2016 To skąd Whitesnake o nich wiedział? 1 Cytuj
Embassy of Elegance Opublikowano 9 Lutego 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2016 Dzięki Adam.... Oficjalna informacja miała się pojawić za kilka dni ... wybaczycie? Cytuj
Zajac Poziomka Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2016 A miałem już w tym miesiącu nie kupować krawata... Mam nadzieję, że postanowienie z butami pójdzie mi lepiej. Cytuj
lubo69 Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2016 Oficjalna informacja miała się pojawić za kilka dni ... wybaczycie? No ładnie, robi się drugi obieg, za chwilę będą max. 3 krawaty miesięcznie na osobę, a w końcu zakup tylko po okazaniu zaświadczenia ze Stowarzyszenia Cytuj
Embassy of Elegance Opublikowano 9 Lutego 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2016 Nie nooo...aż tak to nie. Po prostu kilka osób zgłaszało mi wcześniej, czy będą jednokolorowe krawaty z jedwabiu i w sumie "na próbę" wziąłem trochę tkaniny "na szybko". Whitesnake w sumie nie zgłaszał, ale "jakoś" tak wyszło:). To nie jest żaden precedens na większą skalę, więc możecie być spokojni. Cytuj
swordfishtrombone Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2016 Brakowało mi takich krawatów w ofercie (zwłaszcza fioletowego). To jest twill czy satyna? Wygląda raczej jak twill na zdjęciach...? Cytuj
Embassy of Elegance Opublikowano 9 Lutego 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2016 Pisałeś, że 2 fiolety to już za dużo póki co:). To nie jest satyna. Splot przypomina twill. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi