Nowicjusz Napisano 23 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2015 Model 3010 - czy Wam też tak się marszczą? I pozostały ślad po wyprostowaniu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twardy82 Napisano 23 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2015 Hmmm... Czy te buty nie są przypadkiem za duże (w palcach)? Z drugiej strony rozwarta przyszwa sugeruje, że wysokie podbicie ledwo pozwala wcisnąć nogę. Może po prostu kopyto niezbyt kompatybilne ze stopami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 23 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2015 Ja mam ten problem ze wszystkimi butami, bez wyjątku... Jakoś trzeba z tym żyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowicjusz Napisano 23 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Czerwiec 2015 @Twardy 82 Prawidłowa diagnoza: mam średniej szerokości stopę z wysokim podbiciem. Pytanie jaki model może pasować? @Bażant "Jak żyć Panie Premierze?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twardy82 Napisano 24 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2015 Tu niestety nie pomogę - ja mam raczej szeroką stopę i normalne podbicie, więc z reguły szukam na przeciwnym biegunie do Twojego Najlepiej zwróć się z takim pytaniem do sklepu... tyle, że chyba pozostanie zmiana marki, bo Berwick (z mojego doświadczenia) ma buty raczej obszerne. Ewentualnie pozostanie wybór jakichś Derby zamiast Oxfordów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B737 Napisano 24 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2015 Model 3010 - czy Wam też tak się marszczą? Co prawda założyłem swoje 2 razy, ale mam wrażenie, że w moich jest podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bossini Napisano 29 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2015 Dobry wieczór. To mój pierwszy post na tym forum. Posiłkując się zgromadzoną tu wiedzą i opiniami od dłużeszego czasu, jest mi niezmiernie miło dołączyć ostatecznie do tak zacnego grona. Zwrócę się z zapytaniem do właścicieli Berwicków. Dzisiaj przyszły moje oksfordy 3488. Radośc posiadania nowej pary wygodnego obuwia przyćmiła pewna wątpliwość związana z jakością otrzymanego obuwia. Na jednym z butów w okolicy noska widać ewidentnie stalowe nity / nić w miejscu gdzie podeszwa łączy się ze skórą licową. Pytanie czy to normalne w tych butach, bo moim zdaniem odrobinę psuje to ich estetykę. Poniżej załączam 2 zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 29 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2015 Nie wiem, czy ma to wpływ na trwałość, ale skoro Ci przeszkadza, wymień i poproś sklep o staranne obejrzenie kolejnej pary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bossini Napisano 29 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2015 No niby można zapastować, ale wydając kilka groszy więcej na obuwie mogłoby się wydawać, że takich rzeczy nie powinno być. Chyba że to "ręczna robota".... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 29 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2015 "Ręczna robota" polega na tym, że człowiek trzyma but, a maszyna go obrabia. Osobiście cenię ręczną robotę w rzeczach typowo nieużytkowych (np. sztuka - obrazy itp.). Niezależnie od tego, czy jest to błąd człowieka, czy maszyny, wymień i będziesz miał buty bez skazy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bossini Napisano 30 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2015 Oto odpowiedź od producenta "Dear Sirs, Goodyear manufacture is made like that, so, the sides of the shoe are attached with staples, should not normally to see. I assure you this is not a problem for you to enjoy Berwick shoes. With Best Regards. PASCUAL VIZCAINO pvizcaino@pacomilan.com PACO MILAN,S.A Pol. Ind. El Mugron - C/ Velazquez, 15 02640 ALMANSA (Albacete)" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 30 Czerwiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Czerwiec 2015 Jeśli są to zszywki, które służą do montażu podpodeszwy do kopyta, a nie zostały później wyciągnięte, to jest to pewne przeoczenie i nie powinna taka sytuacja mieć miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witas Napisano 27 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2015 Witam serdecznie, dzisiaj dojechały do mnie Berwick 4343 Black Calf. Przesyłam kilka zdjęć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 27 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Lipiec 2015 Witam wszystkich, załączam zdjęcia Berwick 2561 (loafersy) i Berwick 3637. Co do kolorów- monki mają kolor kasztanowy, loafersy burgundowy (zdjęcia były robione w pochmurny dzień- na słońcu jest to ewidentnie burgund). W każdym razie do obu używam kremu Saphira w kolorze Mahoń i daje radę. Monki rozmiar 42, loafersy 41,5 ale kopyto mają bardzo wydłużone, myślę że w rozmiar mniejszy też bym się zmieścił. Jeśli chodzi o skórę to loafersy mają skórę bardzo błyszczącą, nie wiem jak to rodzaj (może administrator albo jakiś fachowiec w tym temacie się wychowie), nie jest lakierowana ale też jest wyraźnie bardziej błyszcząca niż w butach które miałem dotychczas. Wygląda to efektownie ale na zgięciach wygląda to moim zdaniem słabo (może to kwestia przezwyczajenia. Te monki polecam każdemu- są bardzo uniwersalne, mało spotykane na ulicach i pasują do wszystkiego. Co do loafersów to są jeszcze rzadziej spotykane i nie powiem, w małym mieście przyciągają wszystkie spojrzenia (kolorem i fasonem), czekam aż dresiarze zaczną krzyczeń że gej ze mnie . Mam prośbę- czy ktoś ma ten model butów: http://www.sklep.klasycznebuty.pl/587,berwick-4172-country-calf-brown.html lub http://www.sklep.klasycznebuty.pl/588,berwick-4171-brown-suede.html prosiłbym o zdjęcia 'na żywo', najlepiej na nodze 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leonid Napisano 28 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2015 Zdjecia tych Berwickow po jednym balu - szok. Papierowy krupon. Chyba musze dolozyc i kupic cos lepszego, mam dosc zelowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 29 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipiec 2015 Podeszwa skórzana się zużywa. Takie dokładanie do czegoś lepszego może trwać w nieskończoność. Ja jak spody się pościerają zeluję i problem rozwiązany. Nie wiem jak wygląda zużycie podeszwy w drożych butach, np Shoepassion albo Yanko, zakładam że nie robi to większej różnicy- nie jest trwalsza proporcjonalnie do ceny produktu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leonid Napisano 29 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 29 Lipiec 2015 No właśnie ciekaw jestem jak się ma np, Shoepassion do Berwick/G&B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 30 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2015 Zakładam że jest to marka lepszej jakości ale pytanie czy warto dopłacać. Dla mnie (w tej chwili) buty Berwick są ok- niezłe wykonanie, klasyczne modele, kopyta mi odpowiadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ingvar Napisano 30 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2015 Wydaje mi się, że ścieranie podeszwy to dość indywidualna kwestia. W moich 3561 nie dzieje się to jakoś nadspodziewanie szybko, wszystko w normie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banks Napisano 1 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2015 Berwick 3010 W rozmiarze 7/41 i tęgości G długość wkładki wewnętrznej wynosi 28 cm. W moim przypadku oznaczało to zejście o 2 rozmiary w porównaniu do innych butów, zwykle nosiłem 43. Jest też pewne prawdopodobieństwo, że przez 2X lat życia, chodziłem w za dużych butach... cóż. Pierwsza myśl po wyjęciu z pudełka: "ale twarde". Ciężko wchodziły na nogę, już byłem gotów odsyłać, ale Państwo z klasycznebuty przekonali mnie, żeby dać im szansę rozejść się i mieli rację. Grubsza skarpeta i powoli rozchodziłem po domu. Na noc, patent- prawidła w skarpetach do środka Na początku przyszwa wyglądała tak: Obecnie schodzi się już na około centymetr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 1 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2015 Muszisz pochodzić. Tutaj widać, że butki jeszcze nie złamane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamW Napisano 1 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2015 NIe wiem czy to dobry pomysł że je zostawiłeś. Jeśi buty są ciasne to będziesz się w nich strasznie mordował. Ja zamówiłem 41,5 i 42 z tego modelu- w 41,5 ledwo wszedłem plus przyszwa wyglądała tak jak u Ciebie i nie zastanawiałem się nawet chwili- 41,5 spakowałem i odesłałem a 42 zostało u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 1 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2015 Też tak uważam. Wyznaję zasadę, że nowe buty nie mogą cisnąć. Łamanie to jedno, a dyskomfort spowodowany uciskiem buta to zupełnie coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leonid Napisano 1 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 1 Sierpień 2015 Ja mialem w swoich 1 cm luki na koncu przyszwy i po kilku weselach schodza sie ladnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banks Napisano 2 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2015 Dzisiaj 4 dzień mało intensywnej pracy nad nimi, myślę, że z powodzeniem mógłbym gdzieś w nich wyjść, i chociaż z komfortem nie miało by to jeszcze zbyt wiele wspólnego, to obyło by się raczej bez uszczerbków na zdrowiu W każdym razie, różnica pomiędzy tym co było na początku a tym co czuję w tej chwili, jest według mojej subiektywnej oceny kolosalna. Jestem wręcz zdumiony ile ich przybyło na obwodzie i jak szybko się dopasowują. Na tę chwilę, jestem niemal pewny, że na uroczystość, która odbędzie się za dokładnie tydzień, pójdę już w wygodnych butach. Dodam jeszcze, że długości moich stóp to 27 i 27,2 cm , więc odpowiednio 1 i 0,8 cm luzu w butach a obecnie wydaje się sporo tego wolnego miejsca w palcach. Napiszę za tydzień co z tego ostatecznie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi